Оригинални идеи за осветление на лятна вила

Осветлението на селска къща на улицата трябва да бъде практично, икономично и в същото време автономно, защото много често в крайградските райони прекъсват електричеството. На следващо място, ние ще разгледаме най-популярните идеи за създаване на осветление на територията, както и изискванията за уличните лампи при организиране на осветление в страната със собствените си ръце.

изисквания

В тази статия разглеждаме уличното осветление, следователно изискванията ще бъдат представени точно във връзка с него.Снимка: улично осветление на лятна вила

И така, основните изисквания за осветление на вилите са:

 1. Окабеляването трябва да е безопасно. Ето защо е задължително да се включи прекъсвач и RCDза защита на мрежата от претоварвания, токове и къси съединения. Също така трябва да се погрижите за висококачественото заземяване.
 2. Управлението на осветлението в страната трябва да бъде удобно. Лампите задължително трябва да имат аварийно и локално изключване. Контролните панели трябва да бъдат разположени както в рамките на обекта, така и в самата къща.
 3. Всички елементи електрическо окабеляване (контакти, ключове, крушки и т.н.) трябва да имат характеристики за защита от прах и влага. Кабелът трябва да бъде положен в защитна велпапе или тръба.
 4. Осветяването на територията трябва да има няколко функции: сигурност, обща, декоративна и т.н. (за това ще говорим по-долу).
 5. Схемата за осветление трябва да се изготви преди озеленяване на площадката (павета на градински пътеки, засяване на тревна трева и др.). Това се дължи на факта, че с полагане на кабела под земята ще трябва да унищожи елементите на градинския декор. За да не се случи това, предварително положете маршрута на кабела и пристъпете към дизайна на сайта.
 6. Осветителните тела трябва да бъдат енергийно ефективни. Уличната светлина в страната ще се включва всеки ден. За месец значителна цифра изтича в разписката за плащане на електроенергия. модерен оловни крушки и осветителните тела със слънчева енергия могат да намалят до 70% от консумацията на електроенергия.
Визуална видео инструкция за осветление на лятна вила

Основни опции

По-горе вече споменахме малко, че уличното осветление в страната трябва да изпълнява няколко основни функции:

 • цялостен, Открояване на цялата площ на сайта, което ви позволява да работите и да се отпуснете на тъмно. В този случай се препоръчва използването на улични светлини на стълбове, както и стенни лампи на скоби.Къси светлини на краката
 • Маркировка. Използва се за осветяване на определени елементи на градината: стъпала, порта, пейка и др. Популярни са късите крака, висулките и стенните изделия.Зона за отдих
 • Security. Основната му цел е да защити територията от недоброжелатели. Светлината трябва да бъде насочена към всички основни зони на вилата, които трябва да бъдат защитени: портите на гаража и къщата, верандата, зоната за паркиране. Тук се препоръчва да се приемат всички същите светлини, както за общо осветление.Единствената разлика може да бъде, че поради икономия на енергия и създаване на „ефект на присъствие“ се препоръчва инсталирайте сензори за движение, Тези продукти се задействат, ако се установи движение в радиуса им на действие. Колкото и да е странно, толкова умен трик ефективно плаши нападателите.Страни за фенери
 • Декоративни. Той е представен от различни градински светлини, свещи и фенери, които са инсталирани, за да направят пейзажния дизайн по-луксозен и креативен през нощта. Най-често лампите намират място близо до езера, в зоните за отдих и в градината в страната.Домакинска територия
 • Technology. Използва се за осветяване на градински сгради: hozblok, оранжерии, гараж. Може да действа като общо и защитно. Най-често използваната инсталация на прожектори и стенни лампи.веранда

Моля, имайте предвид, че кога монтаж на улично осветление направете го сами с комбинация от няколко опции в едно цяло. Тази техника ви позволява едновременно да "убиете две птици с един камък": да направите вилата безопасна, удобна и в същото време красива!

Видео ревю на интересни идеи

Полезни съвети

Е, в крайна сметка бих искал да представя на вашето внимание няколко полезни съвета как правилно да направите осветление в страната със собствените си ръце:

 • Осветление на градинската пътека реализирайте като използвате слънчеви светлини Те са евтини, красиви и практични, в допълнение, могат да украсят територията както през нощта, така и през деня.
 • Никога не използвайте крушки с нажежаема жичка. Тези източници на светлина отдавна са загубили своята практичност, защото имат ниска ефективност, кратък живот и висока консумация на енергия. Изберете за LED крушки.
 • Степен на защита на електрическите уреди не трябва да бъде по-малък от IP 43. Този индекс означава, че продуктите са надеждно защитени от дъждовни капки, случайни пръски и малки отпадъци, попадащи в корпуса.
 • Вземете сериозен подход към изчисляване на секцията на кабела, Дори малки грешки ще доведат до факта, че проводникът няма да се справи със задачата си. В резултат на това при претоварвания изолацията ще започне да се топи, което скоро ще доведе до късо съединение.
 • Можете значително да спестите собствените си пари, като създадете улична лампа със собствените си ръце. Днес в интернет можете да намерите много различни идеи, създаването на които ще изисква минимум пари, време и усилия.
 • Още веднъж ви напомняме за сигурността. Където е възможно, монтирайте 12-волтови осветителни тела с понижаващ трансформатор. Обикновено тази опция се използва при създаване светлини за басейн и други резервоари в района.
 • Погрижете се за качеството кабелна връзка в земята и във въздуха. Завиването с изолация, което летните обичат да използват, е забранено от правилата на PUE. Контактите на проводниците трябва да бъдат свързани в специални клеми и съединители, които допълнително трябва да бъдат защитени от разклонителна кутия (от своя страна, нейният корпус е изолиран с уплътнител).
 • Не забравяйте да направите автономно осветление на вилата с помощта на светодиоди и акумулатор за кола. В този случай, ако корпусът остане без електричество, ще бъде възможно да продължите останалото, като свържете 12-волтовите крушки от батерията. В допълнение, по този начин можете да направите осветление не само на улицата, но и вътре в къщата, защото Светодиодите, каквито са, са преносими.

Примери за снимки

На вашето внимание най-интересните фото идеи за осветление в страната:

Харесвате ли идеите? Препоръчваме ви също да разглеждате опции за подово осветление в апартамента!

Визуална видео инструкция за осветление на лятна вила

Видео ревю на интересни идеи

(4 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар