Защо пералнята е шумна и как да я поправим?

И така, един хубав ден чухте, че пералнята е шумна при въртене, набиране, източване на вода или по време на самото измиване. Ако техниката ви служи повече от 5 години, това е нормално, защото всеки детайл има тенденция да се износва с течение на времето (особено след като твърдата вода ускорява процеса). Но какво ще стане, ако наскоро сте направили покупка и машината не работи дори на четвърт? В този случай трябва да се справите с причината за повредата, списък с които ще ви предоставим допълнително.

Чужди предмети

Всъщност това е много банална причина, която се среща в повечето случаи. Не сте взели различни дреболии от джобовете си (например монети) или метални закопчалки върху дрехи, биещи се върху барабан, в резултат на което пералнята вдига много шум по време на пране. Тази причина може да бъде идентифицирана по характерните звучни удари около барабана.Малко нещо

Е, ако всички малки неща останаха вътре в барабана, но ако чужди предмети бяха между резервоара и барабана, ще трябва да си направите малко проблеми. Трябва да извадите нагревателя и през отвора, за да получите всички елементи, и след това да върнете частите обратно. В някои модели всички малки неща могат да попаднат в специален отвор, където е инсталиран филтърът. В този случай, ако пералнята е шумна по време на измиване, трябва да намерите капака на отвора (обикновено той е отпред, затворен от малка врата), развийте го и отстранете всички хванати предмети.

Болтовете за доставка не са отвинтени

Инструкциите обръщат специално внимание на задължителното развиване на транспортните болтове след доставката на оборудването до мястото за монтаж. Въпреки това повечето хора забравят да ги развият, в резултат на което се чуват смущения по време на работа, които са придружени от шума на пералнята.

Диаграмата показва местата на монтаж на болтовете:Болтове за доставка

Всичко, което трябва, е да ги развиете и още веднъж да проверите оперативността.

Обръщаме вашето внимание на факта, че транспортните болтове не трябва да се изхвърлят в кошчето, както правят много. Ако решите да транспортирате пералнята от място на място, те трябва да бъдат завинтени, в противен случай вътрешният механизъм може да се повреди по време на транспортиране.

Неправилна инсталация

Също толкова проста причина за силна работа е неправилна монтаж на пералня, Дори лекото изкривяване може да причини вибрации, които се появяват, когато оборудването работи с високи скорости. В резултат на това чувате неприятен звук, който лесно се отстранява чрез усукване на краката до строго хоризонтално ниво на монтаж.

Извиване на кракатаПравилността на извършената работа може да се провери от нивото на строителството. Именно криво разкритото тяло е причината пералнята да вибрира и скача по пода, в резултат на което се чува как вдига шум.

Износване на лагери

По-сложна разбивка, отстраняването на която ще изисква определени умения. Износването на лагера може да възникне, ако уплътнението на маслото е повредено, което предотвратява навлизането на вода.В резултат на това водата прониква към лагера, той корозира и се проваля.

Повреден лагер

Можете да определите неизправността по следния начин:

 • на гърба на резервоара отвън се образуват ръждиви ивици;
 • ходът на барабана върху вала е неравномерен, ако леко го натиснете с ръка;
 • По време на въртенето се чува свиркане и силно гърчене.

За да улесним процеса на подмяна, ние предоставяме визуални инструкции:

Видео урок за подмяна на лагерите на пералня

Шалът се разхлаби

Ако по време на миене и особено на въртене чувате прекъсващи щракания, които причиняват външен звук по време на работа, тогава най-вероятно това е ролка. В подобна повреда няма нищо опасно, трябва да махнете капака на корпуса и да затегнете болта (или гайката) с гаечен ключ. Обръщаме вашето внимание на факта, че при подобна повреда пералната машина ще издава шум както при ниски, така и при високи скорости.шайба

Препоръчително е първо да развиете напълно отслабената резервна част, да я поставите върху уплътнителя и след това плътно да я затегнете с ключ. В този случай шайбата няма да се разхлаби в бъдеще.

Балансите са отслабени

По аналогия с предишния проблем, проблемът с отслабените противотежести също е решен. Трябва да отворите достъп до болтовете и да ги затегнете, след което външният шум от пералнята трябва да изчезне.Затягане в противотежест

Друг вариант за неуспех може да бъде свързан с баланси - тяхното пълно унищожаване. В този случай звукът ще бъде много по-силен и ще трябва да замените счупените части.

Как да затегнете опорите за противотежест е описано във видео уроците:

Горно противотежестно стягане

Затягане на долната противотежест

Неизправност на изпускателната помпа

Ако пералната машина бръмчи при източване, има само една причина - дренажната помпа е излязла от строя. Можете да опитате да го поправите, като почистите филтъра, който се намира от предната страна зад капака (както е показано на снимката).

филтър

Ако машината не издава шум поради мръсен филтър, проверете изпускателната тръба, тя може да бъде запушена и трябва да се почисти. Е, най-критичният вариант е пълна повреда на помпата, в резултат на което е необходимо да се извърши подмяна.

Възможно е да се разбере, че причината за шумотевицата е в помпата, ако външен звук се появява само при изтегляне на вода или когато „шайбата“ източва водата. Обикновено при счупена помпа пералнята бръмчи като трансформатор.

Отново е по-добре да разгледате цялата същност на подмяната във визуален видео урок:

Видео инструкция за подмяна на изпускателната помпа на пералня

Тоест, всички основни причини за повишен шум и свистене технология. Надяваме се, че сега знаете какво да правите, ако пералнята е шумна при въртене, източване и изплакване на нещата!

Ако никоя от горните причини не отговаря на описанието, най-вероятно това е двигателят или електрониката. По-добре е да се обадите на майстор, който ще звъни на всички елементи на веригата с мултицет, след което бързо ще намерите причината, поради която оборудването е шумно по време на работа.

Подобни материали:

Видео урок за подмяна на лагерите на пералня

Видео инструкция за подмяна на изпускателната помпа на пералня

Горно противотежестно стягане

Затягане на долната противотежест

(49 гласа)
Зареждането ...

74 коментара

 • Андрю

  Когато електрическата кана се нагрява, телта за чайника се загрява и става топла. Каква може да е причината?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Възможно е да има две причини. Първият е китайски шнур с малко напречно сечение на проводници, в резултат на което, поради натоварването, отоплението започва при включване. Но най-вероятно причината за нагряване на кабела е нагряването на самия щепсел, можете да го докоснете, той трябва да е по-горещ от самия кабел. В същото време щепселът се нагрява поради изход, в който проводниците на клемите са разхлабени. Долна линия - най-често срещаният топлопренос се осъществява по веригата: гнездо-щепсел-шнур.

   отговор
 • Алена

  Здравейте! Пералнята ни бръмчи (като трансформатор). Първо започна измиването и след 3-5 минути машината зазвуча много силно, докато работеше. Бутонът "пауза" не работи. Тя изключи колата - тя все още продължава да бръмчи и дори я извади от контакта - тя също бръмчи за около 3 минути, вероятно.

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! И в кой точно момент започва бученето?

   Отговарям
   • Тимур

    същото, когато взема вода

    Отговарям
 • Раул

  машината започва да реве в края на процеса на въртене

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Гледал ли е шайбата и лагерите?

   Отговарям
 • Оксана

  Здравейте! Нашата машина по време на въртене бръмчи, сякаш самолетът излита. Кажете ми как да поправя това? Благодаря предварително.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Опитахте ли да решите проблема въз основа на съветите в статията? Кой от вариантите за грешки вече сте изключили?

   Отговарям
 • andrey1968rus

  Благодаря ви момчета толкова много за толкова разбираемо и задълбочено видео !!! Благодаря за помощта!

