Как да свържете хладилник - 15 полезни съвета

Смятате ли, че свързването на хладилника с електрическата мрежа и водата е доста просто събитие? Ако техниката е най-проста, това е така. Но какво ще стане, ако има машина за производство на лед, към която трябва да донесете студена вода? В този случай процесът на свързване ще бъде малко по-сложен. След това ще разгледаме две основни опции за монтажни работи, както и ще предоставим някои полезни съвети, които ще удължат живота на този домакински уред.

Вариант 1 - Без допълнителни комуникации

В този случай имаме предвид най-простата техника, която просто трябва да инсталирате и да се свържете към електрическата мрежа.Видове домакински уреди

Инструкциите за правилно свързване на хладилника със собствените си ръце се състоят от следните стъпки:

 1. Проверяваме случая на продукта и електрическия кабел за дефекти и повреди, които могат да се появят след транспортиране.
 2. Приготвяме подходящо място, което трябва да е близо до изхода, за да не се свързва чрез удължителен кабел.
 3. Поставяме кутията на разстояние 10-15 см от всяка от стените (за циркулация на въздуха).
 4. Извиваме краката така, че тялото да е в строго хоризонтално и вертикално положение (без изкривявания).
 5. Проверяваме според нивото правилността на инсталационната работа, така че случаят да е на ниво.
 6. Свързваме кабела към мрежата.

Това е цялата технология за свързване на нов хладилник към мрежата със собствените си ръце. Както виждате, няма нищо сложно и дори човек, който не се е занимавал монтаж на домакински уреди.

Вариант 2 - С връзка със студена вода

За създаване на лед се използва лед, който по-късно може да се добави към напитки. Има устройства за насипни и стационарни типове.

Ледена машина

В първия случай дизайнът предвижда специален резервоар, в който се налива чиста вода (ръчно). За да свържете хладилник със стационарен производител на лед, трябва да донесете захранването със студена вода към подходящия конектор.

Можете да го направите сами за кратък период от време. Първо трябва да инсталирате двукамерен хладилник на подготвено място. След това е необходимо да се „срине“ в тръбата за студена вода на къща (или апартамент). В зависимост от вида на тръбите, използвани за водоснабдяване, се закупуват необходимите материали: адаптери, спирателен кран, съединители, филтър и др. След това, съгласно схемата в приложените инструкции, трябва да свържете комуникациите към корпуса, както е показано на снимката.Водоснабдяване

Полезни съвети

За да може вашето оборудване да издържи по-дълго и в същото време ефективно да охлажда храната, препоръчваме ви да вземете следните съвети, когато сами да свързвате хладилника си:

 1. Не забравяйте да оставите празнина между стената и тялото на устройството. При неговото отсъствие може да възникне прегряване, което ще доведе до повреда на оборудването (т.е.топъл въздух ще се върне обратно в системата). Както вече казахме, минималното разстояние от стената трябва да бъде 10 cm.
 2. Обърнете внимание на факта, че за някои продукти производителят има специални опори, които създават необходимия клирънс по време на монтажа. Обикновено тази опция за дизайн е представена от удължени странични стени.
 3. Специалният филтър за пречистване на водата може да бъде включен към ледогенератора. Той трябва да бъде свързан според инструкциите. Ако комплектът не включва филтър, не забравяйте да купите подходяща опция в водопроводен магазин (консултантът ще ви каже кой да закупите). Доста лесно е сами да свържете домакински хладилник през филтъра, просто трябва да фиксирате устройството на стената и да свържете захранването със студена вода пред ледогенератора.
 4. За да избегнете прегряване на системата, важно е да инсталирате корпуса далеч от отоплителни радиатори и други предмети, които отделят топлина (например газова печка). Също така е забранено да инсталирате и свързвате хладилника близо до фурната и на отопления под (в съветите за полагане на филмов топлоизолиран под това изискване беше договорено).Категорично забранено
 5. Преди да свържете хладилника директно към мрежата, проверете окабеляването и контакта. Ако има повреда, заменете всички необходими елементи с нови.
 6. Окабеляването трябва да е с заземяване, инсталирането на оборудване без заземяване е забранено.
 7. Ако има значителни спадове на напрежението в мрежата, инсталирайте устройство за защита от пренапрежение (например стабилизатор или реле за напрежение), което ще предпази вашите домакински уреди от преждевременна повреда.
 8. Изберете местоположението на инсталацията, така че да няма нужда да свързвате удължителен кабел. Кабелът трябва да е достатъчен, за да стигне до контакта. Свързването на хладилника чрез захранваща лента не се препоръчва, защото много често удължителните кабели са с лошо качество и се стопяват дори при ниски токови натоварвания.
 9. Ако не е възможно да поставите хладилника далеч от фурната, тогава топлопредаването между двата продукта трябва да бъде предотвратено с помощта на шперплат лист.
 10. малък електрически трик - За да улесните затварянето на вратата, развийте малко предните крака, така че калъфът ще бъде леко „засветен“ назад.
 11. Необходимо е да инсталирате хладилника строго според нивото, така че в бъдеще да не вдига шум и да не шуми по време на работа. Ако се справите без ниво, е възможно леко пристрастие, което е една от основните причини, че техниката е шумна.
 12. Ако в избор на хладилник, Вие се настанихте върху вградения корпус, препоръчваме да го инсталирате в шкаф в кухнята. Такава идея ще спести място (ако кухнята е малка) и в същото време ще направи интериора по-привлекателен, освен ако разбира се не сте избрали модел с дизайнерски калъф. Също така, вграденото оборудване (ако моделът е малък и еднокамерен), може да бъде инсталирано под плота, в една от кухненските секции. В този случай никой няма да познае къде се съхранява храната ви.
 13. Ако решите да закупите оборудване с машина за производство на лед, определено трябва да свържете хладилника с водата през филтър. В противен случай ледът може да е мръсен, защото водата в тръбопровода далеч не е навсякъде, подходяща за пиене.
 14. Не се препоръчва оборудването да се поставя под прозореца, като в летните горещини слънчевите лъчи ще загряват тялото, което също се отразява негативно върху работата на устройството, както и поставянето им на балкона.
 15. След първото включване или размразяване се препоръчва разпространението на храна вътре в камерата след 3-4 часа работа на оборудването.

Тук приключват нашите съвети и сега знаете как точно да свържете хладилника към водоснабдяването и мрежата! Препоръчваме ви също да гледате визуални видео уроци за това как самостоятелно да свържете оборудването.

Правилна инсталация на вградения модел

Също така гледайте видеото, което по-компактно описва инсталирането на хладилника след покупка и доставка до дома:

Как да инсталирате?

Това е цялото ръководство за свързване на хладилника към електрическата мрежа и водата със собствените си ръце. Както можете да видите, инсталирането и свързването към комуникациите е доста просто, основното е да вземете предвид всички нюанси!

Подобни материали:

Правилна инсталация на вградения модел

Как да инсталирате?

(3 гласа)
Зареждане...

Добави коментар