Избор на качествен хладилник за дома - какво да търсите?

Когато избира хладилник, всеки иска той да служи дълго време, а не да се счупи и да работи безшумно, в същото време има ниска цена. Това може да се каже за основните критерии, чрез които да се търси подходящ модел. Освен това е важно закупеният блок да съответства на интериора в цвят, да е икономичен и удобен за използване. Ако успеете да изберете модел, който удовлетворява тези изисквания, тогава наистина се обърнахте към проблема за анализиране на параметрите и най-добрите модели. В тази статия ще ви разкажем как да изберете хладилник за дома и каква марка е трайна. В края на статията ще бъде предоставена оценка на най-добрите хладилници по цена, качество и производител, така че горещо препоръчваме да прочетете до края.

Основни параметри

За да започнете, разгледайте накратко най-важните критерии за избор на хладилник за дома. И така, първото нещо, което трябва да решите преди да купите, е:

 1. Размери на оборудването, Има едно-, дву-, три-, четири-, пет- и дори шесткамерни модели. По правило всеки производител има свои собствени размери на продуктите, но всички те са близки до стандартите и могат да се различават с не повече от 5-10 см. За да изберете правилно размерите на хладилник, първо трябва да решите къде ще бъде инсталиран, след което измерете това място с лента и на базата на получените измервания изберете подходящата опция за височина, ширина и дълбочина. Двукамерните единици се считат за най-популярни, в тях фризер и хладилник са подобни. Те вече са последвани от еднокамерни, а след това многокамерни.Размери на случая
 2. Местоположение на камерата, Всички са свикнали фризера да е на дъното, обаче има модели с най-горното местоположение на фризера. Случва се без нея изобщо, така че когато избирате, обърнете внимание на този момент. Също така ви съветваме да вземете предвид съотношението на камерите, случва се фризерът да е почти същият като на хладилника. Това е много удобно за тези, които искат да вземат устройство с голям фризер.Местоположение на фризера
 3. Използваем обем, За да изберете обема на хладилник, трябва да знаете едно просто нещо - за двама души 180 литрово устройство ще бъде достатъчно. За семейство от 3 души можете да си купите 250-литров модел, а ако имате голямо семейство (за 5-6 души), препоръчваме да изберете оборудване с полезен обем от 350 литра или повече. Не забравяйте за размерите, обемът на камерата влияе директно върху размерите на кутията.Нетен обем на камерата
 4. Вид размразяване и замразяване, Няма да навлизаме в подробности, а само ще подчертаем най-важната информация за вас. Замразяването може да бъде термоелектрично (безшумно), поглъщане (по-шумно) и с помощта на компресори (най-високо ниво на шум). От своя страна, размразяването може да бъде ръчно (както преди, изключете оборудването от мрежата, изчакайте камерите да се размразят, след това измийте стените и го избършете), капнете (влагата се оттича в тигана на задната стена) и No Frost (ноу-хау от замръзване) , По-често от всички клиенти е трудно да решат кой хладилник е най-подходящ за дома им - с капково размразяване или ноу-хау.Ако не размразявате устройството често, препоръчваме да изберете по-модерна и надеждна система No Frost. От своя страна капковата система принадлежи към икономичната класа, следователно оборудването ще струва по-малко.Няма снимка на замръзване
 5. Климатичен клас, Изборът зависи от условията на работа на устройството, както и от температурата в района, в който се намирате. Най-популярните климатични класове са представени в таблицата по-долу. Трябва да изберете подходящия температурен диапазон за вашите собствени условия.Климатични класове
 6. Енергиен клас, Ако искате да изберете икономичен хладилник за дома, обърнете внимание на неговия енергиен клас. Най-ниският клас (т.е. икономичен) е A +++. Освен това по азбучен ред и броят на плюсовете са единици с по-голяма консумация на енергия (A ++, A +, A, B и т.н.).Енергийни класове
 7. функции, Трябва да разберете, че колкото по-гъвкав е хладилникът, който искате да изберете, съответно повече ще трябва да платите. Препоръчваме ви да изберете най-малко „сложното“ устройство за вашата лятна резиденция. Но в апартамент или къща вече можете да похарчите пари за модел, който освен стандартни функции (например температурни настройки), индикатор за отворена врата, суперфриз, ледогенератор, дългосрочно съхранение на продукти, бързо охлаждане и замразяване на продукти, антибактериална защита и др.Ледена машина
 8. Тип компресор, През 2017 г. вече е по-добре да изберете хладилник с инверторен компресор, като той е по-икономичен, тих и също издръжлив. Единственото, от което инверторът се страхува скокове на мощносттаследователно, ще трябва допълнително да защитите оборудването, инсталиране на стабилизатор на напрежението в къщата.Инверторен компресор
 9. Брой компресори, В евтините хладилници има един компресор, по-добрите модели имат 2 компресора, които са по-добри, защото са по-евтини по отношение на ремонта, по-икономични са и ви позволяват да изключите една камера (за миене или нещо друго), докато втората ще работи.Местоположение на компресора
 10. Метод на контрол, Електромеханичното управление е по-надеждно и също така по-евтино. Electronic ви позволява по-точно да регулирате температурния режим, така че е по-добре от гледна точка на комфорта при използване на оборудване. Повечето съвременни модели са оборудвани с електронно управление.
 11. Ниво на шум, Един от най-важните параметри, като почти всеки иска да избере безшумен хладилник и в същото време да е евтин, но с високо качество. В тази връзка, нашата препоръка като експерт е да изберем оборудване с ниво на шум под 40 dB. С този индикатор устройството ще работи в тих режим.

Препоръчваме ви също да се запознаете с основните правила за избор на хладилник:

Експертни съвети

Това са всички съвети за избора на правилни технически спецификации за хладилници. По-долу ще разгледаме малките неща, на които трябва да обърнете внимание, преди да купувате.

Какво друго да търся?

Така че, за да изберете наистина добра единица за дома, препоръчваме да вземете предвид следните нюанси:

 1. Рафтовете трябва да са стъклени. Прозрачното стъкло ви позволява бързо да намерите правилните продукти в хладилника.
 2. Уплътненията около периметъра на вратата трябва да са гъвкави, да се поберат добре, когато са затворени. Преди да изберете опцията, която харесвате, уверете се, че няма повреди, в противен случай ще срещнете проблем като хладилникът работи постоянно и не се изключва.
 3. От новия хладилник и фризер не трябва да мирише на евтина пластмаса. Неприятната миризма показва ниско качество на пластмасата и съответно съмнителна надеждност на производителя.
 4. Дръжките, вдлъбнати във вратата, спестяват малко място. Това е особено вярно, ако искате инсталирайте хладилник в малка кухня.
 5. Много модели, особено тези от Liebher, имат възможност да окачат вратите от другата страна. Много е удобно, особено когато се движите в къща.
 6. Уверете се, че краката са на колела (трябва да са поне 2). Тази опция за дизайн ще улесни транспортирането на оборудване от място на място, просто като наклоните кутията.
 7. Вградените модели са добре подходящи, ако не искате да разваляте интериора на кухнята.
 8. Има много цветни схеми за хладилници.Винаги можете да изберете подходящия дизайн, който да съответства на кухнята. Освен това има дизайнерски модели, които ще станат връхната точка на интериора.

Жълт корпус

Топ производители

Ако не знаете коя марка хладилник е най-надеждната и издръжлива, препоръчваме ви да помислите за закупуване на продукти от някоя от следните компании:

 1. Samsung
 2. Liebherr
 3. Indesit
 4. LG
 5. Bosch
 6. Beko
 7. рязък
 8. Hotpoint-Ariston (Ariston)
 9. Gorenje
 10. Körting

марки

От местните марки, занимаващи се с производството на домакински хладилници, бих искал да посъветвам руска компания Biryusa (Бирюса), както и беларуска атлас, Ако искате да изберете евтин, но добър хладилен агрегат за дома, обърнете внимание на тези марки. Освен това Atlant на руския пазар представлява повече от 20% от продажбите, което е водещ показател. Научете повече за оценени производители на хладилници по качество и надеждност Можете в нашата съответна статия.

Оценка на модели

Е, завършваме нашите съвети в списъка с най-добрите модели. Ще бъдат предоставени няколко оценки, които ще ви позволят да изберете опция за вашите собствени условия, така да се каже, в рамките на разума.

Най-добрите еднокамерни хладилници за дома:

 1. Korting KS 50 HW
 2. Hansa FM050.4
 3. Либхер Цл 1414
 4. SUPRA TRF-030

Всички те са малки и също струват до 20 000 (или дори до 15 хиляди). Изборът на еднокамерен модел е подходящ за лятна резиденция или офис.

От двукамерните единици бих искал да посъветвам за домашна употреба:

 1. Liebherr CUag 3311
 2. Bosch KGN39SB10
 3. LG GA-B489 TGRF
 4. Samsung RB-30 J3000WW
 5. Gorenje NRK 6191 MC
 6. Indesit DF 4160 W
 7. ATLANT MXM 2835-08
 8. Korting KSI 17875 CNF

Както казахме, моделите с две врати са най-популярните и също така практични. Отличен вариант, който се препоръчва да изберете за къщата и апартамента. Ако опитате, можете да вземете добра единица до 50 000.

Що се отнася до модели като Side-by-Side, в това отношение най-добрите през 2017 г. са:

 1. Samsung RH-60 H90203L
 2. Liebherr SBS 7212
 3. Vestfrost VF 395-1 SBS
 4. Bosch KAN58A55
 5. Samsung RS-552 NRUASL

Някои от предлаганите в ТОП модели струват по-малко от 100 хиляди, така че дори от многокамерни хладилници можете да опитате да изберете бюджетен, като същевременно сте оптимални по цена и качество.

Е, последната оценка е за вградени модели, които обикновено се избират като двукамерни. И така, в списъка на най-добрите бяха следните:

 1. LG GR-N309 LLB
 2. Korting KSI 17875 CNF
 3. Whirlpool ART 9810 / A +
 4. Siemens KI87SAF30
 5. Liebherr ICBS 3214

Моля, обърнете внимание, че нашата оценка за хладилник за 2017 г. е независима. Той е съставен въз основа на оценки и отзиви на специалисти, както и купувачи. Ако искате да направите мнението си за качеството и надеждността на тези модели, препоръчваме да създадете тема в нашата раздел на форума, която е създадена за хладилници и всички, които искат да оставят преглед.

И накрая, препоръчваме ви да гледате видео, в което техникът за ремонт на домакински уреди дава своето мнение за правилния избор на уреди:

Важни подробности

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да избера хладилник и коя марка е трайна. Надяваме се, че предоставените експертни съвети и видеоклипове са ви били полезни!

Интересни материали по темата:

Експертни съвети

Важни подробности

(59 гласа)
Зареждането ...

38 коментара

 • Маргарет

  Благодаря, много полезна статия.

  отговор
 • Руслан

  Благодаря за статията. Избрах този хладилник за себе си: Mitsubishi Electric MR-CR46G-HS-R

  отговор
 • Irene

  Гледах видеото, много ми хареса искреният, подробен анализ на възможностите за избор на хладилник. Благодаря ви.

  отговор
 • курвар

  Благодарим ви, че избрахте хладилник на този сайт.

  отговор
 • Владимир

  Оказва се, че през метален решетъчен рафт по-трудно ли е да се правят продукти? Между другото, стъклото има навика да се счупи, ако нещо се изплъзне от ръцете и падна на рафт)). Прилича на реклама само за хладилници със стъклени рафтове)) И това ... ще го публикувате ли със сигурност? Виж, ще проверя!))

  отговор
  • Admin

   Всички нови хладилници със стъклени рафтове, метал, не се използват отдавна. Прозрачен означава страничните рафтове на вратата, те също могат да бъдат от бяла пластмаса, което не е много практично. Рекламни хладилници? Оказва се, че всички модерни :)

   отговор
 • Лизавета

  Много полезни неща!

  отговор
 • Ira

  материалът е наистина добър, но напразно, мисля, че пренебрегваха хладилниците Hotpoint-Ariston, използвам го вече две години, той е много добър по отношение на функционалност и надеждност, качеството е италиански и хуманно на цената, ако погледнете цените на други западни производители

  отговор
 • Ани

  В ревюто има дори Бирюса, но Hotpoint не е странно. Въпреки че в магазините често виждам хладилници с горещи точки. И те купиха същото преди няколко месеца. Той е голям, просторен. Замръзва много добре и работи доста тихо.

  отговор
 • Slavik

  Може би най-популярното и разбираемо видео. Благодаря !!))

  отговор
 • Майкъл

  Харесва ми indesit. всичко е известно, че се знае чрез сравнение. Indesit работи без проблеми - не замръзва и, обратно, не прегрява продуктите. старият ми хладилник беше непредсказуем в това отношение. също трака като трактор - което, отново, никога не е виждано от Indesit)

  отговор
 • Рита

  и аз лично давам предпочитание на хладилниците с горещи точки. Изобщо нямам проблеми с него, всичко работи перфектно и нямам коментари

  отговор
 • Руслан

  Indesit, тъй като те купиха за първи път, пералня, така че доверието на марката се появи .. Следователно, когато купиха хладилник, първо го погледнаха! Замръзва много добре, не вдига шум, никога не се е счупил а-а-а, веднага ще разпознаете добра марка!

  отговор
 • Krll

  Без хладилници Frost имат значителна отрицателна характеристика - полистирол.
  Той е в хладилното отделение и във фризера. Използвах хладилника No Frost дълго време и тогава приятели казват, че има полистиролова пяна и във всеки случай отрови хората. Отвинтех задните стени хвърли пяната. Във фризера изпарителят е леко фиксиран с еластична лента, всичко работи. В отделението за хладилник вентилът трябваше да бъде отново залепен, плюс въздушните потоци се промениха и разпределението на студа се промени, но като цяло всичко беше наред. Веднага всички домашни работници забелязаха, че въздухът е чист в хладилника.

  Резултатът е за предпочитане пред хладилници с капкова система

  отговор
 • яхт клуб

  Имам двукамерен хладилник Atlant, произведен през 1997 г., никога не е ремонтиран и оцеля четири премествания в други градове. Това качество е достойно за внимание. Гледам съвременни модели на други марки, но не, качеството на пластмасата, вътрешното оборудване в моето е по-добро.

  отговор
 • Саша

  Плюс към Hotpoint, много съм доволен от техния хладилник, купих го преди 4 години, през което време никога не съм се провалил :)

  отговор
 • Аня

  и харесвам Indesites. евтин, надежден. един от нашите старци в къщичката вече е на 10 години, вторият е по-автентичен, отколкото у дома 5 години)

  отговор
 • Алина

  Добра статия. Наскоро те също се изправиха пред избора на нов хладилник. Те решиха модела достатъчно бързо, дълго време избраха къде точно да купят, исках да намеря, разбира се, на адекватна цена. Avito наистина помогна - намериха точно това, което е необходимо на повече от достъпна цена. Хладилникът е чисто нов! Работи правилно, няма оплаквания и се запазва много добре)

  отговор
 • Егор

  Ето и един мой приятел, този Indesit посъветва да купи .. Оказва се, не лъже. Ще го търся в магазините)

  отговор
 • Кирил

  Без значение как сте избрали, производителите имат свои собствени характеристики. Когато хладилникът ми (Либхер) се повреди, мой приятел ми каза, че хладилникът ми е купен година след някои катаклизми в компанията. Според опита, всички „D” хладилници работят повече от 25 години, а моята е покрита за трета година и дори през лятото! Същият майстор вдигна нов хладилник на Avito, но вече Samsung. Той лично го е разгледал и документите. Затова се доверете на репутацията, но проверете с опитен човек ...

  отговор
 • Александър

  Винаги съм харесвал италианците за домакински уреди, така че за мен, от Hotpoint хладилници, на първо място винаги.

  отговор
 • Диана Меркулова

  Като цяло, за да изберете хладилник, трябва да се основавате на целите, за които го приемате. Ако живеете сами, тогава не е необходимо да вземете голям хладилник с фризер с две отделения, освен ако, разбира се, не се подготвяте да поръчате пица с постоянна доставка. Много харесвам хладилниците на Atlant, те са както евтини, така и много висококачествени. Купих двукамерен хладилник модел XM 4426-089 от тяхната компания. Фризерът е отдолу, което е много удобно за мен, голям и просторен, въпреки че не можете да кажете същото по неговия размер!

  отговор
 • сънльо

  За мен така хладилникът в къщата е най-важното, така че си струва да подходите към неговия избор по най-сериозния начин. За мен лично обемът на работа е от голямо значение и, разбира се, възможно най-голям бюджетен вариант. Затова, когато си купих хладилник, се спрях на беларуската ATLANT XM 4425-009 ND. За моето семейство (от двама души) е малко голямо, но го приех с надеждата за ранно увеличаване на броя му)). Модерен дизайн, вписва се в кухнята, както трябва да бъде. Без хладилник и фризер Frost, стъклени рафтове. Накратко, много съм доволен от него.

  отговор
 • Адолф

  Ако не навлизате в подробности, това е единствено хладилник под нула / Няма алтернативи за него днес.Има минус цена, и второто, какво може да се очаква от САЩ (8 месеца). Сглобено ръчно

  отговор
 • Олеся

  Вярвам на производителя на Atlant, майка ми използва уредите им и ги хвали, затова си купих хладилник Atlant.Той е много висококачествен, отговаря на всички изисквания, работи безшумно, обемът на фризера беше особено доволен, доста е голям. Препоръчвам Atlant като бюджетен, но много качествен модел, много съм доволен от покупката си.

  отговор
 • Джулия

  Естествено, първо трябва да обърнете внимание на цената, купих Atlant, не бях прекалено зает с други компании и не съжалявам, защото Atlant служи добре, нямам проблеми с него. Само тази компания, която съветвам!

  отговор
 • Сергей

  за мен чудесен пример за добър хладилник е моят Indesit. 10 години вече с нас, поне 2 пъти преместени, нищо не му се прави)

  отговор
 • Олга

  За мен основното при избора на хладилник беше наличието на два компресора, но по някаква причина сега има няколко модела с два компресора, въпреки че това е най-упоритата опция. И така, взех си Atlant с два компресора преди почти 2,5 години, а моделът под размера на тавана, с голям фризер и огромно основно отделение, даде 25 хиляди за него и не знам никакви проблеми с него. Pah-пфу.

  отговор
 • Наталия

  Съгласен съм с мнението в статията, че Hotpoint е един от най-добрите производители на хладилници. самият хладилник Hotpoint е красив и работи както трябва

  отговор
 • А.

  Либхер - на 12 години. Добър за всички, но се разпада вече 3 пъти. Купих, без да пестя пари. Мислех, че е надежден, но уви, мозъците му са доста слаби. Всички щети както винаги през лятото. Сега търся нов хладилник и тук отново казват „най-много“. може да няма късмет ... ..

  отговор
 • dsfgjidslno

  Какво не написа, какви са видовете компресори, техните предимства и недостатъци? Вместо това те взеха и така „ненатрапчиво“ рекламираха инверторен компресор. Както през 2017 г. това е най-модерният компресор - няма време да обяснявате, купувайте!

  :)))

  отговор
 • Леонид

  тук марката Whirlpool се споменава само в контекста на вградени хладилници. Но те имат обичайните свободностоящи и много добри според мен!

  отговор
  • Грегъри

   Леонид и това ме изненада. Свободно стоящите водовъртежи работят перфектно и не са лишени от дизайн

   отговор
 • Алис

  В това се убедих от собствения си опит, че ако бюджетът е малък, тогава indesit е най-добрият вариант.

  отговор
 • вечер

  И за мен най-добрият вариант е Hotpoint.Колко магазина пътувахме, колко хладилници разгледахме! Те имат цена, която съответства на качеството. Никога не са съжалявали за това, но междувременно в продължение на три години нашият хладилник)

  отговор
 • Аня А.

  По принцип преди това мислех да си купя индезит, така че тук ще се спра на Indesit DF 4160W

  отговор
 • Арсений

  Уиърпул беше избран, защото не миришеше на пластмаса. И уплътнителят приляга плътно и перфектно. Хладилникът е вече трета година. Работи просто супер

  отговор
 • Андрю

  Странно е защо Hotpoint е толкова ниска, тъй като за мен заслужава по-високо място. Използваме техния хладилник, харесвам всичко.

  отговор

Добавете коментар