Как да инсталирате вграден плот в плота?

Оформлението на модерните мебелни комплекти за кухнята включва вградена електрическа или газова печка, котлон и фурна, които се монтират отделно. Вграденият панел е функционално завършен продукт, който по принцип може да се използва без кухня. Тази статия ще ви каже как да инсталирате вграден плот и да свържете мрежовото свързване. Повърхността може да бъде електрическа, газова или комбинирана, но основните правила, които трябва да се спазват при работа, са еднакви за всички версии.

Стъпка по стъпка инструкции за инсталиране

Говорейки за инструменти, ако вграденият панел е инсталиран в нова слушалка и отворът за монтиране на кутията в плота все още не е направен, трябва да имате тренировка и електрическа мозайката. За да направите връзка с електрическата мрежа, ще ви трябва и отвертка, клещи, индикатор за напрежение.

Комплект инструменти

Първото нещо, за което трябва да се погрижите, е 220-волтовият електрически контакт, който ще включва вградения плот. Изборът на неговото местоположение и монтаж трябва да се извърши преди монтажа на мебелите. В допълнение към панела, в комплекта на печката е включена фурна. Ако първата е инсталирана без шкаф, тя може да бъде включена в един контакт. Поставете електрически контакт по-нисък от вградения котлон, за да предотвратите излагането на влага и мазнини по време на готвене.

Местоположение на контакта за електрическо табло

когато инсталация на изхода и стената на кухнята е завършена, можете да се захванете за работа. Инсталирайте вградения котлон съгласно следните стъпка по стъпка инструкции:

 1. Първо, трябва да определите размерите на монтажния отвор, който трябва да бъде изрязан в плота. Тази информация може да бъде намерена в инструкциите, предоставени от производителя. Ако няма ръководство, внимателно измервайте стъпките. Добре е да направите картонен модел за тези размери (понякога е включен), който след това трябва да бъде инсталиран на плота и ограден с молив. Необходимо е да се осигури празнина между частите за кацане и ръбовете на масата от 1 до 2 милиметра.Размери на работната плоча и повърхността
 2. Внимателно маркирайте бъдещата дупка. Ще ви трябва дълъг владетел и молив. Не забравяйте, че плотът е изработен от пресовани дървени стърготини, и е украсен с покритие от изкуствен камък. Поради тази причина не трябва да изрежете дупка по-близо от 50 мм до ръба, тъй като тънките участъци на масата могат да се срутят.
 3. Пробийте внимателно дупките в ъглите на маркираната зона със свредло, без да излизате отвъд него. За целта използваме тренировка от 8 - 10 мм. В процеса на пробиване той трябва да бъде инсталиран и държан строго перпендикулярно на повърхността.Пробиване на дупки в плотове
 4. В електрическата мозайката вмъкваме дървена дограма с малки зъби, за да избегнем раздробяване на повърхността на плота на границата на слота.Вмъквайки платното в един от подготвените отвори, извършваме разрез по маркировката, плътно притискайки мозайката към повърхността. След рязане, уверете се, че вграденият плот лесно се вписва в седалката с малка празнина. В противен случай краищата на отвора трябва да бъдат изрязани.Работете с мозайката
 5. Крайните секции на слота, направени, е желателно да се предпазват от влага. За тази цел краищата се обработват с уплътнител, както е показано на снимката по-долу. След това можете да залепите уплътнението, включено в комплекта.Уплътнителни ръбове
 6. Сега вграденият котлон се подготвя за монтаж, след което се инсталира и свързва. Внимателно го поставете в отвора и внимателно избутайте ръцете нагоре, докато изпъкналите ръбове се прилягат към повърхността на плота. Преди това можете да нанесете слой силиконов уплътнител върху повърхността, който след това затваря вградения плот. Това ще гарантира запечатването на връзката. При натискане върху повърхността трябва да се внимава, особено ако е стъкло. Важно е вграденият панел да лежи равномерно върху повърхността на плота. В противен случай инсталирането на тежък тиган върху него може да създаде извита сила.Инсталиране на панели
 7. Последният етап от монтажа е, че вграденият панел се фиксира с помощта на специални заключващи скоби, включени в комплекта. Скобите са инсталирани отдолу, след което кутията се фиксира. Изпъкналият излишен уплътнител, нанесен върху повърхността на плота, трябва внимателно да се отстрани. Ако под плота е монтирана фурна, между тях се полага слой от топлоизолация.Поставка за плота

Подробният процес на инсталиране на електрически котлон в плот е демонстриран във видео уроците:

Основна връзка

За да свържете вградения котлон към мрежата, достатъчно е да проверите напрежението и да свържете щепсела към контакта. При подготовката за монтаж трябва да се уверите, че напречното сечение на проводниците съответства на свързаната електрическа мощност, която има интегриран панел. В противен случай трябва да нарисувате отделна линия от входния щит към печката. Тогава може да не е необходима инсталация на контакта. Повече за свързване на плота Разказахме в отделна статия, която горещо ви препоръчваме да прочетете.

Тел за свързване на електрическа повърхност

Вграденият котлон може да бъде свързан към отделна линия, при условие че на разпределителния панел е осигурен отделен прекъсвач за печката с подходящ рейтинг. Ако захранването е 380 волта, тоест 4 проводника, то трябва да бъде равномерно свързано към електрическата печка разпределете товара на фази.

Можете да разберете как да свържете електрически котлон от видеото:

Тук с тази технология се извършва инсталирането на вградения плот и връзката към електрическата мрежа със собствените ви ръце. Надяваме се, че предоставените ни стъпка по стъпка инструкции и видео примери ви помогнаха да завършите инсталацията, без да включвате съветник!

Ще бъде полезно да прочетете:

(6 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Анатолий

  Вашият сайт е пространство! Правим ремонт със съпругата ми (е, по принцип аз, но тя премахва тапета, въпреки това и го прибира по-късно), така че възникна въпросът как да се изгради в чисто нов панел Hotpoint Ariston. Четох - направих, всичко е ясно и разбираемо. Благодаря както винаги.

  отговор
 • Елизабет

  Подкрепям, горещите точки имат отлични панели. Ние също използваме това, съвсем наскоро го инсталирахме.

  отговор

Добавете коментар