Как да свържете телевизор 100 волта 142 вата от бордовата мрежа 12V?

Юри пита:
Телевизорът намалява увеличаващия трансформатор от 12 волта до 100, телевизорът 100 волта, 142 вата. Всичко това на лодка. Какви параметри се нуждаете от трансформатор, конвертор за работа на телевизия. Това е на лодка.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! За съжаление не срещнах електрическото оборудване на лодката и нейната бордова мрежа, как свързахте трансформатора там? Откъде идва променливият ток? Или не е трансформатор, а преобразувател от 12 до 100 волта? Във всеки случай се нуждаете от усилващ конвертор с повече от 142 вата, за предпочитане 200-250 вата. Но заслужава ли си? Факт е, че от готовите решения това, което ви идва на ум, е да търсите инвертор под „американското“ напрежение 12-110V от нужната мощност. Но е трудно да ги намерите в магазините, по-скоро ще трябва да търсите aliexpress. Между другото, телевизорът се захранва от 100 волта постоянен или променлив ток? Ако е постоянно, тогава ще трябва да поставите и диоден мост на изхода на инвертора.

В същото време има много автомобилни телевизори, които работят на 12 волта постоянен ток, те също се наричат ​​"автомобилни телевизори", в допълнение, те често могат да работят както от 12 V, така и от 220V. По-лесно и по-рационално е да си купите такъв.

Зареждането ...

Добавете коментар