Защо изключва прекъсвача?

Изключването на прекъсвача може да бъде причинено от много различни причини, вариращи от неизправност на самия продукт до късо съединение в окабеляването. Можете самостоятелно да определите защо механизмът за изключване на захранването се задейства и това да не е никак трудно дори за неопитен електротехник. След това ще разкажем на читателите на сайта samelektrikзащо машината е избита в щита и какво да направите, за да решите проблема!

Мрежови задръствания

Най-честата причина, поради която се изключва прекъсвач (AB), е, че той просто си е свършил работата - предпазва окабеляването от претоварване и по-нататъшни повреди. Когато разгледахме технически характеристики на машините, тогава беше казано, че всеки модел има собствен номинален изключващ ток: 6, 10, 16, 25 A и т.н. Сега, ако едновременно включите няколко мощни електрически уреди, чийто ток надвишава зададената точка, не се изненадвайте защо прекъсвачът в къщата избива. Например, имате машина на 16А на щита (класическа ситуация за старо окабеляване) и в един момент сте включили пералнята, климатика, електрическата кана и бойлера. Натоварването в мрежата се увеличи значително, в резултат на което AB се прекъсна, като по този начин защити окабеляването.

Изключен прекъсвач за фотографска верига

Има няколко начина за решаване на проблема. Първият и най-простият е да включите мощни домакински уреди на свой ред, така че да не възникнат свръхтовар, Второто е да се замени машината с 25 ампера. Това е позволено да се направи само ако окабеляването може да издържи натоварването (мед, сечение на сърцевината от поне 2,5 мм2). Третият, най-надежден - заменете окабеляването в къщата до нов, който ще може да издържи мощни домакински уреди.

Причината, поради която машината избива, е ясно обяснена във видеото:

Какво да направя, ако АБ пътува под товар?

Обръщаме вашето внимание на факта, че след като машината избие, ако е с термично освобождаване, тя няма да работи веднага. Това се дължи на принципа на работа на продукта. Когато механизмът се охлади (времето може да достигне няколко минути), опитайте отново да повдигнете лоста до положение "Включено".

Неизправност на домашния уред

Ако машината избие често и приблизително по едно и също време, има голяма вероятност някой от електрическите уреди да не е повреден. Например, ако забележите, че прекъсвачът се задейства при включване на пералнята, електрическата печка или бойлера, изключете тази техника и вижте как устройството се държи без електрически уреди. Случва ли се пътуването? Необходимо е да потърсите неизправност в някой от свързаните „виновници“. за как да ремонтирате домакински уреди направете сами, казахме в съответния раздел на сайта.

Можете бързо да намерите дефектна техника, като използвате метода на изключенията. Изключете всички щепсели от контактите и включете последователно. На устройство, което е късо, прекъсвачът ще се включи под товар.

Търсете повредена техника

Ако сте изключили цялото оборудване от мрежата и машината се изключва, то може да е в окабеляването. Какво да направите в този случай, ще опишем по-нататък.

Съкращава окабеляването

Друга причина, поради която AB често се избива, е късо съединение на окабеляването, Фазата на някое място докосва нула, в резултат на което възниква късо съединение и машината изпълнява втората си защитна функция - защита срещу късо съединение. Ако всички потребители са изключени от мрежата и операцията се случи, трябва напълно проверете окабеляването, Това отнема много време и в допълнение трябва да внимавате, за да намерите грешката.

На първо място, трябва да разглобите всички контакти и превключватели на светлините, да проверите качеството на връзките на проводниците към клемите. Ако проводниците са разхлабени, винтовете трябва да бъдат затегнати. След изходите отидете на разклонителните кутии. Уверете се проводници на разклонителна кутия висококачествени, няма открити площи, които могат да бъдат кратки. След кутиите трябва да отидете до лампите. Много често начинаещите електротехници забравят да проверят полилеите, ако машината избие без товар. Технологията за проверка е подобна на гнездата - проверявате надеждността на връзките.

Ревизия на електрическото окабеляване

На последно място, трябва да проверите окабеляването, което в повечето къщи и апартаменти е скрито (в стената). В този случай е най-добре да използвате специално устройство, което може бързо и точно да намери късо съединение. Вкъщи обаче е малко вероятно някой да го има, така че можете да излезете от ситуацията с мултицет. за как да се определи късо съединение в окабеляването, използвайки тестера, говорихме в съответната статия. Ако това не помогне, препоръчваме да се обадите на капитана, който с помощта на термично устройство или други устройства ще намери късо съединение и ще го поправи.

AB не успя

Е, най-рядката причина, която също не е изключена, е лошото качество на машината, което е избито, защото е дефектно. Ако сте сигурни, че окабеляването и домакинските уреди са непокътнати и не се появява претоварване - проверете машината, като я замените с подобна. Можем да кажем с увереност, че това ще помогне за отстраняване на проблема. За да не срещнете такъв случай в бъдеще, препоръчваме ви да се запознаете оценено от най-добрите производители на прекъсвачи и изберете един от списъка.

Какво друго може да бъде?

В допълнение към горните причини, поради които машината е избита в щита, има и други, които рядко се срещат. Ще ги разгледаме и накратко.

Ако прекъсвачът работи, когато крушката изгори, не се притеснявайте, това понякога се случва. Факт е, че когато лампата изгаря, възниква краткотрайно претоварване и ако рейтингът е 6-10А, то съвсем вероятно ще избие. С LED и флуоресцентни лампи това няма да се случи.


Понякога на форумите можете да срещнете ситуация, при която AV избива, когато стабилизаторът е включен. Тук също има свои собствени нюанси, свързани с работата на устройството и вашата небрежност. Факт е, че регулаторите на напрежението по време на стартиране създават ток, който може да надвиши рейтинга на вашата машина, в резултат на което той ще избие. Причината може да има и в самия стабилизатор. Евтините китайски модели са известни с брака си.

Ако операцията се случи, когато светлината е включена - проверете лампите с мултицет. за как да използвате мултицетНие също казахме.

Баналната причина, поради която машината е изключена, е неправилната връзка на това устройство. Ако сърцевините са слабо изтеглени към клемите, на това място се нагрява, в резултат на което топлинното освобождаване може да се отклони. Визуалната проверка ще помогне да се определи причината - разтопен корпус и изолация на тел. Ако пластмасата е много разтопена, по-добре е да смените прекъсвача. В случай на незначителни повреди, е разрешено просто да затегнете сърцевините с отвертка.

Инсталиране на машината в щита

Отдалечаваме се малко от темата, но въпреки това отбелязваме една важна. Ако имате въвеждащи и групови машини в разпределителното си табло, ще бъде по-лесно да намерите причината. Избива AV при вход, без група? Проверете за коректност. монтажен клапан, Ако определена автоматична машина е изключена под основната, това означава, че в тази група има неизправност (осветление, гнезда или отделно свързан плот).

Случва се проблемът да възникне след наводняване на апартамента. Водата попада на връзката на проводниците и ако те са усукани с електрическа лента, тя се залепва, което води до затваряне на контактите. След наводнението е необходимо да се направи одит на окабеляването, за да не се стигне до ситуацията, когато прекъсвачът започне да работи.

Така че ние предоставихме всички причини, поради които машината е избита в щита. Моля, обърнете внимание, че тази ситуация може да възникне както в апартамента, така и в частния сектор. Трябва да действате по същия начин, дори ако прекъсвачът на полюса се отвори! Ако не сте уверени в способностите си, по-добре е да се обадите на съветник, който спокойно ще открие неизправността и ще я поправи!

Интересна тема:

Какво да направя, ако АБ пътува под товар?

(33 гласа)
Зареждането ...

90 коментара

 • Данил

  Здравейте, имам такъв въпрос. Периодично отрязва машината за отваряне в щита, около ден по-късно, след два. практически няма товар (киловата в този момент определено не са включени). Понякога се изключва от само себе си или когато светлината е включена (щраквам превключвателя в банята и изгасва, прахосмукачката се включва веднъж и тя изгасва). Той се обади на електротехник, той не определи причината, смени машината, за да провери дали е причината, но същото се случва и с друга машина. каква може да е причината? случва ли се късо съединение някъде? Защо се изключва, когато например включите светлината в банята? Благодаря предварително.

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Най-вероятно причината е, че окабеляването е късо. Както писахме в статията, в този случай трябва да направите одит на разклонителни кутии, превключватели и контакти. Ако това не помогне, трябва да се обадите на квалифициран специалист, който със специално устройство ще провери всички скрити кабели в стените!

   отговор
   • Данил

    Благодаря ви много за отговора. проверете го. Но за какво специално устройство искаш да кажеш?

    отговор
    • Admin

     Топлоизолатор или нещо като цифров рефлектометър TDR-107. Сега има много устройства за откриване на къси съединения, въпреки че имат висока цена, така че е по-добре да се обадите на майстор, ще струва по-малко.

     отговор
   • хххх

    Добър ден В апартамент само в една стая, когато свързвате интелигентна телевизия, машината е избита, каква може да е причината?

    отговор
 • Алексей

  Добре дошли! моля те, кажи ми! купиха котлон, свързаха се, започнаха да готвят, готвеха и когато искаха отново да го включат, установиха, че машината е избита на печката! и машината нокаутира при изключване на печката! Смених жицата от изхода към панела, сега започна да се реже на всеки 5-10 минути! и когато готвите. Проверих окабеляването, което не се стопи!

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Оценката на машината и мощността на табелата, моля кажете ми! И все пак ... опитал ли се да замени машината?

