Какви са видовете LED ленти

Какви са видовете LED ленти

LED лентите се различават по напрежение, мощност, устойчивост на прах и вода и други параметри. Разберете какви видове LED ленти са и какви са техните характеристики.

Защо електрическите крушки експлодират, когато светлината е включена и как да я избегнем

Защо електрическите крушки експлодират, когато светлината е включена и как да я избегнем

Защо крушките избухват в полилея, когато светлината е включена и не само. Причините за експлозията на нажежаеми, флуоресцентни, халогенни. Как да избегнем ситуацията.

Диаграми за свързване на флуоресцентни лампи без индуктор и стартер

Диаграми за свързване на флуоресцентни лампи без индуктор и стартер

Как да свържете флуоресцентна лампа без индуктор и стартер. Преглед на съществуващите схеми за превключване, както и видеоклипове, които ясно показват процеса.

Какво е пулсация на LED лампи?

Какво е пулсация на LED лампи?

Какво представлява пулсацията на LED лампите и защо се появява? Какъв трябва да бъде коефициентът на пулсации според нормите. Методи за проверка на трептенето на LED лампи.

5 причини за влошаване на LED

5 причини за влошаване на LED

Основните причини за разграждането на светодиодите. Разберете защо LED лентата или лампата свети по различен начин, слабо, неравномерно. Пример за разграждане на LED лента.

Идеи за сглобяване на улична лампа от импровизирани средства

Идеи за сглобяване на улична лампа от импровизирани средства

Стъпка по стъпка инструкции как да направите улична лампа със собствените си ръце. Фото и видео примери за сглобяването на улична лампа от импровизирани средства.

Работилница по изработка на подова лампа от импровизирани средства

Работилница по изработка на подова лампа от импровизирани средства

Стъпка по стъпка инструкции с примери за снимки, благодарение на които ще научите как сами да си направите подова лампа. Работилници по изработка на импровизирана подова лампа.

1 2 3 7

Всеки електротехник за дома трябва да може не само да завие крушка в патрона на полилея, но и да проведе осветление в цялата къща, лятна вила и дори стопански постройки. Както знаете, различните стаи имат свои специални изисквания. Например в къща, осветителната линия трябва да бъде разделена на няколко групи, така че да не се налага навсякъде да се изключва светлината, когато се ремонтира лампа. В същото време за гараж или комунална единица е достатъчно да нарисувате една линия, защитена от прекъсвач. Разгледахме всички тези точки в раздели улично осветление и осветление в интериора, Между другото, по отношение на интериора, в този раздел предоставихме и полезни инструкции, които ясно обясняват как да направите своето собствено осветление в килера, по периметъра на тавана и дори зад огледалото в банята. Всички тези решения ще направят дома ви по-оригинален и красив.

Следващият, не по-малко важен раздел, необходим за самостоятелно сглобяване на осветлението - запознаване със съществуващите източници на светлина (по прост начин, с крушки). Всяка лампа има своите предимства: светодиодите са най-икономичните, крушките с нажежаема жичка са най-евтините, а халогенните лампи се считат за едни от най-издръжливите. В същото време казахме на читателите на нашата домашна енциклопедия какво да направят, ако енергоспестяващата лампа се срине или мига в полилея. Всички тези точки трябва да бъдат проучени, така че в бъдеще да можете самостоятелно да разрешите проблема.

Обърнахме специално внимание светлини, ясно обяснявайки как да ги инсталирате и свържете правилно. В допълнение към вашето внимание, ние предоставихме преглед на най-добрите и оригинални тела за банята, опънатия таван и дори улицата. За да сте сигурни, че осветлението в къщата винаги е било полезно, в същия раздел можете да намерите инструкции за ремонт на полилея, гирляндите и други устройства.

Е, последното нещо, което може да бъде полезно за домашния майстор, са схеми за осветление. Например, ние сме предоставили визуални проекти за инсталиране на лампи в цялата къща и апартамент. Също така за вас са предвидени няколко полезни схеми за свързване на сензори с лампи.

Препоръчваме ви да прочетете:

Как да проведем електрическо окабеляване в апартамент - всички етапи на електрическата инсталация