Схема на паралелно свързване на лампата

Когато свързвате светлина в къща и апартамент, понякога възниква ситуация, когато трябва да свържете няколко източника на светлина към един превключвател. В този случай се препоръчва да се даде предпочитание на паралелна схема на свързване на крушките, която все още трябва да знаете от училищния курс по физика. Ако сте забравили как изглежда тази опция за окабеляване, препоръчваме да освежите паметта си, като разгледате примера, предоставен по-долу!

Когато разгледахме схема на свързване на прожектори, след това просто показа на читателите на сайта "Elecroexpert»Версия с паралелно свързване на продуктите. Всичко е съвсем просто - на входа имаме фаза, заземяване и нула. И трите проводника трябва да бъдат доведени до касетите в съответствие с тази схема.LED паралелна връзка

На електрическата схема може да се посочи паралелното свързване на крушките във веригата, както следва:Мрежова връзка

Предимството на тази опция е, че ако един източник на светлина изгори, останалите ще функционират така, сякаш нищо не се е случило.

Когато инсталирате осветление в апартамент и къща, не трябва да използвате алтернативен метод - серийно свързване на устройства. В този случай вие се измъчвате при отстраняване на неизправности, както ако една лампа с нажежаема жичка изгори, всичко угасва (принципът е като в гирлянда).

Във видеото по-долу ясно се разглежда схема на паралелното свързване на лампите към мрежата:

Както можете да видите, всичко е доста просто и дори електрическа кана може да се справи с окабеляването! Препоръчваме ви също да се запознаете начини за свързване на проводниците в разклонителната кутия!

(4 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • Малика

    Защо, когато лампата и диодът са свързани последователно, лампата не свети

    Отговарям

Добави коментар