Спецификации на тел MGTF

Монтирането на окабеляване в помещения с висока температура, вътре в нагревателни елементи и други неща винаги създава проблеми. В края на краищата изолацията започва да се топи и да се руши при нагряване. От тази статия ще научите за един от проводниците, който лесно може да издържи топлината. По-нататък ще поговорим за това как е подредена MGTF телта и какви технически характеристики има.

Етикетиране Обяснение

Съставът на проводника е посочен в маркировката - това важи за домашните продукти. Ето как маркирането на тел MGTF се дешифрира:

 • M - монтаж;
 • G - гъвкав;
 • Т - устойчив на топлина;
 • F - изолация от фторопласт.

Модификации:

 • Защитената версия е обозначена с MGTFE. Необходима е за защита на комуникационната линия от смущения при работа в близост до източници на силни електромагнитни полета. Екранът е изработен от калайдисана медна тел за предотвратяване на корозия. Може да съдържа повече от 1 ядро, което е отразено на снимката по-долу.
 • MGTFS - покрит с допълнителна силиконова обвивка.

MGTFE

Материал като флуоропласт е добър диелектрик. Има и опции за MGTF не с мед, а със сребърна сърцевина. Наличието на различни модификации значително разширява обхвата на жицата.

Характеристики на дизайна

Сега, когато знаем от какво се състои тел MGTF, нека разгледаме по-подробно неговия дизайн.

MGTF дизайн

Проводникът тук е гъвкава медна сърцевина от набор от усукани 14 или повече медни проводници, чийто клас на гъвкавост е 5 или 6. Над сърцевината се навива слой от флуоропластична изолация. Структурата на намотката е показана на фигурата по-долу.

Структура на изолационната намотка

За укрепване на краищата на такава изолация, така че да не се разплита, MTHF се подлага на термична обработка. Маркирането му може да бъде допълнено със съкращението MC.

Изолацията е доста плътна, но не пречи на мобилността на проводника MGTF, лесно издържа на най-сложните завои. В този случай материалът е избран така, че жицата да е не само устойчива на топлина, но и да не се счупи. По-късно ще ви кажем къде е необходимо.

Описание на характеристиките

Техническите характеристики на проводника MGTF съответстват на конструктивните характеристики. Той е проектиран така, че да е подходящ за широк спектър от задачи.

 1. Номиналното напрежение на променлив ток е 250 V, при честота до 5 kHz, а за постоянен ток - 350 V.
 2. Съпротивлението на изолацията е не по-малко от 5 мегама, когато се измерва на дължина на проводника 1 m.
 3. Климатична модификация - UHL (умерен и студен климат).
 4. Работен температурен диапазон - от -60 до +220 градуса по Целзий.
 5. Допустимата относителна влажност е 98% при температура 25 градуса по Целзий.
 6. Диапазонът на допустимите граници на атмосферното налягане е от 0,67 kPa до 295 kPa.
 7. Тества се с напрежение 1,5 kV, честота 50 Hz.
 8. Устойчив на вибрации, удар, линейни товари и акустичен шум.
 9. Срокът на експлоатация при спазване на препоръчителните условия е най-малко 20 години, въпреки че някои източници сочат 3 години, други външни фактори могат да бъдат взети предвид.

Важно е да се: MGTF тел се произвежда в съответствие с TU 16-505.185-71.

Друга интересна особеност на MGTF е, че в неговия обхват има малки секции: от 0,03 до 2,5 квадратни метра. mm Това позволява да се използва за връзки вътре в електронни устройства. По-долу можете да намерите таблицата с раздели.

MGTF напречни сечения

Теглото на проводника MGTF зависи от редица фактори: площ на напречното сечение, брой ядра, наличност на екрана и т.н.

Област на приложение

Подобни характеристики и диапазон на размерите позволяват използването на MGTF за решаване на редица проблеми. Нека разгледаме по-подробно защо е необходимо.

Радиоаматьорите и професионалистите отдавна разбират целта и възможностите на MGTF. Поради това неговите характеристики се използват максимално - устойчивост на топлина и устойчивост на износване на тази марка позволяват телта да се използва както вътре в електронни устройства, така и отвън, преминавайки през кабелни входове или технологични отвори.

Тел за радио оборудване

В устройства, където има източници на повишена температура - нагревателни елементи, спирали, електронни компоненти, които са много горещи, топлинната устойчивост на флуоропластичната изолация ще ви позволи да не се притеснявате за нейната цялост.

Благодарение на същата характеристика, някои вентилатори използват самата жица като нагревател. Пример за това е използването на MGTF за отопление на волана или отопление на седалките.

Топлоустойчив проводник

Топ производители

MGTF тел се произвежда от такива предприятия като:

 • LLC "Кама кабел", Перм;
 • AO Sibcable, LLC HKA, Томск;
 • АД "Завод" Чувашкабел ", Чебоксари.

Ако не можете да намерите MGTF, можете да видите неговите аналози:

 1. MGShV - монтаж на гъвкава жица в копринена и PVC изолация. Разликата е по-малък температурен диапазон, а именно до +70 градуса по Целзий.
 2. RKGM - жица в обвивката от прежди от фибростъкло е по-подходяща за окабеляване, отколкото за използване в електрониката, въпреки че е идеална за свързване на нагреватели в нагревател.

Видеото по-долу подробно описва къде се използва този проводник и как да се работи с него:

Сега знаете какви технически характеристики има проводникът MGTF и как работи. Надяваме се, че предоставеното описание беше полезно и интересно за вас!

Свързани материали:

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар