Изработка на светлини за цветя на закрито

Допълнителна светлина за цветя и стайни растения е успехът и гаранция за дългия им цъфтеж. За да могат цветята ви да получават достатъчно количество светлина, се препоръчва да изградите специални стелажи за тях и да ги оборудвате с подходящи лампи. Да направите това у дома изобщо не е трудно, простите идеи, представени по-долу, ще ви позволят да разберете как сами да направите осветление за цветя в апартамента.

За какво е това?

Преди да започнете да работите, трябва да помните, че не всички цветя обичат много светлина. Но подсветката има следните предимства:

 • ви позволява напълно да осветявате цветята, така че те ще растат равномерно, без да се разтягат и модифицират;
 • позволява на растението да се развива правилно в възрастен;
 • удължава дневните часове.

Основната характеристика на допълнителната светлина е нейното приближаване към естествения и естествен спектър на слънцето.

Откъде да започнем?

Растенията трябва да бъдат поставени в апартамента, така че да имат достатъчно светлина, ако има малко такива места, тогава използвайте специални лампи. за кои лампи да изберем за растенията, разказахме в отделна статия. Направете сами осветяването на цветята е много просто, за това имате нужда:

 1. Подгответе място, където ще има цветя и светлини. Това може да стане на няколко места. Например на перваза на прозореца, на прозореца, на стойката или на рафта.
 2. Дизайнерски крепежни елементи за осветителни елементи.
 3. Извършете окабеляване към тела, за да ги свържете към електрическата мрежа.

Избор на светлини

Най-важната стъпка е изборът на осветителни тела. За да осветите домашната флора в стаята, трябва внимателно да изберете лампата. За стайните растения най-приемливата е видимата светлина (спектър от дневна светлина). Местоположението му в скалата е посочено на снимката по-долу:

Светлинен обхват

Разположен между ултравиолетово и инфрачервено лъчение. Лампите са способни да създават такава светлина, която е близка до естествената светлина.

LED подсветката е много популярна. Светодиодите са материали, които в съвременния свят се използват активно не само в производството, но и в ежедневието. LED лентата ще изглежда добре на рафтовете и няма да загрява въздуха и може да освети голяма площ.

Предимствата на LED лентите и лампите за подчертаване на цветовете включват:

 • създаване на идеалното осветление за растенията, което комбинира два важни спектъра наведнъж - синьо и червено;
 • LED лампата осигурява достатъчно светлина за осветление и растеж на растенията, като същевременно консумира малко количество електроенергия;
 • цената на светодиодите се изплаща за кратко време;
 • LED продуктите са леки и лесни за инсталиране, а също така не изискват специални познания при работа.

Цветя на перваза на прозореца

Използването на лампа изисква закупуване на специално осветително устройство, в което ще се завинтва.С LED лентата всичко е много по-просто: тя се прикрепя към всякакви мебели, където са разположени цветя, или към самата стена, благодарение на лепилната основа.

За да направите лампа за осветяване на цветя в апартамента, не е необходимо да имате определени знания или умения. Може да се направи лесно с помощта на следните елементи:

 • LED (за предпочитане синьо и червено сияние, което цветята обичат);
 • термо паста или гореща стопилка, вторият вариант ще струва повече;
 • основа за продукта, всеки материал, който е под ръка, може да служи като основа: профил от мебели, линийка или парче алуминий;
 • за да стабилизирате тока и да осигурите необходимото напрежение, се нуждаете от захранване или драйвер;
 • кабел, превключвател и щепсел.

За да могат цветята да бъдат осветени оптимално, се препоръчва светодиодите да се редуват, както следва: 2 червени и един син, както е показано на снимката по-долу:

LED цвят за растенията

Направете го сами, както следва: използване запояване свържете ги към драйвера, а той от своя страна го свържете към щепсела и превключвателя. Подсветката е фиксирана към повърхността благодарение на двойно залепваща лента или болтове, ако това се изисква от дизайна. След това се свързва в една верига с захранването (или драйвер), кабел, превключвател и завършва веригата на щепсела.

Правим багажник

За да направите багажник за осветяване на цветя у дома може да бъде бързо и лесно и в същото време да спестите място за растенията, като ги поставите на няколко нива. За да сглобите стелажа, ще ви трябва или дървена греда, или метален ъгъл. За закрепване се използват болтове и винтове. Пример за добър стелаж в домашни условия:

Осветяване на стайни растения

Размерите на дизайна ще зависят от това какви цветя ще има там и на кое място ще стои (ако стаята не е много голяма, тогава огромният рафт ще изглежда без значение и абсурд и ще се смаже само с присъствието му). Препоръчва се да се правят не повече от три реда. Всеки рафт и всеки ред се осветяват от собствена лампа, която се намира над растението.

След като гледате видео данните, можете да нарисувате няколко прости идеи за себе си как да направите лампи и стойка за осветление на цветя:

Това е всичко, което искахме да ви кажем по този въпрос. Надяваме се, че сега знаете как да направите осветление за цветя в апартамента със собствените си ръце!

Ще бъде полезно да прочетете:

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар