Спецификации и схема на свързване UZM-3-63

Многофункционално защитно устройство - това е името на това устройство. Той е проектиран да защитава трифазни консуматори, свързани към електрическата мрежа, от пренапрежения и фази. Превключеният максимален ток за една фаза е 63 A. След това разглеждаме схемата на свързване, техническите спецификации и принципа на работа на UZM-3-63.

уговорена среща

Устройството UZM-3-63 е реле за управление на напрежението, оборудвано с мощно трифазно силово реле, което превключва трифазен товар. Също така релето е оборудвано с функция, която следи честотата на мрежата. В допълнение, има функция за потискане на импулсния шум с полупроводникова защита от варистор. Смущенията от своя страна се появяват по време на превключването на мощни устройства и преходни процеси в електродвигатели и трансформатори. Те имат пагубен ефект върху микроелектрониката и друго оборудване. За превключване на UMZ-3-63 не са необходими външни помощни комутационни устройства (начало или контактори), тъй като има мощно вградено 63 амперно силово реле.

дизайн

UZM-3-63 се произвежда в корпус за монтаж DIN шина 35 мм ширина. На предния капак са закрепени болтови клеми за свързване на проводници, както се вижда на снимката:

Трифазен ултразвук

Също така на предния панел се намират регулаторите на максималното „U max“ и минималното напрежение „U min“, както и регулатор за времето на забавяне на рестарта. Индикаторът за червен цвят на излишно напрежение "U>", жълта светлина, показва включването на вграденото силово реле, както и индикатор за червена светлина, показващ намаляване на напрежението "U <".

По-долу в ред са показани фазови индикатори, зелени светодиоди L1, L2, L3, сигнализиращи за наличието на линейно напрежение в силовите клеми. В горната част на корпуса на мултифункционалното устройство са изводи за захранване с надпис N, L1, L2, L3, подписани като вход. На противоположната страна има клеми с надпис на изхода и маркирани N, U, V, W. Също на UZM-3-63 има клеми за свързване на дистанционно управление: Y1, Y2.

Принцип на работа

Сега ще разгледаме как работи UZM-3-63. При подаване на електричество към входните клеми светват зелените индикатори L1, L2, L3. Устройството измерва входното напрежение, последователността на фазите, както и честотата на променливия ток в мрежата. Ако параметрите на захранването са нормални и отговарят на зададените стойности, потребителят включва времето за рестартиране. След това жълтият индикатор светва и захранващото реле се включва, доставяйки електричество на товара.

В случай, че параметрите на мрежата не съответстват на настройките на контролера, натоварването се изключва. В този случай:

 • "U <" е включен, тогава мрежовото напрежение е по-ниско от зададената стойност;
 • "U>" е включен, тогава параметрите на мрежата са по-високи от зададената стойност;
 • чести едновременни проблясъци на червени индикатори, така че честотата на мрежата не съответства на нормата от 50 Hz;
 • бавното едновременно мигане на тези индикатори показва фазов дисбаланс, напрежението между която и да е от фазите се различава с повече от 25%.

Схема на свързване

И така, свързването на UZM-3-63 в трифазна мрежа се осъществява съгласно следната схема:

Схема на четириполюсния ултразвук

Освен това трябва да знаете някои нюанси, които ще ви позволят правилно да свържете скенера за ултразвук към мрежата:

 • за да работите с устройството без дистанционно управление, клемите Y1, Y2 трябва да бъдат затворени един към друг;
 • свързването на N терминал N е необходимо за нормалната и безопасна работа на устройството;
 • устройството не може да отговори токове на късо съединение и течове на течовеСледователно е необходимо да се инсталират автоматични машини и RCD в захранващата верига;
 • UZM-3-63 работи само с трифазен товар.

Препоръчителният размер на проводника за свързване на устройството е даден в таблицата по-долу:

Таблица с раздели

Ако допълнително се интересувате схема на свързване UZM-51M, предоставихме го в отделна статия, към която се позовахме!

Технически спецификации

Размерите на многофункционалното устройство за защита са показани на снимката:

Общи размери на трифазен ултразвук

В противен случай бих искал да отбележа, че UZM-3-63 е оборудван с терминали за дистанционно управление, следи счупването и въртенето на фазите, контролира честотата на мрежата. В допълнение, устройството може да превключва голям ток, 63 ампера в една фаза.

От функциите, които бих искал да подчертая допълнително:

 1. Защита от пренапрежение, Интелигентно изключване с двоен праг със забавяне на изключването.
 2. Защита срещу ниско напрежение, Интелигентно изключване с двоен праг.
 3. Наличието на вградена варисторна защита срещу импулсен шум.
 4. Конфигурируемо забавяне за повторно активиране на ултразвука.

Всички технически характеристики на UZM-3-63 са дадени в таблицата по-долу:

Параметри на UZM-3-63K

Така че разгледахме характеристиките, принципа на работа и схемата на свързване на UZM-3-63. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и интересна за вас!

Със сигурност не знаете:

Зареждането ...

4 коментара

 • Демиан

  когато се задейства, деактивира ли и трите фази? или може да прекъсне в една фаза?

  отговор
 • Юджийн

  Къщата има 3 фази и е разпределена в стаи. Т. натоварване еднофазно. Мога ли да поставя 3 фаза или по-добре 3 еднофазна? Благодаря ви!

  отговор

Добавете коментар