   отговор
 • Джулия

  Наистина се нуждая от съвет, разбира се чета статията, но все още имам въпрос.
  Климатикът ми беше монтиран преди 2 години, докато миналата година практически не го използвах - включиха го три пъти за няколко минути и това е, но тази година се използва за около седмица и половина. Той работеше за охлаждане, тапата беше избита в стаята, влезе в стълбището, включена. Претоварване, както мисля, не би могло да бъде, с изключение на климатика и електрическата крушка в стаята, нищо не работи, в кухнята - само хладилника.

  Влязох и включих климатика, работих 15 минути и отново избих тапата, отидох да го включа, тапата не работи веднага, трябваше да щракна.

  Не разбирам каква може да е причината, на входа има обикновена машина, както я разбирам на 16 A, окабеляването е, разбира се, старо - къщата е на Хрушчов, но го режат до климатика.Четох за климатиците, че може да има проблем във външното тяло, че трябва да се почисти, но отново, те практически не използваха климатика. Външното тяло е зад балкона и не се вижда, така че трябва да поръчате кула, за да го разгледате. Ето защо наистина е необходим съвет, каква може да е причината, може би причината може да бъде изход за климатика - това е без заземяване. Благодаря предварително за отговорите.

  С уважение, Джулия.

  отговор
  • Admin

   Здравей Джулия! Не става въпрос за заземяване. Най-вероятно факт е, че външният блок е много мръсен. Друга възможна причина е късо съединение в окабеляването, в кабела, който отива към изхода за свързване на климатика.

   отговор
  • Гари

   Да ... Така е. Добър съм в електричеството. Е, нямам KZ !!! Освен това няма натоварване по-голямо от 1 kW (освен ако два хладилника не режат компресори едновременно). Е, кажете ми - няма натоварване, работят само комп + хладилници. Нощта. Работи без никаква причина !!! Макар че по друго време е доста спокойно да дърпате 1 кВт електрическа кана или 5 кВт на електрически нагревател !!! Единственото подозрение е, че или напреженията или китайските пакети са пълни @ -ама!

   отговор
 • Джулия

  Благодаря за отговора, само че не ми е ясно след това да се обадя на електротехник или ремонтник на климатик от компанията, която го е инсталирала, кажете ми, моля.

  отговор
  • Admin

   във вашия случай ситуацията е 50 на 50. но мисля, че проблемът е в климатика

   отговор
 • Артър

  Здравейте, обяснете причината, новото окабеляване, всичко е ново, машината се загрява до 16А, понякога избива, с включен климатик, има три домакински уреди на тази машина, телевизор, микровълнова и климатична инсталация, не се включва едновременно

  отговор
  • имам ток

   затоплящи машини под товар е норма)

   отговор
 • Саша

  Здравейте!)) Моля, кажете ми ... Имам проблем с осветлението, машината избива след 2-3 часа, а може и след ден и два, понякога чука самата машина, а понякога избива встъпителната на стълбите ... каква е причината да ми кажете? главата за 3 дни и не разбирам каква е причината

  отговор
  • Андрю

   Подобен проблем.
   Как решихте своето?

   отговор
 • Инна

  Избива щита на 16А, след време нищо не се включва. Включете го, но след определен период от време той отново избива. Как да определим от какво. Окабеляването е ново ..

  отговор
  • Admin

   Технологията за проверка е описана в статията, ръководехте ли се от нея? Елементът "Закъсняване на окабеляването."

   отговор
 • Александър

  Той избива машина, когато втори монитор е свързан към лаптоп чрез RGB или към телевизор чрез HDMI. Избива в момента на свързване на кабела към монитора или телевизора. Ако лаптопът работи с батерия, всичко е наред; в момента, в който лаптопът е свързан към мрежата, машината отново се избива. Какво може да бъде откъде да започна?

  отговор
  • Admin

   Препоръчваме да смените машината на подобна, случва се машините да започнат да се влошават.

   отговор
 • Оксана

  Имам такъв проблем. нов апартамент направи окабеляване. по някаква причина започна да избива щепсели, машината, която отива в банята, когато сами изключите светлината и контактите не работят в банята. дори през нощта, когато нищо не работи, той избива и във входа също ми кажи какво би могло да бъде?

  отговор
 • Елена

  последния месец една машина непрекъснато избива автоматична машина в апартамента, нищо не може да се включи ... някои се обаждаха от електротехници, някои не знаят какъв е проблемът, други казват, че проблемът не е във вътрешното окабеляване, а в общия килер ...
  може ли някой друг специално да направи така, че да има високо напрежение и да избие машината?

  отговор
 • Алла

  Здравейте, моля, кажете ми в нашия бутик в търговския център, когато включите парахода той изгасва светлината, въпреки че параходът е нов, ние го купихме само преди месец (Обадиха се на електротехници, казват, че нещата са в парахода, въпреки че са го използвали само няколко пъти

  отговор
 • Татяна

  Встъпителна машина работи за моя апартамент, който се намира на стълбището. Съответно работи и в апартамента. Не зависи от включените устройства. Може да работи и когато всичко е изключено. След включване на машините всичко функционира нормално за 3-6 часа. Понякога проблемът отминава седмици. Окабеляването е ново. Повече от година след ремонта. Проблемите никога не са възникнали. Каква е причината. Благодаря ви

  отговор
  • Admin

   Случва ли се да объркате RCD с пистолет?

   отговор
  • Admin

   Жицата може да се изтегли слабо в машината, може да я избие.

   отговор
 • Татяна

  Здравейте! Преместихме се в нова сграда! Окачиха луминесцентна лампа в коридора, тя висеше в стар апартамент, никога не е имало проблеми. Но щом я включите, автоматична машина се избива и това е често срещано. И това не винаги се случва или може би след 10 се включва, може би след известно време.Натоварването в апартамента е малко, автоматичната машина е 32А, понякога се изрязва, когато току-що влязох в апартамента, включвам БАМ! лампа?

  отговор
  • Admin

   Необходимо е да се направи одит в полилея, подобно на отстранената изолация на всяка гънка или в патрона.

   отговор
   • жури

    Добре дошли! Имам същото положение, само нов полилей от магазина. Разполага с 6 LED лампи. Вкарах го едно по едно и проверих, че свети, на петата крушка въвеждащата машина започна да се съкращава. Остави четири крушки. На следващия ден отново избих, вече три крушки, но все пак чука на всяко 5-6 включване. Къщата е нова. Когато една крушка висеше в жицата с патрона, автоматичната машина също беше отрязана веднъж. Този факт леко премахва подозренията от новия полилей. И така, какво може да е въпроса ?? Благодаря ви

    отговор
 • Юджийн

  Добре дошли!
  Изправени пред такъв проблем.
  За уикенда отидохме при родителите ми в селото. Когато се върнаха, установиха, че оборудването, свързано през контактите в кухнята, е изключено. От работещите уреди в кухнята, преди да тръгнат, имаше микровълнова фурна и индикатор на часовника, останалите уреди бяха включени, но не работеха (т.е. натоварването беше малко). Изходи в кухнята под една машина на таблото.
  Те отвориха щита, съответната машина беше изключена. Включено. След 5 минути той отново се изключи. След това не се включва. Когато се опитате да включите, лостът веднага пада. Няма мирис на разтопена пластмаса или късо съединение. Изключете всички уреди в кухнята от търговски обекти. Провери всички гнезда. Машината все още не се включва.
  Кажи ми каква е причината.

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Има ли резервна машина със същата стойност? По-добре е да се обадите на съветника за диагностика, разбира се, но ако искате сами да откриете причината за прекъсвача, уверете се, че това не е самата машина. Опитайте да смените AB в щита и да го включите.

   отговор
 • Владимир

  Нов дом, избива вход AV. Възможно ли е това да се дължи на съседите?

  отговор
 • Albert

  добър следобед, в частна къща, сутринта открих, че машината е изключена - захранването с вода през нея и една стая (осветителни гнезда) е закачена, включена е машината, бръмче и искри, изключва я и отиде на работа, седях на работа и мислех, че ще е по-лесно да се идентифицира причината, без да купувам предварително автоматична машина, тъй като компанията Schneider и контактите, които проведох преди 6 месеца, помпата може да се достигне на 50 метра от кладенеца, какво препоръчвате? Не е ли опасно да изключите всичко едно по метод по изключение, като постоянно трябва да включвате тази машина, а искри не зле. същността на въпроса е колко по-лесно, без излишни разходи и по-бързо да разрешите проблема, благодаря предварително.

  отговор
  • Admin

   Проверете помпата за проблеми с изолацията.

   отговор
  • Admin

   Също така опитайте да замените машината със същата по номинална стойност, може би наистина е в нея.

   отговор
   • Артьом

    Здравейте, имам нужда от вашата помощ! Съпругата ми и аз отворихме фризьор в мазето, няма отопление на ток и плюс в съседната стая Стоматологията чука щепсели всеки път? Кажете ми какъв е най-лесният начин да го поправите? И без значение как е зимата зад ъгъла! Благодаря ви

    отговор
 • Denis

  Здравейте, имам такъв въпрос
  Работя в банка
  Свързах термична завеса към отделна машина в панела на машината някъде около 9
  Когато завесата е включена, тя работи 10 минути и избива машината и веднъж, като цяло, 3 съседни машини изгорят
  Какъв е проблемът ???
  Машината е настроена на 16 A

  отговор
  • Admin

   Може би клемите на машината са отпуснати. Лош контакт води до нагряване. Качеството на контактите също зависи от производителя, колкото по-евтина е фирмата, толкова по-силно е нагряването на контактния преход.

   отговор
 • Владимир

  Имам два метра на обекта, влизат 3 фази, основната е в къщата, в къщата има само осветление. Дубликаторът е в магазина и там има еднофазен стабилизатор, има хладилници и сплит системи. Защо автоматикът за отваряне избива? не в магазина, а в къщата? Каква може да е причината? Благодаря ви Чакам отговор.

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Всички причини са описани в статията. Какво вече сте проверили?

   отговор
 • Александър

  Добър ден
  Имам такава ситуация. Окабеляването беше променено през 2012 г. Вътре в апартамента поставят своите машини, които вече са свързани с машината, върху стълбата. клетката. и крайните машини са същите (според мен 20)
  Всичко работи перфектно. в същото време, кондо с миялна машина и въздушна скара може да работи.
  но за около три седмици слаломът се изключи автоматично на стълбите. и тази, която не се изключва в апартамента. и той като че ли сменя тези и устройства.
  _____
  има една точка. започнахме да правим основни ремонти в къщата и също са свързани с електричество и понякога изключени
  но машината не се отрязва от съседите, но имам да
  _
  самите сервизи казват, че имаме проблем.
  _ къде мислиш виновникът?

  отговор
 • яхт клуб

  помощ съвет. след ремонта машината започна да избива машината, ремонтът приключи през април и започна да избива приблизително в края на юни. без причина. всичко работеше добре, но веднъж нокаутиран и оттогава се случва постоянно по хаотичен начин. не живеем в апартамента, идваме понякога. оборудването не е свързано. Включваме го само когато пристигнем за няколко дни. Тоест машината избива без товар. в началото рядко нокаутирахме, не му обръщахме внимание, но преди няколко дни нокаутирахме цяла вечер от 6.30 ч. на всеки 15-20 минути, по това време работеха само лаптоп и хладилник. На другия ден се обадиха на съветника според препоръките, той се покатери в щита, плащане вдигна и посъветва да се надява на най-доброто. след което машината беше нокаутирана отново през нощта ...

  отговор
  • Admin

   Опитвали ли сте корни да замените машината с друга? Може би бракът се е хванал. И разбира се, групата за осветление трябва да провери всичко, кабелни връзки.

   отговор
   • яхт клуб

    те не се опитваха да заменят машината ... Електрикът, който беше повикан, каза, че следващия път, ако продължи да чука след манипулиране на щита, ще трябва да провери всички гнезда и ако това не е, тогава просто трябваше да отворим стените ... бяхме ужасени и отчаяние ... проверете групата за осветление - прекъсвачите ли да се разделят, вижте? Съжалявам, аз съм пълна нула в електротехника. и също имам въпрос относно машините. нашият двустаен апартамент струва 1 машина. 1 електротехник казва, че тъй като къщата е нова и окабеляването е ново, това е достатъчно. Сега, след ремонта, двама електротехници ни се смеят и казват, че всяка стая се нуждае от отделна автоматична машина и плюс, ако фурната е електрическа, тогава тя вие също трябва да изведете отделна машина. Бих искал да знам мнението на незаинтересован специалист.?

    отговор
    • Admin

     Най-напред трябва да се проверят контактите, ключовете и т.н.! Осветителна група - всички лампи, разклонителни кутии и т.н. По принцип трябва да проверите цялото окабеляване.Що се отнася до машината, каква е нейната номинална стойност? За добро, препоръчително е да разделите окабеляването на групи и да поставите всяка машина на всяка група, включително електрическа фурна. Разказахме за това подробно в статията - https://our.electricianexp.com/kak-razdelit-elektroprovodku-na-gruppy.html

     отговор
     • яхт клуб

      Uzo 40 ампера.Препоръчвам да го разглобявам, махнете частта, която работи и изключва машината.Защото те смятат, че това са Uzos са свръхчувствителни и най-вероятно целият проблем е в него. Какво мислите?

 • Виталий

  Добър ден Така беше, настроих се на улицата на VPU с железен щит, всичко свърши работа. След това след 4-5 дни преместих VPU на друго място, имаше достатъчно проводник, но няма вторичен. Трябваше да нараствам усукване, разбира се, при набиране и след това започнах да нокаутирам автоматична машина.Шефът я смени, започна да я държи малко по-дълго, но все пак нокаутира Кажи ми причината.

  отговор
 • яхт клуб

  Добър ден Преди три седмици купихме електрическа скара 2000 W. Готвено без проблеми през цялото това време. Но вчера, 5 минути след включването, на входа беше изрязана автоматична машина. Мислехме, че мрежата е претоварена, защото включи се вечер и телевизорът работеше и светлината беше включена. Решихме да опитаме на следващия ден следобед с изключени уреди. В апартамент беше избита картечница. Отидохме в магазина, включиха устройството за няколко минути, всичко е наред. Кажи ми какво може да бъде

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Така че въпросът е в изхода, той е кратък. Опитали ли сте да свържете електрическата скара към друг контакт?

   отговор
   • яхт клуб

    Да, и машината също веднага беше избита. Въпреки че вече две седмици ги използвам и вграждам стирен в тях. кола, желязо и т.н. и никога не са нокаутирали

    отговор
   • яхт клуб

    Работи само на скара. И те също опитаха грил с родителите си, работи добре

    отговор
 • Юджийн

  Добре дошли! окабеляването е абсолютно ново в апартамента (мед) прекъсва автоматично автоматите постоянно, дори електротехникът не можа да намери причините, няма късо съединение, още веднъж повтарям окабеляването е напълно ново, нощната лампа е включена, лаптопът се зарежда и wifi и така се прекъсва така или иначе! Кажи ми каква може да е причината !? машината е на 32А

  отговор
  • Admin

   Е, дори електротехникът да не може да намери причината, ние отдалечено сме още по-безсилни. Опитахте ли да смените машината? Проверете как прекъсвачът ще се държи без товар изобщо (ако всички потребители са изключени)? Обади се на друг електротехник, може би това, което ти се обади, няма добро разбиране на причините за операцията, аз не пренебрегнах нещо.

   отговор
 • Роман

  Добре дошли! Свързах полилей (8 лампи и всички диодни) към превключвател с две групи. Един ключ включва полилея, вторият съкращава машината в апартамента до въвеждащия. Кажи ми какво не е наред?

  отговор
  • Admin

   Мисля, че късо съединение. Някъде проводниците са неправилно свързани.

   отговор
 • Владимир

  Здравейте Аз съм my.electricianexp. Постоянно срещам проблеми с нокаутирането на машини и винаги отстранявам всички причини. Подобна ситуация: Най-простият еднофазен щит: Въведение EKF 32A - брояч - два еднофазни IEK от 16A на фаза и нула на изхода. Изключва с честота от 20 минути до 4 часа, особено вечер. Напрежението плава до 180V. Всички потребители са изключени от изходите, с изключение на два хладилници, които винаги стартират без проблеми и машината не зависи от стартирането им. Той звънна на окабеляването с мултицет, съпротивлението е повече от 200mOhm. Създадено късо съединение - единични машини се избиват, но входът не е (точно така!). Заредени повече от 16А, единичните също работят с леко закъснение, но встъпителното не прави (също правилно!). След тестване разглобих практически нов брояч (съгреших върху него), уводният работи по същия начин. Замених машината за отваряне с ABB 32A, не помогна, после Schneider 40A, същото. Замених единичните с Schneider 16A и всеравно изважда INPUT след 20-35 минути. Въпросът? Защо само встъпителното нокаутира, а след него синглите не избиват.Всички атоми са свързани 6 mm2 по-нататък към разпределителното устройство. 4мм кутии. Ако в даден момент се появи импулсно късо съединение или се задейства претоварване, единични 16А такива (както по време на тестване) и всичко се случва за завой. Може би не взех предвид нещо? Благодаря за отговора.

  отговор
 • Александър

  Добър вечер Избива машината, когато превключвателят е изключен

  отговор
 • Спермата

  Здравейте Безмозъчният брат събра щита и гишетата грешно. Той направи жицата (и фазова, и нулева) от късометража и свърза към НИСКОТО на прекъсвача. Глюкомерът е запечатан и няма да работи за замяна на късата жица. Въпросът е: може ли прекъсвачът да бъде инсталиран "с главата надолу" и дали ще работи както трябва ??

  отговор
  • Admin

   Добър ден! Няма нужда да го пренареждате. Обичайно е захранването на AB към неподвижните контакти в съответствие с PUE, но това не се отразява на работата на самото AB. Така че можете да оставите захранващия проводник на долните клеми (най-важното е, че сами не се подлагайте на напрежение).

   отговор
 • Андрю

  Добре дошли! Имам проблем, машина с електрическо отопление се съкращава, въпреки факта, че миналата година работеше постоянно и нямаше проблеми. Сега, преди една седмица, някъде се чука постоянно, въпреки че може да работи няколко дни и нищо, а може би половин час и се съкращава. Постоянно се включвам, не мога да затопя апартамента правилно! Моля, кажете ми, какви са възможностите?

  отговор
 • Александър

  Добър вечер Засяда машината и не иска да се включва. Каква може да е причината?

  отговор
  • Admin

   Как да разбера остана в това положение? Може би поради късо съединение не се включва? Опитайте да изключите целия товар от него и да извиете лоста, ако той не пее, причината е повредата на машината, ако лостът се спира, причината е окабеляването.

   отговор
 • Сергей

  Има отделен кабел от щита до пералнята. Мощност 2400 автоматична машина Legrand 10A клас C кабел NYM 1.5X3 автоматична машина бръмчи при загряване на водата; подмяната на автоматичната машина не помогна, дори сложи 16А. Каква може да е причината?

  отговор
  • Петър

   Проверете връзките на изхода и машината. Машината 10A е слаба за 2,4 кВт, задайте минимум 16А. По принцип фактът, че бръмчи, всъщност не е лошо, но когато започне да се напуква, това е първият признак на провал.

   отговор
 • Кристина

  Добър ден! Имаше проблем, вчера всичко работеше добре, но се прибрах тази вечер, светлините в две стаи и контактите не работеха, лостът беше изключен, включен, всичко се появи и работи, след 4 часа отново същото нещо и когато се опитам да включа лоста, щракнете и как се спуска бяла искра и лост и преди да нямаше такива проблеми и намек за тях, всичко работеше сутрин, кажете ми какво може да бъде и какво трябва да се направи с него?

  отговор
 • Александър

  Добре дошли! Кажете ми, ако къщата е нова многоетажна сграда, окабеляването е ново, машините се инсталират отделно за всички електрически уреди, особено тези, които консумират много електроенергия и след две години и половина живот в къщата едновременно в няколко апартамента, проблемът е, че една машина автоматично се изсича на различни етажи в апартаментите с изключените уреди , Тоест, може ли да има проблем в къщата мрежа, а не вътре в апартамента? Благодаря ви

  отговор
 • Виталий

  Добър ден, имаше проблем, в гаража, автоматична машина 20а, скъси жицата, но автоматиката изби обикновена на 40а, как е възможно това?

  отговор
 • Александър

  Добър ден Те живееха в новата къща 2,5 години, без да знаят проблемите. От месец вече е избита 16А автоматична машина, от която окабеляването преминава към електрически уреди в кухнята. От електрически уреди, само газов котел, микровълнова печка и хладилник. В противен случай всичко около къщата работи както трябва. Каква е причината ????

  отговор
 • Антон

  Добър ден Свързвам LED подсветката в кухнята. Ако взема фазата и нулата от изхода на престилката, всичко работи добре, но ако взема нула от контакта, а фазата от превключвателя, машината отива към гнездата.Кажете ми, каква може да е причината? Благодаря ви предварително!

  отговор
 • Венера

  Добро утро, кажете ми, може ли автомат да бъде изваден от пренапрежение? Изобщо не разбирам електричество .. две вечери подред той чуква автоматик. Защо не знам.

  отговор
 • Paul

  Добър ден В моята частна къща имам инсталиран електрически бойлер с мощност 6 кВт (написано е на него), но той издава само 4,5 кВт (измерено), котелът работи около месец и вчера в 6 ч. Сутринта видях, че машината е била избита и кабелът, който е включен в машината, малко е изгорял , Дръпнах скобата на машината и включих бойлера в 8 ч. С пълна мощност, машината беше извадена отново в 3 ч. Новия котел Tenko KE, свързан директно от опората през машинния щит към котела, кабелът е нов, свързаната сертифицирана организация, има заземяване, преди и сега котелът е включен се включва и изключва, но след 6-7 часа машината се избива. Кажи ми какво може да бъде, благодаря за отговора

  отговор
 • Paul

  Да, забравих да напиша, че машината е на 32А

  отговор
 • Виталий

  Добър вечер, помогнете тук с такъв проблем, частна къща на 2 етажа, на първия етаж домакинските уреди се включват сами: чайник, микровълнова печка, пералня на втория всичко е наред, кажете ми каква е причината? Как да го поправя?

  отговор
 • Павел.

  Какъв е въпросът. Къщата е многоетажна. Modern. E. плоча.
  Окабеляването в стената е положено.
  Но 10 години използват имейл. плочен плот. И нямаше проблеми.
  Сега купих голям имейл на открито. плоча.
  Свърза се, както се очаква, към голям изход. Чрез дебела жица.
  Включих фурната за тестване. Работи, но предпазителят се избива след 3-4 минути
  Той изчака и го включи отново. Същата история.
  Какво става? Нещо повече, не е предпазител от 32А захранване.
  И целият апартамент като цяло.
  Какво може да бъде? Къде да търся проблем?

  отговор
 • Алексей

  Помощ !!!! Нов апартамент, те просто свързаха електромера, в апартамента има 2 крушки и това е, отнема около 20 минути и се чува пляскане, след това машината се избива. каква е причината?

  отговор
 • Дан

  Вреден артикул трябва да бъде изтрит или поне коригиран !!! В самото начало се препоръчва смяната на машината да бъде 25А, когато свързвате 2,5 мм квадрат. Автоматично 25А ще защити кабела с квадрат 4 мм. и по-дебел! На изходящите групи (3,5 кВт, 16А) полага кабел 2,5 мм квадрат. и difavtomat 16A (-) или машина 16A, сдвоена с RCD 25A (+). Няма значение колко търговски обекта има в групата, поне 100. И по никакъв друг начин !!! Минус и плюс означават по-малко или повече. Кабелът може да е по-дебел, но машината все още е не повече от 16А. А да свържете домакински контакти с кабел, по-дебел от 2,5 мм, е почти невъзможно (и няма нужда!)
  Според PES 7: автоматичен 6А - кабел 0.75 ... 1мм, 10А - 1.5мм, 13 ... 16А - 2.5мм, 20 ... 25А - 4мм, 32А - 6мм, 40А - 10мм, 50А - 16мм.
  Всички с предстоящата 2019 година! Пожелавам на всички никога да не преживеят такова бедствие като пожар от окабеляването!

  отговор
 • Александър

  Добър ден Какво да правя ... Светлините угасват напълно в целия апартамент. В тази електрическа печка - тя работи! И светлината изгасва не на щранга, а само в нашия апартамент.

  Това вече се е случило веднъж. Днес тя се повтори. Само тогава, ако излезе веднъж. Днес 3 пъти! В същото време светлината се включва след известно време.

  Тъпо в апартамента, какво да правя?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Как се организира защитата на окабеляването, с други думи какво и къде стоят машините? На входа или в апартамента? На печката отделно, но на апартамента отделно? Единственото вярно предположение е, че ако само апартаментът ви е изключен, тогава може би някой от съседите го изключва? Ако машината е била нокаутирана - нито след 10, нито след 15 минути светлината няма да се появи, а се появява само когато я включите.

   Също така, може би сте чували звуци на искри, миризма на изгаряне или подобни прояви на лошо окабеляване? Имам съмнително предположение, че някъде контактите на входния кабел са се влошили, той се загрява под товар - изчезва, охлажда се - появява се, но това е много съмнително. По-скоро машината може да се повреди и да не осигури нормално функциониране!

   Но отново зависимостта трябва да бъде проследена. Кога започна? Може би сте се намокрили (сняг-дъжд)? Тогава е още по-очевидно, че причината е тази. Всичко се свежда до проверка и ревизия на входния кабел!

   отговор
 • Станислас

  Добър ден, кажете ми, моля, направихте ли ремонта в банята със смяна на окабеляването, изведохме новото окабеляване към общия панел, отделно направихме и кутия с автоматични измервателни уреди в коридора (до банята), за 1,5 месеца нямахме проблеми, а сега вторият ден тя е в банята, въпреки че нищо не е включено, просто като включите светлината в банята. Разбрах, че това е свързано с KZ? Не бих искал да наруша ремонта, за да разбера какъв е проблемът (всички проводници, скрити в стената и т.н.,)

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Като начало, с минимални загуби можете да развиете крушките и да проверите дали те спират да чукат, след това можете лесно да извадите лампата или лампите, ако има няколко, за да видите дали има някакви очевидни проблеми като голи проводници и други неща. Кажете ми, много е мокро / влажно във вашата баня? Ако не намерите нищо, тогава погледнете наличието на вода и конденз в изходите и превключвателите. Може би просто е залято с нещо или е имало много хора по време на банята.

   Ако имате късмет, може би проблемът е толкова често срещан ...

   отговор
 • Александър

  Добре дошли! Защо може да се стопи автоматична машина? За втори път сменяме автоматична машина, свързана към една от линиите, втората автоматична машина е цяла

  отговор
 • Admin

  Или фалшификати, или евтин Китай, който купувате, или лош контакт от вас (проводникът се окислява, клемният блок не се кричи)

  отговор
 • върба

  машина 25А избива след различен период от време, без натоварване, цялата електронна поща. уредите са изключени от контактите, светлината също е изключена. може да работи след 1 час, или може би след 1 мин. подмяната на машината не даде резултати.

  отговор
 • Irene

  Здравейте Кажете ми, моля, защо след ремонт (преди 5 години) по стените започнаха да се появяват кафяви следи от окабеляването?

  отговор
 • Артър

  Добър ден, встъпителният автомат 25А периодично се избива. Погледнах го в клапата, той се изключва с леко докосване, това нормално ли е?

  отговор
  • Admin

   машината трябва да се включи като превключвател. Тоест, с малко усилия, той преминава към средата и след това, сякаш щраква и става включен. Оказва се, че е фиксиран в крайни положения.

   отговор
 • Paul

  Добър вечер Машината захранва релето за време. Релето едновременно включва 4 групи за осветление. В продължение на 3 години всичко работеше (мрежовото претоварване е изключено!), Сега машината се съкращава! По метода на изключване открих 1 група, поради която се случва прекъсването! Без него всичко работи (изключва се АВ!)! И мултицетът с късо съединение не показва !!!
  В групата от 5 улични LED прожектори! Въпрос: Може ли прожектор да се счупи така, че да избие автоматична машина, но не и да я скъси? Или все още не съм взел предвид нещо? Благодаря предварително!

  отговор
 • Сергей

  Добър ден Такъв проблем. Моменталният бойлер работи правилно. След като е изключена, 16А машината се изключва след около 5 минути. Това се случва систематично. Какъв е проблемът?

  отговор
 • Майкъл

  Добър ден, в кухнята електрическата печка е свързана през машината и когато я включите. Дори при изключена печка, тя чука щепселите. Къде е причината?

  отговор
 • Роман

  Добър ден Проблем от този характер, машината във входната охрана се изсича само през нощта (през деня всичко работи добре), но всяка вечер. Понастоящем се захранват само хладилник, рутер и телевизор (в режим на готовност). Започна преди няколко седмици.

  отговор

Добавете коментар