Опции за подчертаване на градинската пътека в страната

При инсталиране на улично осветление трябва да се обърне специално внимание на пътеките в градината, като те служат за удобно придвижване от място на място. След това ще ви кажем какво трябва да бъде осветлението на градинските пътеки в страната и какви изисквания трябва да се вземат предвид при избора на улични лампи.

Основни изисквания

Осветеността на контурите на пътеката трябва да отговаря на няколко основни изисквания, а именно:

 1. През нощта фенерите трябва да подчертават границите на пешеходната зона, така че човек не случайно да отиде на тревата или цветното легло, когато ходи.
 2. тела не трябва да заслепяват очите.
 3. Всички лампи и фенери трябва да бъдат защитени от дъжд и прах. В допълнение, продуктите трябва да са за атмосферни условия (подходящи за лято и зима).
 4. Осветителните устройства трябва да пестят енергия колкото е възможно повече.
 5. Дизайнът на продукта трябва да се комбинира с градински декор, както през нощта, така и през деня.

Препоръчваме да гледате визуален видео преглед на модерното осветление:

Светещи камъни в озеленяването

Опции за подсветка

функционален

Функционалното осветление на градинските пътеки се използва единствено поради съображения за безопасно движение на територията на лятната вила. В този случай се препоръчва да се използват колони с ниска осветеност и подови лампи. Разстоянието между осветителните тела трябва да бъде такова, че техните радиуси на осветяване да не се пресичат.

Снимка на улични лампи с къси крака

Също така в този случай можете да използвате улични светлини, но те вече ще действат не само за подчертаване на градински пътеки, но и за общо осветление на територията.

декоративен

Декоративното осветление на градинските пътеки се използва много по-често. В този случай лампите не само подчертават контурите на крайбрежната алея, но и я правят „подчертаваща“ на ландшафтен дизайн. Най-добре се доказват светещи камъни, крушки в градински фигури, LED лента, както и различни декоративни градински фенери.Многоцветни светещи камъчета

Избор на правилните крушки

Когато напълно разберете избора на лампи за осветяване на градински пътеки, ще трябва да помислите кои крушки са по-подходящи да използвате. В категория "Източници на светлина»Предоставихме подробни характеристики на всички съществуващи видове лампи, от нажежаема до LED, затова препоръчваме да се запознаете с този материал. Накратко, просто исках да отбележа, че с монтаж на улично осветление най-добре е да изберете LED лампи. Предимството им е дълъг експлоатационен живот, значителна икономия на енергия, както и ярка осветеност на избраната зона.

Примери на вериги

Не забравяйте да създадете проект за поставяне на всички лампи и улични лампи, преди да започнете инсталирането на осветление. Например, предлагаме на вашето внимание няколко прости схеми за осветяване на градински пътеки в страната:

Полезни съвети

Представяме на вашето внимание няколко полезни съвета за създаване на осветление за градинска пътека „Направи си сам“:

 1. Не използвайте луминесцентни лампи, при ниски температури те няма да светят.
 2. Модерен вариант - слънчевите лампи са най-подходящи за селска къща. Продуктите се захранват от слънчева енергия и в същото време имат ниска цена. Единственият недостатък е, че такива лампи няма да могат да функционират цяла нощ. След 4-5 часа работа осветлението им ще стане слабо или дори ще изгасне.
 3. Използвайте сензори за движение и електрически фотореле. Тези устройства ще ви позволят да зададете конкретно време за включване на подсветката, както и нейната работа само когато човек се приближи до пистата. Този съвременен метод на управление значително ще намали консумацията на енергия, тъй като лампите няма да работят цяла нощ.
 4. Дайте предпочитание LED лампи и халогени. Тези източници на светлина имат най-дълъг живот и ярък светлинен поток.
 5. Важно правило е да се заобиколи евтините китайски продукти, както те не само бързо ще се провалят, но и ще влошат дизайна на градината с неравномерния си блясък.
 6. Поставете всички проводници към светлините под земята, така че да бъдат защитени от механични повреди, а също и да не развалят цялостния декор.
 7. Осветлението на градинската пътека и стъпала (ако те присъстват) трябва да се монтират в същия стил, по-добре е, дори ако с една и съща тема едни и същи фенерчета.

Друга оригинална идея, която можете да използвате, е предоставена във видеото:

Монтаж на тела в каменна пътека

Идеи за снимки

Е, в крайна сметка бих искал да представя на вашето внимание няколко интересни снимки на идеи за създаване на осветление на писта със собствените си ръце:

Свързани материали:

Светещи камъни в озеленяването

Монтаж на тела в каменна пътека

(6 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар