Проста схема за свързване на sconce

Стенните лампи могат да се използват за осветление в кухнятав спалнята и дори в банята. Днес има няколко начина за свързване на това устройство. Разликата между тях е следната:

 • една или повече лампи в брашно;
 • захранването трябва да се подава директно от окабеляването;
 • храната трябва да се носи от контакта с помощта на щепсел;
 • прекъсването на веригата идва от ключ на стената;
 • прекъсването на веригата идва от въжевия превключвател (верига или както се нарича още - превключвател на дантела).

Разглеждаме подробно схемите за свързване на брадвите на всяка от опциите. Ако лампата има една крушка, от нея ще бъдат изведени 2 проводника: фаза и нула. За да ги свържете правилно, препоръчваме ви първо да се запознаете цветни кодовеФабрично оборудване

Така че, ние свързваме фазата от електрическата крушка към превключвателя (в нашия случай въже), след което проводникът от превключвателя на дантела води към входната фаза. Нулата (синя изолация) е свързана директно към входната нула.

На вашето внимание визуална диаграма за връзка на брада с въже и с една крушка:Как да свържете лампа с превключвател за въже

Ако лампата има 2 или повече източника на светлина, тогава броят на контактите ще се увеличи. Например, от две лампи ще излязат 4 проводника (както се вижда на снимката).

Изводи от проводници от случая

Електрическата верига за свързване на брава с две лампи ще изглежда така:Две лампи

Обръщаме вашето внимание на факта, че вид превключвател на светлината Това няма да повлияе по никакъв начин на диаграмата на връзката. Основното е да доведете фазовия проводник до пролуката, а не до нулата! За проекта, представен по-горе, би било по-разумно да се свържете с двоен модел.

Що се отнася до разликата в източника на захранване (гнездо или окабеляване в стената), тогава всичко също е доста просто. От стената, както и от щепсела, излизат два контакта (вижда се на снимката по-долу). Всичко, което трябва да направите, е да свържете правилно проводниците (фаза към фаза, нула до нула).

Това е цялата схема на свързване на мрежата. Надяваме се тази информация да е била достъпна и полезна за вас!

И накрая, препоръчваме да гледате полезно видео, което демонстрира инструкциите за сглобяване на лампата:

Също така препоръчваме да разгледате материала: как да окачите полилей на тавана!

(27 гласа)
Зареждане...

8 коментара

 • Сергей

  Не е ясно как ще работи заземяващият проводник? Доколкото го разбирам, той дойде до терминала от тялото на браката. И това е всичко! В крайна сметка терминалът не е свързан. Как ще работи това, моля обяснете.

  Отговарям
  • Admin

   Здравейте! Тази статия обсъжда схемата на свързване на брада без заземяване. Ако има заземяване на окабеляването, свържете третия проводник към съответния клема за брада.

   Отговарям
  • Сергей

   Къде отива напрежението от случая в случай на късо съединение? (Става въпрос за видеото)

   Отговарям
   • Admin

    Във видеото към кабела е свързан двужилен проводник, т.е. заземяване отсъства, следователно, в случай на изтичане на ток (а не на късо съединение), потенциалът ще бъде върху тялото на бравата.

    Отговарям
    • Сергей

     Благодаря за отговора! След като гледате видео за инсталирането на брада, изглежда, че има заземяване. По някаква причина заземяващият проводник е свързан, когато се свързва към двужилен щепсел. Значение? Не разбирам защо да снимам такъв видеоклип? Това е подвеждащо.

     Отговарям
     • Admin

      Съгласен съм с вас, но видеото показва само пример за монтажа, не се фокусира върху свързването на земята, така че пропуснахме този нюанс. Като цяло, да, ако няма заземяване, изобщо не е необходимо да се свързва. Просто изолирайте тази жица.

 • Ярослав

  Здравейте. Въпрос. Ако искам да свържа брамата през проводника, какво отива към изхода, как това ще се отрази на работата на бравата и изхода. Възможно ли е дори да се направи това?

  Отговарям
  • Admin

   Дали едно брашно нещо коренно различно от подова лампа или настолна лампа, която се включва в контакта?

   Отговарям

Добави коментар