  Отговарям
 • Алексей

  Добър ден, купих нова пералня. Тя изтегля вода много силно и бръмчи силно за изтичане на вода (в самия край, когато се изпомпва последната вода) и дори свирка, тя свирка, сваля капака, проверява двигателя, когато валът е усукан, се чува равномерен шум от самия двигател, той може да бръмчи повече нови четки и защо помпата е толкова силна

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Докато оборудването е ново, занесете го в сервизен център, а ако не е минало повече от 2 седмици от датата на закупуване, съветвам ви да го предадете на мястото, където е взето. Разбира се, има куп опции как да решите проблема, но не е препоръчително, когато пералнята не успее дори с нова.

   Отговарям
 • Анна

  Здравейте, машината ми много бръмчи при източване на вода, какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Прочетете внимателно статията, всички сме нарисували подробно!

   Отговарям
 • Дмитрий

  Добър ден.
  По време на работа, когато барабанът се върти (дори не се извива, а просто го изтрива, когато), се чува много високочестотно скърцане (свирка)
  Те просто си купиха пишеща машина. Първи старт.
  Какво може да бъде? Имайки?
  Благодаря предварително

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Да, изглежда като лагер. Развихте ли транспортните болтове?

   Отговарям
  • победител

   Високочестотното скърцане / свиркане на всички LG с DD е отрицателен страничен ефект, когато се използва инверторната верига на безчетковия двигател DD на LG SM CM устройството. Не е лагер. Знайте. Смирете се ... Ето още един -
   „Звукът е просто тъп спрямо всички останали. Високочестотна свирка звучи по време на въртенето на барабана, не е силно, но нека кажем, че е досадно, защото никакви други уреди с мотори в кухнята не издават такива звуци.
   ... не разбирам колко е силен / не силен. Не може да се чуе само в режими, когато самата машина започва да вибрира с висока скорост.
   Да, DD инверторът има специфичен звук и скърцане, в зависимост от режима. "

   Отговарям
 • Александър

  Добър вечер. Купиха пералня, щом тя изтече вода, се чува силен шум, подобен на дрънкалка. Какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Изглежда, че проблемът е в помпата. Появява ли се шумът преди измиването и завъртането на барабана?

   Отговарям
 • Елена

  Моля, кажете ми каква повреда може да има колата ми, дори при обикновено въртене на барабана, се чува тътен с ръката ми, която преди не е била там, машината разбира се е стара, но любима ...

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Трябва да разглобявате и да гледате. Или лагери, или противотежести, или макарата се е разхлабила. Характерните признаци на всеки от отказите, които описахме подробно.

   Отговарям
 • andrey1968rus

  добър ден! променени лагери и маслени уплътнения, както и електрическото заключване на люка за зареждане на пералната машина BEKO, използвайки вашия сайт. Благодаря ви много за това! Събрах всичко в обратен ред. Проверих всички контакти.когато натиснете бутона, за да отворите вратата, тя самата отново не иска да се отвори. Трябва да помогна с ръката си. не работи "нова" електрическа брава? или трябва да има пружина в пантите на люка? и основният въпрос, започна да събира по-малко вода от преди !!! къде да търся причината? Благодаря предварително!

  Отговарям
  • Admin

   Ако пералнята изтече малко вода, проверете сензора за нивото на водата, както и тръбата, която свързва този сензор с резервоара за налягане. В допълнение, причината може да бъде натиск в канализацията, в резултат на което водата се изтегля от машината, причинявайки отводняване. В този случай се препоръчва да се постави клапан на дренажа, който се нарича "анти-дренаж"! Що се отнася до вратата, е необходима повече информация и визуална проверка. Дори нов замък може да бъде дефектен.

   Отговарям
   • andrey1968rus

    Благодаря за помощта! Също така би било чудесно да знаете къде изглежда сензорът за водно ниво BEKO-6000 и как изглежда? За сметка на дренажно-дренажната тръба се вкарва в канализацията над нулевото ниво на дренажната вода, която тече от гравитацията без вакуум. каквото и да е благодаря !!

    Отговарям
    • Admin

     В google снимки всичко това може да се намери!

     Отговарям
 • kostyan

  Здравейте!! Дълга пукнатина преди да започне да се оттича, след това веднага по време на изпускането всичко е наред, точно преди да започнете да изпомпвате.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Възможно е да има няколко причини: нещо е попаднало във филтъра за дренажна помпа, трябва да го проверите сами. Ако всичко е чисто, може би пукнатината се дължи на факта, че първите секунди преди източване моторът на помпата изсъхва. Рядък случай, разбира се, но понякога се получава.

   Отговарям
 • Виктория

  Добър ден! Майсторът замени лагера и кутията за пълнене, но след месец работа, машината отново започна да издава свистещи звуци. Ремонт под гаранция. Кажете ми, има ли някакъв смисъл в ремонта или е по-добре да върнете парите за ремонта?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Е, бих препоръчал на господаря да види защо шумът отново се случва. Може би новият лагер беше с лошо качество и затова не беше възможно правилно да се ремонтира машината. Но бизнесът на всички е там, разбира се, не е нужно да режете мозъците си, а просто да върнете парите, но тогава какъв майстор ще бъде той след това?

   Отговарям
   • avatarjk

    здравей шум, сякаш нещо бие много често при източване на вода. отстранен филтъра няма нищо видими малки остриета. без боклук. но звукът е силен какво би могъл да бъде? indesit машина

    Отговарям
 • Олег

  Здравейте!
  Машината свисте силно по време на цикъла на въртене, по време на измиване няма свистещи звуци, а по време на цикъла на въртене увеличаването на скоростта увеличава звука.

  Отговарям
  • Admin

   Говорихме за тази разбивка в статията!

   Отговарям
 • Ирина

  Добър ден! Купи кола преди три дни. Когато се събира вода, се чува шум, след което тя преминава веднага щом спирането на водата спира. Бръмче само когато се изтегля вода. Това норма ли е? Машина Bosch.

  Отговарям
  • Admin

   Добър ден! Прочетете внимателно статията!

   Отговарям
 • Юджийн

  Добър ден Чу се шум (подобно на помпата, но 2 пъти по-тих) след първия набор вода в режим на миене. Тя изтегля водата бързо, въртенето и изтичането са нормални. Автомобил Samsung.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Проверете филтъра, ако е чист, това означава и самата помпа (най-вероятно, работното колело приключва).

   Отговарям
 • Наталия

  Здравейте, новата пералня lg. При първото измиване без пране се чува шум при всяко ново завъртане на барабана. Когато барабанът се върти, няма излишен звук, но сега спира да започне да се върти в другата посока и в първата секунда на движението се чува шум, като нещо го притеснява или превърта, дори бих казал „стене“. При миене с бельо същото. При изплакване и въртене всичко е добре. Преди това имаше и lg с директно задвижване, нямаше такива шумове. Транспортните болтове бяха отстранени, те не пропускат по време на цикъла на въртене.Какво може да бъде и какъв е най-добрият начин да действате (в смисъл да го върнете)?

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Разбира се, ако пералнята е нова, вземете я обратно. Най-вероятно нискокачествен монтаж!

   Отговарям
 • Оксана

  Здравейте! Пишеща машина на Samsung 1,5 години. При измиване започна много да се напуква, нагря вода, спрях, пукнатината продължи и се наложи да я извадя от контакта. След 5 минути включих въртенето, машината изцеди водата и прането се извади без треска. Провери филтъра - чист. Какво може да бъде, кажи ми pzhl? Утре искам да се обадя на господаря.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Може би четките на двигателя са износени, така че машината се напуква. В този случай е трудно точно да се определи причината за неизправността без диагностика.

   Отговарям
 • Едуард

  Пералнята с пране по време на предене вибрира много, докато ако го сложите на въртенето празно, няма проблеми, машината е на 10 години какъв е проблемът?

  Отговарям
  • Admin

   Всички проблеми са описани в статията. Необходимо е да разглобите пералнята и как да проверите.

   Отговарям
 • Ангелика

  Здравейте! Пералнята Samsung при източване и събиране на вода сякаш помпата няма достатъчно напрежение, тя работи много зле. Какво може да бъде?

  Отговарям
  • Admin

   Първо проверете напрежението на изхода, към който е свързана машината. Но най-вероятно причината е блокиране на колелото.

   Отговарям
 • Наталия

  Вдига шум, машината (electrolux) ръмжи директно в режим на измиване и изплакване, а въртенето, източването е нормално. Когато пауза, спира да вдига шум. Кажи ми pzhlst, какво може да бъде?

  Отговарям
 • Юджийн

  Здравейте. Машината дезо. Станете бъги. Когато изплакнете, таймерът спира. Машината изгаря и грешката на OE светва? благодаря

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! OE грешка в пералните машини на daewoo показва, че има проблеми с изтичането. Проверете филтъра, помпата и пропускателната способност на цялата дренажна система.

   Отговарям
 • Ирина

  Здравейте. Стара машина Ardo започна да прави много силна пукнатина (като щракване) при измиване и както ми се струва при смяна на програми. Какво може да бъде? благодаря

  Отговарям
 • Вадим

  Здравейте! Причината е следната: пералнята на LG бръмчи при източване на водата по време на процеса на „изплакване“ в режим „Памук“. Бръмче всеки път в един и същ режим, място и процес, само веднъж на режим. Какво да правя

  Отговарям
 • Тарас

  Здравейте! Моята машина LG бръмчи при източване, почистих помпата, бръмченето намаля, но не изчезна и се увеличава всеки ден. Днес го почистих отново, но шумът не изчезна. Какво трябва да направя, за да сменя помпата? Машината е на 2 години!

  Отговарям
 • Александър

  Добър ден, имам лъжа в цикъла на въртене и не изливам напълно вода, но почистих всичко в отвора, няма нищо поради тази причина

  Отговарям
 • Оксана

  Имам пералня LG. След като се стартира и изключва, след известно време тя започва да прави бръмчане, сякаш има какво да скърца. Включвам бутона за захранване на машината и веднага я изключвам, шумоленето изчезва и след това се появява. Понякога всичко е наред. Какво може да бъде и как да се реши проблема?

  Отговарям
 • Александра

  Здравейте! Имам пералня Samsung Eco Babble. Започна силно да трака с нормални скорости при миене в конкретен режим, за малко трака, след това измиването е тихо. После отново гръмва. В други режими работи добре. Филтърът се почиства. Какво може да бъде? Благодаря предварително за отговора.

  Отговарям
  • роман

   Здравейте! Същата ситуация: (проверих всички правила навсякъде. И не разбирам какво е :(

   Отговарям
 • Даря

  Добър ден!
  Машината ми започна да гърми, сякаш вътре чукат железните капачки. Разглобих предната помпа, чистя я редовно, знам как да го направя, но този път едва се сдобих. Вътре в помпата намерих железни кукички, които държаха самия капак, предотвратявайки изваждането му. Изтриване сега, същия звук. Ariston Четири години

  Отговарям
 • Джулия

  Здравейте, втората машина ме подлудява. В средата на цикъла започва да реве, скърца, много силно, без вибрации, филтърът е нормален, барабанът се върти нормално, никъде не се появява ръжда, инсталиран е добре, не скача. Като започне да реве, блокирам го на панела, след което го изключвам от мрежата, така че тя крещи още 4-5 минути, някакъв си полтъргайст. Какво може да бъде?

  отговор
 • Николас

  Изтичащата помпа на пералната машина извива, когато изтича водата, бързо и безвъзвратно разливаме двигателя на изпускателната помпа заедно със самата помпа с моторно масло, тази процедура вероятно ще премахне воя на помпата при източване на водата.
  Може да изглежда несериозно и твърде просто за някой да „удави“ дренажна помпа в моторно масло, но простотата и безплатността на този метод го прави най-достъпен за тези, които не са особено запознати с електротехниката, електрониката и подмяната на различни компоненти на перални машини. Колкото по-просто - толкова по-ефективно.

  отговор
 • Nick

  Добър ден. Когато се върти, шайбата бръмчи и гърми, с какво може да се свърже?

  отговор
 • Дима

  Благодаря ви много, те наистина помогнаха, момчета вижте видеото там отговори.

  отговор
 • яхт клуб

  Добре дошли! Машината издаде излишен шум, след което се чу силен удар, миризма на окабеляване…. Спря работата ...

  отговор
 • Иван

  Здравейте, не мога да развивам ролката на машината за стайлинг Indesit, ключът за "torex" (t30). Гледах вашето видео, изглежда не е толкова сложно. Моля, кажете ми как да го премахна, благодаря.

  отговор
 • Юджийн

  Здравейте бръмчаща помпа при източване на вода.

  отговор
 • Юджийн

  Филтърът е чист, дренажната тръба не е запушена.

  отговор
 • Дмитрий

  Здравейте, имам машина с тегло 5,5 кг LG от около 3 години. Това е такъв проблем, когато се върти, когато се източва, той издава силен звук, можете да кажете рев, такъв, че да чувате съседите. Моля, кажете ми какво може да бъде ???

  отговор
 • Zoe

  Добре дошли! Когато за източване на вода излизат малки отломки под формата на мащаб, какво е това? Когато машината е изключена, барабанът се върти с дрънкалка.

  отговор
 • надежда

  Здравейте, днес майсторът дойде да разглоби цялата машина, да замени лагерите, но машината все още бръмчи като самолет. Защо?

  отговор
 • Иляс

  Добър ден! Моля, кажете ми, колата на LG на 5 години вече работи, при събиране на вода и при източване колата започна да гърми, какво може да се изхаби там, машината не е свежа

  отговор
 • Татяна

  За да избегнете това, трябва да извадите всичко от джобовете си, преди да измиете. Ако така се борави небрежно, няма да се развали за дълго. Ние внимателно използваме нашата перална машина indesit и я използваме 3 години.

  отговор
 • Артър

  Здравейте, в нашата пералня, в режим на изплакване, когато водата се източи, се чува шумолене, тогава всичко е тихо.

  отговор
 • SveTIC

  Кажи ми, моля те. Пишеща машина LG FH2A8WD2. При затваряне на люка машината се заключва и се появява икона за заключване, но когато леко натиснете люка, той върви. Машината се изтрива нормално, но когато се случи набор от обороти по време на центрофуга, капакът на шахтата започва да вибрира (бие се в тялото), набира скорост, биенето спира. Това добре ли е? И ако не, какво да правя?

  отговор
 • Виктория

  Добър ден Имам кола кола. По-малко от 3 години. По време на измиването е много силно и силно бръмчи, можете да го чуете дори един етаж отдолу. Това се случва нито по време на приема на вода, нито при изтичане, нито по време на извличането, нито по време на изплакване. При различните програми продължителността и силата на звука са различни. Почти няма бързо, но основният кошмар е прост. Опитах се да задавам различни температури, няма разлика. Кажи ми, какво може да бъде?

  отговор
 • Руслан

  Тук няма отговори от няколко години, защо все още задавате въпроси?

  отговор
 • Александър

  При периодично източване се появява шум от типа „скача“. Този шум може да се появи в началото на изтичането и след това да изчезне и може да се появи в процеса. Случва се да се появи и да изчезне няколко пъти при източване. Също така, при малък шок в областта на помпата, шумът също изчезва или напълно, или може да се появи отново след известно време.

  отговор
 • Андрю

  Момчета! Помогнете!
  Има проблеми с машината, тя започва да се мие, изтегля вода до желаното ниво, след това започва да се мие (барабанът се върти), след това има изтичане на вода ... И тогава се чува странно шумолене с шумолене и веднага изключване!
  Той напълни машината, разви разви помпата, разглоби я (имаше нападение). Събрах всичко обратно, стираксът след това се източи, бръмченето леко се чува и колата така или иначе беше изключена ...!? Какъв е проблемът !?
  Намотките на компютъра не излъчват съпротивлението от 170 Ома, може би нещо с електрониката, кажете ми поне къде да копая?
  Пишеща машина на Samsung.
  Ако някой се е сблъскал с такъв проблем,

  пиши, ще съм ти много благодарен !!!!

  отговор

Добавете коментар