Свържете бравата към мрежата - стъпка по стъпка инструкции в снимки

Предимството на тези тела е, че те излъчват дифузен, не ярък светлинен поток, който може да освети определена част от стаята. Те често се използват като нощни лампи в спалнята, като Можете да прочетете любимата си книга, без да разсейвате човека, който спи до вас. Сега ще разгледаме основните методи за инсталиране и свързване на стенна лампа към мрежата със собствените си ръце.

Друго важно предимство на продуктите е възможността да се контролира ъгълът на падане на светлината. Дизайнът включва въртящ се монтаж на лампата, който ви позволява да насочите светлинния поток към определена област. В допълнение, лампите допълват интериора на стаите, поради факта, че те могат да бъдат направени от красива пластмаса, кован метал и дори кристал.

Към днешна дата има брани с превключвател за въже, както и работа върху модел на клавиатура. По-нататък ще разгледаме характеристиките на инсталирането и свързването към мрежата на всяка от опциите.

Методи за свързване

Модел на въже

Ако лампата за брада има превключвател за въже, тогава инсталирането на продукта няма да бъде трудно.

Превключвател за въжета за въже

Първо трябва да донесете проводниците до точката на свързване. обикновено височина на бравата не е стандартизирана и варира от 1 до 2 метра. Препоръчва се да поставите кабела по скрит начин, за да не разваляте интериора на стаята. На изхода трябва да имате 3 проводника: земя, фаза и нула. Маркирането N означава, че проводникът е нула, L е фаза, PE е заземител. Превключвателят на кабела е по-лесен за свързване, всичко, от което се нуждаете, е да направите контакти към клемните блокове и да го фиксирате според схемата. За да не правите грешки, препоръчваме ви да се запознаете цветни кодове, Фазата трябва да бъде свързана към фаза, нула до нула и от земята до земята.

Видео урок за свързване на продукта

Модел на клавиатурата

алтернатива вид превключвател на светлината - клавиатура. Много често дизайнът на бравата е проектиран така, че вместо въже или верига са оставени само контакти, които трябва да бъдат независимо свързани. Няма нищо сложно, основното е да го направите на етапа монтаж на електрическо окабеляване в апартамента или у дома. Това се дължи на факта, че по време на електрическата работа по скрит начин, ще е необходимо да се чука стробът под превключвателя и да се полага кабелът.

Превключвател за светлина на клавиатурата

И така, инсталационната схема има следната форма: входната фаза от мрежата трябва да премине към превключвателя, а от него обратно към лампата (за да може веригата да бъде прекъсната). Нулата и земята са свързани директно.

На вашето внимание визуални диаграми за свързване на стена на стената със собствените си ръце:

Обръщаме вашето внимание на факта, че в някои (особено китайски) продукти цветовете на проводниците може да са еднакви. В този случай се препоръчва да маркирате всеки контакт с цветни камбри. Това ще направи ремонтите и поддръжката безопасни.

Шнур с щепсел

Има и друг начин да свържете бравата към мрежата - електрически проводник с щепсел. В този случай проводниците от лампата трябва да бъдат свързани към обикновен кабел, който ще бъде включен в електрически контакт. Предимството на тази опция е, че можете да направите без решетка за стени и без допълнителна инсталация на превключвателя. Освен това към веригата може да се добави шнур, който ще скъса веригата, за да не се дърпа постоянно щепсела от контакта.

Основен процес

И така, разбрахме начините за свързване на проводниците, сега помислете за инструкциите за инсталиране на брава на стената.

За независимо свързване на брадрата към мрежата 220 волта е необходимо да се подготвят следните инструменти и материали:

На вашето внимание стъпка по стъпка инструкции за инсталиране на снимки за брада с три лампи:

 1. Изключи прекъсвачза обеззаразяване на стаята.
 2. Проверяваме напрежението на контактите, към които ще свържем бравата. За целта използвайте отвертка с индикатор.
 3. Поставяме задния капак на мястото за монтаж и използваме обикновен молив, за да маркираме дупките за монтажа. Уверете се, че капакът е фиксиран на място.Пробиване на дупки
 4. Пробиваме дупки в маркираните точки и закрепваме капака с помощта на дюбели-пирони.Закрепване на задния капак с дюбели
 5. С нож почистваме входните контакти на 5-7 мм под връзката с клемния блок.Събличане живее
 6. Ние фиксираме вените в съответствие със схемата.Терминален блок за свързване на проводници
 7. Поправяме случая с болтовете, които се доставят с комплекта, както е показано на снимката.Болт на корпуса
 8. Инсталирайте абажура с още няколко болта. По-добре е да направите това отгоре, на стълба, за да можете по-удобно да затегнете болтовете.
 9. Завинтете Източник на светлина (Обикновено се използват LED и луминесцентни лампи).
 10. Проверяваме качеството на инсталацията ръчно: разклащаме малко браните, за да разберем качеството на закрепването. Ако лампата "здраво" седи на мястото си, остава само да приложите напрежение към нея.
 11. Включваме прекъсвача и проверяваме работата на продукта. Ако нищо не искри и светлината не мига, тогава всичко се прави правилно.Резултатът от извършената работа
Визуални инструкции за окабеляване на видео (пример номер 1)

Вторият пример за електрическа работа

Това е всичко, което трябва да знаете как сами да инсталирате и свържете стенна лампа. Както можете да видите, всичко е съвсем просто! Препоръчваме тази опция да поставите лампата в банята (за огледални светлини), в кухнята, в спалнята (над леглото), в хола (над дивана) и в коридора (също близо до огледалото).

Подобни материали:

Видео урок за свързване на продукта

Визуални инструкции за окабеляване на видео (пример номер 1)

Вторият пример за електрическа работа

(6 гласа)
Зареждане...

Добави коментар