Какво представляват интелигентните лампи?

Електричеството играе важна роля в живота на всеки човек. В тази връзка пазарът непрекъснато развива възможни устройства и осветителни елементи, така че те не само да осветяват помещението, но и да пестят електроенергия. Така че имаше умни лампи. Какво е това и как работят? В умен дом, за да контролирате различни устройства и системи, има отдалечена система. Интелигентната крушка е включена в тази система и е в състояние да изпълнява редица необходими функции, за които ще говорим по-късно.

функционалност

Защита от крадец

LED крушката има много допълнителни функции. Може да бъде с таймер или с регулатор на яркостта или цвета. Но има такава подобрена функция, която имитира присъствието на собствениците на къщата. Как върви това? Модулът, който е разположен вътре в осветителното устройство, проследява ежедневния ритъм на жителите на къщата. Проследяването става в рамките на една седмица. Тогава такава умна лампа ще работи независимо в режим, който запомня, което ще предпази къщата от крадци.

Източници на светлина със защита срещу крадци

 

В допълнение, такива крушки имат допълнителни интересни функции:

  • постепенно намаляване на осветлението при изключване;
  • наличието на сензор за дим;
  • регулиране на осветлението през нощта;
  • електрическа крушка с батерия, поради която по време на аварийно затъмнение устройството работи в нормален режим за известно време.

Също така такива източници на светлина могат да се управляват от мобилно приложение от разстояние. Но такава функция подсказва: защо е необходимо това, ако устройството може да работи независимо при отсъствие на жители у дома?

Разширение за Wi-Fi мрежа

Този вид умна лампа има вграден wi-fi ретранслатор. Ако е необходимо, функцията за усилване на сигнала се настройва допълнително. За да контролирате системата, просто инсталирайте специално мобилно приложение.

Умни крушки с управление на смартфона

Вътре в използваната лампа има две антени, с помощта на които се предават данни със скорост 300 Mbps. Това означава, че в допълнение към осветлението, такова устройство може да настрои интернет връзка навсякъде в къщата, дори и в „мъртви зони“. И между другото, инсталацията е проста и лесна.

Музикален съпровод

Потребителите винаги ще имат повече от това, което разработчиците измислиха. Ето защо много функции и пълна безопасност на използването на устройството вече не се възхищават. За да зарадват и изненадат потребителите, разработчиците измислиха и внедриха още една умна лампа с музика, в която има вградени високоговорители. Мощността на високоговорителите достига 6 вата и това ви позволява да получите висококачествен звук на музиката.

Прехвърлянето на данни става чрез Bluetooth. Тази крушка ви позволява да създавате тематични зони в стаята. Например, обърнете стая за релакс с плавно променящо се осветление или направете стая да изглежда като нощен клуб.

Bluetooth управление на светлината

Но разработчиците не спряха дотук.Измислена е умна лампа за къщата, в която е вградена видеокамера. Изображението от камерата влиза в мобилния телефон без забавяне, тоест онлайн. Има и още една интересна функция, която ви предупреждава за пропуснато звънене на телефона ви. Това става с помощта на светлинен сигнал.

Както можете да видите, интелигентната лампа е специално устройство, което ви позволява значително спестявайте от електричество, Въпреки че цената им ще бъде с порядък по-висока от конвенционалната крушка, но по време на работа резултатът от спестяванията ще бъде забележим. Освен това разнообразието и функционалността на моделите бързо привлякоха вниманието и спечелиха любовта на клиентите. Ако такава крушка е била използвана поне веднъж в ежедневието, тогава никой няма да има желание да се върне към класическата версия.

Популярни модели

Сега ще разгледаме най-популярните умни лампи за дома, както и техните основни функции.

Philips Hue. Един от топ производители на оловни крушки, Philips отдавна представя своите многофункционални LED крушки. Основните характеристики на Philips Hue са: контрол от смартфон, контрол на яркостта, таймер за включване / изключване, будилник, промяна на цвета и дори реагиране на ново имейл съобщение, което изглежда някак нереалистично.

Преглед на Philips Hue:

Xiaomi Yeelight LED. Друга интелигентна LED крушка, която може да се включва и изключва от смартфон, да променя яркостта на сиянието и да работи според конкретен сценарий. В допълнение, той има таймер, който ви позволява да конфигурирате конкретен режим на включване и изключване.

Светлинна BT Smart крушка. Функционалност: избор на цвят и сила на осветление; Bluetooth контрол; създаване на система, която включва няколко крушки. Също така, такава умна лампа може да се включи и изключи в зададено време. Обхватът на радиосигнала достига 40 метра.

Дрифт светлина. Тази версия е ограничена по функция, но има прост и лесен контрол. Например, за да включите или изключите лампата, трябва да натиснете превключвателя веднъж. Двойното щракване включва режима на нощното осветление. Ако натиснете три пъти, устройството постепенно ще изгасне в рамките на 37 минути. Това е симулирано залез. В този режим тялото преминава в режим на сън по-лесно, следователно всъщност тази умна крушка се нарича за сън.

Затова разгледахме какви са интелигентните лампи за дома. Статията изброена далеч от всички популярни модели, защото има доста много от тях. Надяваме се, че предоставената информация беше интересна за вас и ви вдъхнови да закупите модерни LED източници на светлина с дистанционно управление, батерия, високоговорител и други структурни елементи!

Ще бъде полезно да прочетете:

(4 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Леонид

    Благодаря за статията. Много дълго време не се занимавах с тази тема. Всичко поради липса на търсене. Първият умен дом е проектиран и инсталиран през 2001 г. истинска защита ефектът от наличието на включване на имейл. Направих котела на PM и контролирах с помощта на стар HEMP I или II. Сега е просто тъжно. Електрика за мързеливия, но удобен по дяволите!

    отговор

Добавете коментар