Домашен LED прожектор - инструкции за монтаж

Сглобяването на LED лампи от импровизирани инструменти набира все по-голяма популярност. Това се дължи не само на факта, че домашните електротехници се опитват да развият своите умения, но и на лошото качество на произвежданите китайски продукти. Тази статия ще обсъди как да направите прожектор направете сами у дома. За читателите на сайта my.electricianexp Подготвили сме ви няколко интересни варианта за сглобяване.

Стъпка 1 - Избор на дело

Най-лесният начин е сами да сглобите LED прожекторите от китайския халогенен модел. Това се дължи на факта, че няма да е необходимо да се преоткрива корпуса и рефлектора. След като харчите 200 за закупуване на нискокачествена улична лампа, ще трябва само да замените лампата с LED. Това ще ви позволи да се насладите на яркия блясък на икономичен и издръжлив прожектор.

Нова сграда

Между другото, можете да търсите отделен случай в специализиран магазин. Може би цената на продукта ще бъде дори по-ниска от тази на халогенната лампа.

Ако решите сами да направите мощен LED прожектор, който също ще се нагрее, препоръчваме да се погрижите допълнително за разсейването на топлината. За да направите това, можете или да намерите алуминиев радиатор и да го поправите, или да направите напълно алуминиева кутия, както е на снимката по-долу.

Алуминиево тяло за разсейване на топлината

Стъпка 2 - Вземете лампата

Що се отнася до лампата за домашен LED прожектор, най-лесният начин да я закупите. Мощност за улично осветление трябва да бъде най-малко 30 вата. Въпреки това, отделна покупка на корпуса и LED крушките може да се окаже не много евтина. Ето защо препоръчваме сами да направите лампата. Предимството е, че можете да сглобите електрическа крушка с захранване от 220 или 12 волта. В първия случай това ще ви позволи да свържете лампата директно към мрежата. за как да си направите LED лампа у дома Разговаряхме, съветваме ви да се запознаете. Ако желаете, можете да направите и крушка от стара енергоспестяваща, от отделни светодиоди или дори от едноцветна LED лента, както е на снимката по-долу.

Моля, обърнете внимание, че в горната статия сме предоставили и всички схеми за монтаж и инструкции за монтаж на видео!

Ако все пак решите да направите светлинен прожектор със собствените си ръце от халоген, ще трябва допълнително да намерите основата на LED крушката.

Стъпка 3 - Включване на прожектора

След като всички елементи са сглобени, можете да сглобите домашни продукти без специални усилия. Всичко, което трябва да готвите, е уплътнител. За по-разбираемо развитие на информацията ви предоставяме инструкции за сглобяване стъпка по стъпка:

  1. Изваждаме керамичния патрон от стария калъф.Парсиран изглед
  2. Монтираме касетата за LED лампата на мястото на предходната. За това използваме уплътнител. Можете сами да направите по-твърд монтаж, но както показва опит, уплътнителят е доста добър за фиксиране на LED крушката в корпуса.Освен това е възможно да се регулира посоката на сиянието на домашен прожектор, докато уплътнителят замръзне.Нова касета
  3. Внасяме проводниците в специална монтажна кутия, както е показано на снимката по-долу.Кутия за окабеляване
  4. Монтираме защитно стъкло.
  5. Ако устройството няма да се използва на открито, допълнително запечатайте контурите на защитното стъкло, както и всички стави на корпуса от влага. В допълнение, препоръчваме да оборудвате защитна козирка, която ще удължи живота на вашия LED домашен продукт.Защитна козирка за улична лампа
  6. Свържете се с мрежата, за да проверите работата на лампата.

Тук по този начин можете да направите прожектор със собствените си ръце у дома. Препоръчваме ви допълнително да оборудвате домашния си датчик за движение и фото реле, което допълнително ще спести електроенергия и ще направи осветлението автоматично. Схема на свързване на прожектор със сензор за движение ние вече сме предоставили. И накрая, съветваме ви да гледате видеото, което подробно показва как да сглобите модел от 12 волта батерия:

Работилница по сглобяване на прожектор от импровизирани средства

И още една идея, която домашните електротехници със сигурност ще харесат:

Мощна лампа с няколко режима на осветление

Ще бъде интересно и да прочетете:

Работилница по сглобяване на прожектор от импровизирани средства

Мощна лампа с няколко режима на осветление

(12 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар