Двуклавишна схема за свързване на светлинен превключвател

Принципът на инсталиране на дву ключов модел е подобен на окабеляване на продукт с един ключ, но повечето електротехници-начинаещи все още имат въпроси на този етап. Ето защо представяме на вашето внимание типична схема за свързване на двугрупа превключвател към две крушки.

Двуклавишна схема на инсталация на превключвателя

Както можете да видите, фазовият и нулевият проводници от разпределителния панел влизат в разклонителната кутия. На следващо място, входното „нула“ е свързано към нулите на двете крушки, а фазата се провежда до дву ключовия превключвател, от който идват 2 нови фази за всяка от лампите. Тази схема на окабеляване е представена без заземяване. При наличие на "заземяване" (което е задължително), PE проводникът трябва да бъде свързан по същия начин като неутрален. Следното показва как да свържете двоен превключвател на светлината в заземена мрежа:

Контрол на две тела

Обръщаме вашето внимание на факта, че най-ефективният метод на свързване на проводници помежду си - терминалите на автомобила. Всичко, което е необходимо, е да поставите голите проводници в клемната лента и да ги фиксирате със специален флаг.

Препоръчваме ви също да гледате видео инструкцията за свързване на проводниците в разклонителната кутия със собствените си ръце:

Направи инструкции за монтаж

Ако се интересувате от опцията за монтаж без разклонителна кутия, препоръчваме ви да прочетете статиятаhttps://our.electricianexp.com/sxema-elektroprovodki-bez-raspredelitelnyx-korobok.html

Това е цялата схема за свързване на дву ключов светлинен превключвател към две крушки. Както можете да видите, окабеляването е доста просто, основното е да не смесвате проводниците.

Прочетете също:

Направи инструкции за монтаж

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар