5 идеи за сглобяване на новогодишната гирлянда

Новогодишните празници вече са много близо и ако мислите как да направите гирлянда от електрически крушки или светодиоди със собствените си ръце, по-долу ние просто предоставихме няколко оригинални работилници със снимки и видео примери. Предимството на домашната електрическа гирлянда е, че тя може да бъде сглобена от импровизирани средства и в същото време можете да развиете уменията си в работата с проводници, лампи и поялник, а също така можете да направите уникална конфигурация от крушки, от които се нуждаете. Така че не се колебайте да опитате да повторите това домашно!

Идея №1 - в бизнеса с 220 волтови лампи!

На вашето внимание, първият и най-интересният майсторски клас, който ясно показва как да направите електрическа гирлянда с лампи с напрежение 220 V. Така че за начало подготвяме следните инструменти и материали (всичко, което е показано на снимката):

Списък на всички необходими

Трябва да останете малко на жицата. Трябва да се вземе 6 метра. Например беше взета специална декоративна двужилна усукана жица, но можете да използвате обикновена двужилна жица или две едножилни. Препоръчително е да изберете красиви проводници в интересни плитки, това ще добави уникален стил към вашия продукт, което е много важно за Нова година. Необходимо е да изберете сечение на проводник въз основа на броя на лампите, тоест потребителите. На нашия уебсайт има подробна статия за това: https://our.electricianexp.com/raschet-i-vybor-secheniya-kabelya-po-toku-moshhnosti-dline.html.

Започваме монтажа, като разрязваме проводника на 9 части от 50 сантиметра и останалото парче, което ще има дължина 150 см. Можете да изберете различно разстояние между лампите, или между щепсела и първата лампа, или да промените броя на лампите. Това е основното предимство на домашната гирлянда - възможността да я изградите специално за вас. Например, според размера на секцията на стаята или стената, която искате да украсите.

След това почистваме краищата, за които е най-добре да използвате специален инструмент за събличане на тел, За да не оплете тъканта от плат, препоръчваме да го изгорите и след това да поставите на ръба на изолационната свивка за по-голяма надеждност и безопасност.

След това е необходимо да сглобите електрическата тапа на домашна гирлянда от Нова година, което няма да е трудно дори за неопитен електротехник: просто трябва да затегнете няколко винта. За да свържете щепсела, вземете дълга дължина на жица, в нашия случай тя е 150 cm.

Свързване на снимката с електрически щепсел

Развийте касетите и продължете към свързването на 10 крушки с нажежаема жичка. Трябва да се използва паралелно свързване на лампи при производството на електрическа гирлянда от 220 волта. В този случай, ако една лампа изгори, останалите ще продължат да светят. Можете също да промените броя на свързаните лампи.

Когато всички касети са сглобени в една верига, остава само да завиете лампите и да запалите готовата електрическа гирлянда.Тук, според такава стъпка по стъпка инструкция, можете сами да направите гирлянда за коледното дърво у дома! Както можете да видите, всичко е доста просто и в същото време интересно!

Между другото, можете да използвате и серийна връзка на крушки. Само в този случай трябва да използвате лампи с нажежаема жичка, чието общо напрежение ще бъде 220 V, например: 20 броя от 12 волта или 40 от 6.

Заслужава да се отбележи, че лампите с нажежаема жичка имат изключително ниска ефективност и превръщат по-голямата част от енергията в топлина. Ето защо е по-препоръчително да използвате малки LED лампи, те отопляват по-малко и консумират електричество, което ще направи вашата гирлянда много по-икономична. Бъдете внимателни и не допускайте открити участъци от тел върху вашата гирлянда, тя е под опасно за живота мрежово напрежение!

Ако някоя от точките не беше ясна, препоръчваме да гледате видео урока:

Домашно 220V

Идея № 2 - Надграждане на стара електрическа гирлянда

Ако просто не ви харесва това, което блестеше на коледното дърво миналата година, можете първоначално да украсите електрическата гирлянда, като използвате обикновени хартиени чаши за кафе. Направете красив коледен продукт е съвсем просто. За да започнете, подгответе очила, ножици, лепило, скоч лента и хартия за скрапбукинг.

Материали и инструменти

След това изрежете и разгънете една от чашките, която ще се превърне в шаблон за рязане на декоративна обвивка. Изрязвайки заготовките по шарките, залепете ги върху очила, като използвате лепило или двустранна лента.

Поставяне на чаши

След това на дъното на домашно изработените абажури изрязваме място за светещи крушки и ги вмъкваме там, като закрепяме външната страна с тънка лента от лепяща лента.

Приготвяне за Нова година

Нова година идея

Това е всичко - електрическата гирлянда е готова! По този начин можете спокойно да надстроите обикновена LED гирлянда за коледно дърво и да я направите по-елегантна и празнична! Моля, обърнете внимание, че не се препоръчва да ремоделирате гирляндата на лампи с нажежаема жичка поради силно нагряване, което може да доведе до пожар.

Идея №3 - светодиоди в бизнеса!

Третият начин да сглобите електрическа гирлянда за Нова година със собствените си ръце е да използвате 12-волтови светодиоди. За да започнете, подгответе крушките, жицата, 12 V захранване, резистор, поялник, нож и уплътнител.

Диаграма на електрически гирлянди

Ако решите да направите 12-волтова LED гирлянда, първо изчислете стъпката за инсталиране на LED. Препоръчва се да ги поставяте на всеки 20 см. Направете маркировки върху жицата и отстранете тези места около 10-15 мм, за да свържете диодите.

След това нанесете колофон върху голите вени и капнете спойката с поялник. Научете се да споявате проводници възможно е според съответните ни инструкции. След това спойкате светодиодите към проводниците, като наблюдавате полярността. Определянето му с светодиоди няма да е трудно, всичко е посочено на снимката.

LED полярност

LED връзка

В последния завой резисторът и захранването са споени. резистор Изчислява се въз основа на вида и мощността на светодиодите, за това има специален калкулатор. Когато свързвате гирлянда към захранващия блок, е необходимо да се спазва полярността, в противен случай гирляндата просто не свети. Между другото направете сами спояващо желязо Можете също така без много усилия да използвате импровизирани средства. Препоръчваме ви да гледате още един интересен майсторски клас във видео урока:

Коледни домашни топки за тенис

Идея № 4 - Активирайте старата клавиатура!

По аналогия с предишния метод можете да направите диодна гирлянда със собствените си ръце, като използвате ненужна клавиатура. Както знаете, някои клавиши са подчертани с 5 волтови диода (например Caps Loсk). Ако имате счупена клавиатура, я разглобете и внимателно разглобете крушките, от които можете да сглобите най-простата електрическа гирлянда. След това изберете подходящите резистори и USB кабел, с който да се свържете. Веригата на диодната гирлянда е следната:

Паралелна връзка

Пояйте краката на диодите (анод и катод) трябва да черни и червени проводници на електрическия кабел, в съответствие с цветно кодирано, Когато всичко е готово, изолирайте откритите контакти и пристъпете към тестовете на домашна гирлянда. Можете да подадете такава гирлянда с напрежение от 5 до 12 волта, като същевременно изберете правилния резистор за всеки от светодиодите. В нашия случай домашният продукт ще се захранва от 220 V мрежа чрез зарядно устройство, което ще даде изход 5 V. Забележете, че броят на паралелно свързаните светодиоди с резистори може да бъде увеличен или намален, както е случаят с гирлянда на лампи с нажежаема жичка.

Във видеото можете да видите и пример за това как да направите LED гирлянда у дома:

Как да сглобяваме мигаща електрическа гирлянда с музика?

Идея № 5 - Как да украсим улицата?

Ако искате да направите улична гирлянда на диоди за градината, препоръчваме да използвате този майсторски клас. Първо подгответе всички изброени материали:

 • многоцветни диоди, с диаметър 10 mm;
 • литиеви 3-волтови батерии;
 • тънка лента;
 • магнити с диаметър 13 мм и дебелина 30 мм;
 • епоксидно лепило.

На следващо място, трябва да фиксирате краката на диодите към батерията с лепило. Анодът (дълъг крак) е прикрепен към плюс полюс, а катодът съответно отстрани със знака „-”. Когато лепилото се залови, допълнително обвийте светещия диод с батерия с тиксо.

Прикрепете магнит към положителния полюс на литиевата батерия и го увийте с лента няколко пъти. Направете това с 10-20 крушки и след това ги фиксирайте на удобни места на улицата, например, на фасадата на къщата с магнити. По този начин можете сами да сглобите уличната електрическа гирлянда от светодиоди. Този дизайн обаче няма превключвател и с течение на времето батерията ще се изтощи, което не е удобно, така че това да не се случи, можете да добавите към веригата миниатюрен превключвател, за да прекъснете веригата.

доведе до

Това са всички майсторски класове, които искахме да демонстрираме. Надяваме се, че сега знаете как да направите гирлянд от крушки и диоди със собствените си ръце, защото при условие, снимки, видеоклипове и диаграми бяха доста ясни!

Ще бъде интересно да прочетете:

Домашно 220V

Коледни домашни топки за тенис

Как да сглобяваме мигаща електрическа гирлянда с музика?

(10 гласа)
Зареждането ...

5 коментара

 • Сергей

  Здравейте !! Страхотен начин, благодаря !!! Бихте ли ми казали колко лампи с нажежаема жичка могат да бъдат свързани ?? ще отидат за 40 вата? и какъв участък от тел имате нужда? Благодаря предварително

  отговор
  • Admin

   Добър ден, Сергей! Количеството зависи от това кои лампи ще използвате. Ако крушките са проектирани за напрежение 220 волта, можете да включите във веригата толкова, колкото изходът издърпва. Например конвенционалният контакт е проектиран за мощност от около 2,5 кВт. Общо, паралелно можете да свържете 60 40 ватови лампи или 100 25 вата. Имайте предвид обаче, че консумацията на енергия ще бъде като мощен нагревател. Ако крушките са оценени на 2,5 или 12 волта, техният брой се определя като 220 / напрежение на една лампа! Напречното сечение на жицата също зависи от броя и мощността на крушките. за как самостоятелно да се изчисли напречното сечение на кабела, разказахме в нашата отделна статия!

   отговор
 • Светлана

  Реших отново да споявам старата sovdepovskoy гирлянда от крушки с нажежаема жичка не намерих подходящи и замених с LED. и те едва блестят не могат да кажат по никакъв начин

  отговор
  • Admin

   За какво напрежение са предназначени светодиодите?

   отговор
   • Бенита

    Ако обикновените светодиоди, тогава резисторът не е повече от 1k. За крушките с нажежаема жичка определено е повече, това е въпросът.

    отговор

Добавете коментар