Идеи за сглобяване на улична лампа от импровизирани средства

Ако искате да украсите района в близост до къщата или вилата с необичайни лампи, но финансите не ви позволяват да закупите скъпи осветителни устройства, тогава можете да го направите сами. Как да направите улична лампа със собствените си ръце? Необходимо е да се запасите с търпение и желание, тогава домашен източник на светлина за улицата ще зарадва окото. След това ще предоставим прости инструкции за направата на лампата у дома.

Избор на сайт и подготовка на материали

Преди да продължите с производството на осветително устройство със собствените си ръце, трябва да помислите къде ще се намира уличната лампа. В зависимост от местоположението, ще бъде избран методът на закрепване на конструкцията. Домашна лампа ще бъде чудесно решение, когато осветление на беседка, веранда или периметър на цялата къща.

Методът на монтаж също може да бъде различен. Уличната лампа може да бъде монтирана на опора или прикрепена към стена или просто окачена. Най-трудното е да направите фенер на опора, тъй като това изисква намирането на необходимия стълб. Ако правите осветление сами, тогава е най-добре да изберете по-прости опции, както на снимката по-долу:

Домашна метална лампа

За производството на осветително устройство можете да вземете под ръка всеки от материалите. Тя може да бъде дърво, пластмаса, метал или стъкло. Ако искате да направите устройство, което ще служи дълги години, тогава най-доброто решение би било метална лампа.

За работа е необходимо да се запасите с метал (листове и пръти) и заваръчна машина. Ако това не е така, тогава можете да използвате импровизирани крепежни елементи.

Стъпка по стъпка инструкции за монтаж

За да сглобите улична лампа от метал, първо трябва да изберете нейния модел. Това може да бъде ретро стил (античен) или минимализъм. Домашната кована лампа се счита за популярна, което предлагаме да направим.

Първият етап на работа е създаването на скица на бъдещата лампа за улицата. Изображението по-долу показва обща опция:

Скица с фенер

За да направите такъв продукт силен и издръжлив, трябва да започнете с изготвяне на чертеж. Дизайнът се състои от следните елементи:

  • странични стени (4 броя);
  • горен капак;
  • долен капак (дъно);
  • декоративно покритие.

Пример за рисуване:

Чертеж на лампата

При производството на домашни улични светлини се използва студено коване. Ако има оборудване за заваряване, тогава свързването на всички части ще бъде лесно и просто, това значително ще опрости задачата. Ако такова устройство не е налично, тогава ще е необходимо предварително да се подготвят крепежни елементи. Тя може да бъде огънати ъгли на стените на продукта. Не забравяйте за стъклото. Преди да сглобите конструкцията, първо трябва да инсталирате стъклото. Също така трябва предварително да помислите как да фиксирате електрическата касета в лампата, ако това е предвидено от дизайна.

Инсталиране и свързване

За да свържете улична лампа към електрическата мрежа (може да е обикновена или диодна лампа), трябва да се запасите по следните елементи:

  • Производство на кабели (VVG кабел) За свързване се препоръчва двужилен кабел.
  • Терминални блокове, С тяхна помощ се извършва надеждно закрепване на точките на свързване на проводниците. Техният вид зависи от броя на съединенията. Подложките са проектирани за токове до 10 A.
  • Гофрирана тръба. Диаметърът е по-добре да вземе до 25 мм. Гофрирането осигурява защита срещу различни гризачи и от механични повреди.

По правило уличната лампа, която е инсталирана близо до къщата, е свързана към източник на енергия чрез кабелно окабеляване. За да подредите всички проводници, е необходимо предварително да подготвите специален окоп за тях. Средната и оптимална дълбочина на изкопа не трябва да надвишава 80 сантиметра. Стартирането на кабела през въздуха не се препоръчва от съображения за безопасност. Относно, как да положите кабел в земята, разказахме в съответната статия.

Окабеляване към полюса под земята

Също така, за да се събере безопасна улична лампа, се препоръчва използването на гофриране за кабел. Вграждането на резба в такъв ръкав трябва да се извърши преди полагането му в земята. Относно, как да издърпате кабела през гофрирането бързо и правилно, прочетете в нашата публикация.

Когато инсталирате осветителното устройство на стена или фасада, връзката към електрическата мрежа е следната: първото нещо, което трябва да направите, е да изолирате контактите. След това довеждаме проводниците за връзка към разклонителната кутия. Препоръчително е също да направите следното: спойка контактите и ги увийте с електрическа лента. Точката на свързване в този случай може да служи като конвенционален изход. Но има такава опция като свързване на кабела директно към клемите в щита. Последната стъпка е да инсталирате лампата. За улично осветление е най-добре да се използва LED лампазащото те блестят ярко и в същото време най-икономично.

За да платите по-малко за светлина, можете допълнително да оборудвате домашната си улична лампа със сензор за движение и фото реле. относно връзка на сензора за движениевсъщност, като около фотоклетка връзка, описахме в отделни статии, които горещо препоръчваме да прочетете.

Монтиране на фоторелето към прожекторите

Както можете да видите, да направите улична лампа със собствените си ръце е бързо и лесно. Основното е да имате голямо желание, желание и, разбира се, материал, необходим за работа. Този тип осветление за улицата се счита за по-безопасно, тъй като тялото му е напълно затворено.

Майсторски класове

Е, последното нещо, което бих искал да ви предоставя, са визуални видео инструкции как да направите улична лампа от метал, дърво и дори стъклен буркан. Можете да видите всички най-прости майсторски класове по-долу:

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да направите улична лампа със собствените си ръце. Надяваме се, че нашите инструкции бяха интересни за вас и помогнаха при сглобяването на вашата собствена градинска лампа!

Ще бъде полезно да прочетете:

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар