Как да прехвърлим изхода?

За да прехвърлите контакта на друго място в панелна или тухлена къща, не е необходимо да сте опитен електротехник и да имате специален инструмент. Има няколко прости метода, които ви позволяват да извършите прехвърлянето, без да разрушавате покритието на стените - без решетка и прах. Можете също така да направите пълна подмяна на линията от разклонителната кутия, ако новото място за инсталиране на продукта е много по-далеч, отколкото беше. След това ще разгледаме прости инструкции за електрическа инсталация, визуални видео уроци и, разбира се, грешки, които не трябва да се правят!

Метод номер 1 - Използване на контур

Вероятно най-опасният от всички варианти, защото в този случай се създава джъмпер от старата електрическа "точка" до новата точка на свързване. В резултат на това не е просто да преместите контакта надолу или нагоре, а просто създадете друг до него.Инсталиране на корпуса в стената

Предимството на този метод е, че в резултат на това ще имате нов изход и в същото време можете да оставите стария. В допълнение, разходите за материали за независимо прехвърляне на контакта са сведени до минимум.Използване на джъмпери

Въпреки това, ще получите много повече недостатъци:

 1. Връзката с връзката е много ненадеждна и не се препоръчва силно от правилата на PUE.
 2. Телта от точка до точка ще бъде положена хоризонтално, което също е изключително опасно (свикнали сме да се разклоняваме към превключватели и други аксесоари, които да се извършват само вертикално). За неговата забрава можете случайно да изпаднете в токов удар, ако например решите да пробиете дупка в стената. За да предотвратите това да се случи, препоръчваме ви преди да преместите контакта, изпълнететърсене на окабеляване в стената.
 3. Сегашното натоварване на продукта ще се увеличи, защото две точки ще бъдат свързани помежду си от един контур. Ако свържете мощни електрически уреди (например електрическа печка и микровълнова фурна) към двата контакта, окабеляването може да се провали и в резултат на това да има късо съединение.

Можете да видите визуално процеса на свързване на цикъл в тази видео инструкция:

Използване на джъмпер

Между другото, кабелна връзка може да има друго значително предимство - жицата не е необходимо да се полага в стената. Можете да прехвърлите ръчно контакта по открит начин, като използвате кабелен канал, Също така в този случай е по-за предпочитане да се използва надземен модел на продукта, което ще позволи прехвърляне на друго място, без да се счупи бетонната стена! Тази опция се използва най-често, за да се прехвърли красиво изхода към шкаф в кухнята или на балкона.

Метод № 2 - Удължаване на жицата

Вторият начин за независимо прехвърляне на контакта в апартамента е просто да разширите електрическата линия до новата порта. В този случай трябва да разрушите стената, но все пак тази опция е по-правилна от първата.Удължаване на маршрута нагоре

Технологията е следната:

 1. Изключи прекъсвач аутлет група.
 2. С помощта на индикаторна отвертка проверете липсата на ток в клемите.
 3. Свалете декоративния капак и издърпайте корпуса от строб.
 4. С перфоратор създаваме стъпка към новата точка на свързване.
 5. Удължаваме линията, закрепвайки проводниците заедно с обрат или друг метод на свързване на проводници.Захранване с капачки на ЛПС
 6. На мястото на старата порта монтираме разклонителна кутия и поставяме в нея място за закрепване на вените.
 7. Инсталираме гнездото и свързваме изхода към мрежата.

Ето как можете да извършите просто прехвърляне на електрическия контакт с решетка към друга стена или дори до пода (понякога се използва и тази опция). Обръщаме вашето внимание на факта, че е необходимо да удължите проводника с кабел с точно същото напречно сечение и метала на производството. Ако не знаете какъв диаметър на старите сърцевини, препоръчваме ви да прочетете инструкциите за напречно сечение на кабела.

Урок за удължаване на видео кабел

Може да възникне и по-проста ситуация - изходът трябва да се премести по-близо до разклонителната кутия и проводникът няма да трябва да се увеличава, а да се съкращава. В този случай всичко е по-просто - създаваме нова shtroba, съкращаваме линията и извършваме инсталация на продукта.

Основната грешка, която електротехниците могат да направят, когато използват този метод, е, че връзката на удължения проводник е положена в стария строб на гнездото и покрита с алабастър. Категорично е забранено да се прави това, като в този случай достъпът до конекторите ще бъде затворен, въпреки че те се провалят по-често от единично захранване!

Метод номер 3 - Заключване на нов ред

Е, най-сигурният и надежден метод за прехвърляне на електрически контакт е да добавите жица от разклонителна кутия. В този случай ще трябва да отделите повече време и усилия, но, както казахме, ще бъде правилно! В допълнение, нов клон на жицата ще ви позволи да прехвърлите продукта дори на противоположната стена.Заключение на линията от разклонителната кутия

Така че, първо ще трябва да изключите електричеството в къщата и след това да демонтирате старата линия заедно с контакта. Стробът се намазва с хоросан и вместо това се създава нов, водещ от една стена до друга или дори до друга стая през стената (по ваша преценка). Тогава кабелът се полага в създадената вдлъбнатина, той се води до нов гнездо, където е свързан към сърцевината.

Както можете да видите, няма нищо сложно, единственият проблем е, че трябва сами да разрушите декорацията на стените, което не е особено логично след основен ремонт. Затова сме изброили всички най-популярни начини. Надяваме се, че сега знаете как да прехвърлите изхода на друго място със собствените си ръце!

Свързан материал:

Урок за удължаване на видео кабел

Използване на джъмпер

(9 гласа)
Зареждане...

7 коментара

 • Татяна

  във вътрешните ми контакти няма гнезда, вместо гнезда има проходен отвор в апартамента на някой друг. Звукоизолация нула. За прехвърляне на гнездото в друга стена е невъзможно да се циментира дупка вътре в кухненския шкаф поради съседните проводници в контакта им. Електротехник от Обединеното кралство Прометей отказва, каза, че ще се обърне към други електротехници, когато отиде в отпуск. Трябва ли да бутна разклонителна кутия в старата дупка от изхода, за да свържа проводниците за удължаване и прехвърляне на изхода към друга стена? Защо електротехникът от Прометей ЦК постоянно бърза и ежегодно в продължение на десет години не иска да забие разклонителна кутия в дупка от стар изход и да мазилка, циментира проходен отвор в съседния апартамент на някой друг? Той постави ключовете надолу, едната в една посока, другата в обратната, тоалетна, баня.
  В друг апартамент друг електротехник циментира дупка от стар през изход, когато премества изхода на ново място, но преди да циментира, той уви кабелите около тялото на пластмасова бутилка.Правилно ли е или може пластмасова бутилка да се разтопи, когато се заключи вътре в стена? Сега във вашето видео другото запълва гнездото с проводници, покрити с картон.
  Чакам отговора. Якутск Електрическите услуги са в недостиг.

  Отговарям
 • Татяна

  вторият електротехник в друг апартамент не е инсталирал гнездото в стария гнездо, което той също циментира. Просто увих проводниците в пластмасова бутилка в проходен отвор в съседен апартамент. И разстилайте цимент отгоре.
  В съседство живеят млади хора на ипотека. Те постоянно избират нещо по гнездата и драскат много силно. Подслушване на мелодии. Говорете силно, пияни пейте. Когато постоянно се появяват къси съединения, аз се обаждам на електротехниците всеки път, когато инсталират нови вътрешни контакти, вътрешните части на изводите им се виждат в дупката в стената, също без проводници, проводници и дори стаята им, докато отиват там. Защото въобще не им е неудобно, че изводите им са разклатени и далеч от стената. Някакъв стар и счупен, в кокал от хлебарки и мухи.
  Кога в Якутск ще се появят нормални електротехници е неизвестно? Вероятно всички нови сгради обслужват.
  Все пак в продължение на три години, поради неправилна схема, електрическият панел беше принуден да плаща за апартамент на някой друг. Който изразходваше ток на месец на хиляда рубли от 2008 г. до 2011 г.

  Отговарям
 • Татяна

  Аз купувам всичко през цялото време като електротехник: всеки път нови контакти, кутии за гнезда, разклонителни кутии, електрическа лента, проводници, цимент, шпакловка са различни, PCV тръби, телени клипсове и т.н., както се казва в магазина за електрически стоки. Но той никога не иска да ги използва. Особено отказва да се набие в дупката в бетонната стена на гнездото. Той твърди, че в бетонната стена на ефективността гнездото не може да бъде монтирано в никакъв случай.
  Въпреки това, според всички видеоклипове в Интернет, според вашите материали, е необходимо да се монтира стенно гнездо в бетонна стена. Няма нито един видеоклип, че вътрешният контакт да се постави веднага върху бетон, заобикаляйки гнездото.
  Въпреки че във всички видеоклипове нямате нито един проходен отвор в съседния апартамент.

  Отговарям
 • Татяна

  За да улесните задачата за електротехниците, съгласен съм, когато прехвърляте изхода към друга стена, инсталирайте външен контакт и външен проводник в кабелния канал.
  Моля ви да покажете видеото и да опишете подробно как да преработите от вътрешния контакт външния на друга стена. Къщата има ефективност с бетонни стени.

  Отговарям
 • Татяна

  Необходимо ли е да се запуши разклонителна кутия, когато се циментира стар отвор от вътрешен през изход, при преместване на изхода към друга стена?

  Отговарям
 • Татяна

  за защита на проводниците от късо съединение. Тоест, да се удави разклонителна кутия в проходен отвор между различни съседни апартаменти. След това изградете проводниците от стария изход в нов на друга стена.

  Отговарям
 • Admin

  Здравейте! Така че, за да. Ако искате да удължите проводниците за прехвърляне на контакта на друго място, тогава не забравяйте да инсталирате разклонителната кутия в старата дупка. В този случай ремонтът на връзката ще бъде опростен и безопасността ще бъде по-висока. Що се отнася до пластмасовата бутилка, всеки електротехник защитава проводниците от мазилка по свой начин. Ако връзката на проводниците е качествено изолирана, няма от какво да се притеснявате. Относно въпроса кога в Якутск ще се появят нормални електротехници, за съжаление не знаем нищо. Можем само да кажем, че в бъдеще планираме да създадем собствен каталог на надеждни електротехници за всеки град. Гнездо в бетонната стена на панелната къща трябва да бъде. Относно инсталирането на външен контакт, за това писахме в статия https://our.electricianexp.com/kak-pravilno-ustanovit-rozetku-svoimi-rukami.html#otkrytyy-sposob , Можете да инсталирате разклонителната кутия в проходния отвор, ще бъде още по-добре. Надяваме се, че сме отговорили лесно на всички ваши въпроси. С уважение, редактори на my.electricianexp.

  Отговарям

Добави коментар