Характеристики на проводника PuGV

За монтаж на места с ограничено пространство, като електрически табла и вътрешно окабеляване на електрическо оборудване, се използват проводници с меки многожични сърцевини, изработени от мед. Един от представителите на такива продукти е PuGV тел. Може да се използва като монтаж или захранващ проводник в вериги с напрежение до 450V. В тази статия ще разгледаме по-отблизо техническите характеристики на проводника PuGV и неговия обхват.

Етикетиране Обяснение

Буквеното означение на проводника предполага неговата цел и дизайн, в случай на PuGV:

 • P - тел;
 • U - инсталация;
 • G - гъвкава, означава многожична сърцевина, друга жица с маркировката PuV има едножично твърдо ядро ​​с други подобни характеристики;
 • B - PVC изолация.

Проводникът е направен само в едноядрен вариант. В допълнение могат да се добавят буквите "ng" и "-ls", които показват, че продуктът не разпространява горене и отделя малко количество дим.

Характеристики на дизайна

PuGV тел е изработен от комплект медни ядра от 7 или повече части, усукани заедно. За да се осигури правилния клас на гъвкавост с увеличаване на площта на напречното сечение, броят на тези ядра също се увеличава. Изолацията се използва от материал, който е доста често срещан за съвременното производство на кабели - поливинилхлорид (PVC). По този начин беше възможно да се получи гъвкав проводник с висококачествена и устойчива еднослойна изолация. Изолацията е маркирана, разстоянието между знаците не надвишава 500 мм. Продуктът трябва да отговаря на GOST 31947-2012.

Цвят на изолацията на проводника

Цветът на изолацията може да бъде почти всеки, включително за заземяващи проводници се предлага жълто-зелен вариант.

Описание на характеристиките

PuGV тел има доста типични спецификации за своя дизайн:

 1. AC напрежение 450 / 750V с честота до 400 Hz.
 2. DC напрежение до 1000V.
 3. Температурният диапазон е приемлив за работа от -50 до +75 градуса по Целзий с влажност до 98%.
 4. Температурата, при която е разрешено извършването на монтажни работи, не е по-ниска от -15 градуса по Целзий.
 5. Радиус на огъване най-малко 5 външни диаметра.
 6. Максималната температура, на която може да бъде изложена изолацията, е 160 градуса по Целзий.
 7. Редица секции живееха от 0,5 до 400 квадратни метра. мм.
 8. Гаранционният срок на експлоатация е 15 години, докато действителният живот на продукта значително зависи от условията, при които работи. Например, при открито полагане и директно излагане на ултравиолетова радиация, валежи и други ефекти от природни явления експлоатационният живот рязко спада до 2 години.
 9. Подходящ за климатична зона UHL.
 10. Клас на гъвкавост - 5.
 11. При единично полагане не се разпространява горене.

Жицата се продава на заливи, дължината на конструкцията е от 100 м, въпреки че действителната дължина в залива зависи от компанията, в която е направен PuGV, и от доставчика или магазина.В таблицата по-долу виждате теглото на проводника на 1 км дължина за различни секции, размери, както и таблица с раздели за инсталационния проводник PuGV.

Напречно сечение на проводник PuGV

Област на приложение

Нека видим къде се прилага PuGV. Характеристиките му позволяват използването на проводници за монтаж на електрически табла, осветителни линии и за фиксирана връзка като силови проводници. Удобно е да се използва и за сглобяване на щитове. Такава характеристика като клас на гъвкавост и за PuGV той е 5, ви позволява да свързвате и сглобявате вериги на трудно достъпни места, включително за свързване на силови и сигнални вериги вътре в електронни устройства.

Той е чудесен за сглобяване на вериги вътре в полилеи или приспособления, при условие че лампите им не се нагряват и самите устройства няма да бъдат инсталирани в помещения с високи температури. В последния случай е по-добре да се използва RKGM термоустойчив проводник.

Също така, висок клас гъвкавост позволява използването на проводник за нестационарен монтаж на електрическо оборудване. За тези цели обаче все пак е по-добре да използвате проводници с няколко многожични ядра и двойна изолация, напр. PVA или Топка винт, Техните характеристики предполагат по-голяма защита срещу механични повреди, а два слоя изолация намаляват вероятността от късо съединение и искри.

При полагане на външния метод трябва да се постави PuGV кабелни канали или гофрирани тръбида се премахне възможността за механични повреди и напукване на изолацията под въздействието на ултравиолетовото лъчение.

Гъвкавостта ви позволява да организирате метални комуникации с подвижните части на електрическите табла (заграждения с врати).

Гъвкавост на проводника

Аналози и най-добрите производители

PuGV е пълен модерен аналог на класическите проводници на PV, докато PuV е подобен PV-1, тъй като има 1 клас гъвкавост и подобни характеристики, и вместо използването на PuGV MF-3 или PV-4.

Повечето местни производители произвеждат монтажни проводници с добро качество, но сред тях могат да се разграничат следните лидери:

 • Kavkazkabel;
 • Захранващ кабел;
 • Kamkabel.

С това завършваме описанието на характеристиките на проводника PuGV. Сега знаете от какво се състои тази жица, къде се използва и за какво е предназначена. Надяваме се предоставената информация да ви е била полезна!

Свързани материали:

Зареждането ...

Добавете коментар