Характеристики на проводниците MGShV

Проводници са необходими не само в окабеляването на къщите и контролните табла, но и в електронните устройства и комуникационните системи. В този случай на проводниците се налагат специални изисквания, както към техническите характеристики, така и към обхвата на напречното сечение. Един от тези продукти е проводникът MGShV. В тази статия ще разгледаме къде се използва и какви характеристики има.

Етикетиране Обяснение

Етикетирането на домашните кабелни продукти съдържа информация за това от какво се състои продуктът. Съответно, тези данни са достатъчни за определяне на повечето технически характеристики, тъй като параметрите като цяло зависят от използваните материали при производството. Как маркирането на проводника MGHSV се декриптира:

 • M - монтаж, говори за какво е предназначен - например за инсталационни работи във всякакви устройства.
 • G - гъвкава, говори за класа на гъвкавост на проводимата сърцевина 4. Това е много мека жица.
 • Ш - материал на първия слой изолация - коприна. Дебелината на копринените нишки се определя от техническото състояние и може да варира от производителя до производителя. Но тази изолация е била използвана в съветско време, сега тя е основно от полиестерни влакна. Такава изолация е необходима както като диелектрик, така и като механична защита за тънки проводници на проводници. Не много влияе върху гъвкавостта.
 • Б - материал на втория слой изолация - PVC.
 • E - показва наличието на екран. MGShV и MGShVE е проводник без и с екран. Защитена версия се предлага с 2 и 3 проводими проводници.

 

Екраниран MGShVE

Характеристики на дизайна

За изграждането на проводника MGShV е характерно, че той се произвежда с площ на напречно сечение 0,12 квадратни метра. mm до 1,5. Изтънени вени, това ги предпазва от окисляване и подобрява качеството на контакт. Коприненото покритие подобрява изолационните свойства, като същевременно не влошава подвижността и гъвкавостта на жицата.

Копринена изолация

Екранът също е изработен от калайдисани медни сърцевини с диаметър най-малко 0,15 мм. Той служи като допълнителна механична защита, но основното му свойство е защита срещу електрически смущения, Екранът предотвратява изкривяването на сигнала, което възниква под въздействието на електромагнитни смущения.

Защитен слой

Ядрата могат да бъдат от различни цветове - това е необходимо за удобство по време на инсталирането и поддръжката на електронното устройство. Пример за изолационни цветове MGSHV и техните буквени обозначения:

 • Бяло или сиво - Б.
 • Жълто, оранжево, лилаво - Дж.
 • Розово, червено - К.
 • Синьо или циан - C.
 • Зелено - Z.
 • Кафяво - CZK.
 • Черен - гл.

Технически спецификации

Техническите характеристики на проводника MGShV се различават от обичайните електрически проводници, предимно в диапазона на размерите на напречните сечения на проводимите проводници. По-долу е дадена таблица с секции и номинално съпротивление на телените проводници:

Площ на напречното сечение TPG, кв. mm Номинален импеданс Ом / км
0,12 155,1
0,14 140
0,2 87,2
0,35 57,1
0,5 37,2
0,75 25,4
1,0 19,1
1,5 13

Вените с толкова малко напречно сечение имат вече висок клас на гъвкавост, като същевременно позволяват свързването да се извършва в тесни условия, с малка вероятност от повреда.

На следващо място, ние обмисляме в коя мрежа и при какви условия може да работи проводникът MGShV.

 1. Номинално напрежение - 380V за проводим ток 0,12 квадратни метра. mm и 1000V за големи секции, постоянен или променлив ток с честота до 10 kHz и съответно 500 и 1500V постоянен ток. Тестовете се извършват чрез краткосрочно захранване с напрежение 2000 V.
 2. Срок на експлоатация - 10-15 години, с работно време най-малко 10 000 часа.
 3. Температурен диапазон - от -50 до +70 градуса по Целзий (краткосрочен до +150).
 4. Издържат на синусоидални вибрации с честота до 5000 Hz и механични влияния.
 5. Атмосферно налягане: понижено до 0,000333 Pa и повишено до 295 kPa.
 6. Не поддържа изгаряне в една инсталация.
 7. Електрическото съпротивление на черупката е 20 MΩ при 20 градуса, а при 70 - 1 MΩ.
 8. Електрическо съпротивление на проводниците - за минимално сечение от 0,12 квадратни метра. mm - 155 Ohm / km. За максимум - 1,5 квадратни метра. mm - 15 Ohm / km.

Такива характеристики ви позволяват да работите, дори ако замръзването върху проводниците е засегнато от мъгла, роса, плесен, слънчева светлина, естествено, в определени граници. По време на транспортирането и монтажа на продукти с размер, теглото на проводника MGShV ще бъде важно за вас, вижте таблицата:

Секция, кв. mm Тегло кг / км
0,12 2,3
0,14 2,5
0,2 3,9
0,35 5,9
0,5 7,9
0,75 11,4
1,0 19,8

Област на приложение

Интересна характеристика на проводника MGShV е неговата гъвкавост, малки напречни сечения и наличието на екранирана версия в моделната гама, но защо е необходим такъв проводник? Всичко това го направи особено интересно за разработчиците на електронно оборудване и радио ентусиастите.

Проводници за радиооборудване

В електрониката MGShV се използва за междублокови връзки. Защитената версия се използва за комуникационни линии и предаване на измервателни сигнали. В същото време не трябва да забравяме, че не си струва да използвате MBMW в схеми с честоти над 10 kHz - върху него обхватът му приключва.

Топ производители

На вътрешния пазар всички производители на кабели по принцип са равни. Но за MGSHV можем да различим:

 • LLC "Кама кабел", Перм
 • АД Uralkabel, LLC KhKA, Екатеринбург
 • Sibcable АД, KhKA LLC, Томск

В същото време, ако не сте намерили проводника MGShV, тогава можете да потърсите по-достъпни аналози:

Това завършва нашия преглед на характеристиките и приложенията на проводника MGShV. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и интересна за вас!

Ще бъде полезно да прочетете:

Зареждане...

Добави коментар