Характеристики на избора на качествен фризер

Фризерите набират все по-голяма популярност и положителни отзиви. Тук няма нищо изненадващо! В домакински уред е много удобно да съхранявате най-различни продукти - месо, плодове, зеленчуци или риба. В същото време срокът на годност е почти неограничен. Обикновено в отделения такива отделения са твърде малки, но колко хубаво би било да размразявате гъби в собствената си ръка през зимата или да правите пай с пресни малини! Всичко естествено и домашно! Убедихме ли ви? След това ви съветваме да се запознаете с полезни съвети как да изберете фризер за вашия дом през 2017 г. и кой е по-добър за цената / качеството.

Видове фризери

Фризерите са разделени на 2 вида: вертикални и хоризонтални (те се наричат ​​също сандъчета). Нека се спрем на всеки от тях по-подробно за правилния избор.

вертикален

Фризерът изглежда като стандартен хладилник, може да бъде най-разнообразен по размер (50 см - 2 м). Вътре фризера е разделен на специални отделения. Това е много удобно за съхранение на храна, тъй като във всеки отдел можете да замразите нещо свое. Също така е уместно, ако искате, да речем, да изпратите риба и плодове в шкафа. Съгласете се, че комбинация от миризми ще бъде, меко казано, не апетитна. При вертикален фризер секциите са изолирани една от друга, така че ако решите да изберете тази опция, няма да има смесване на аромати.

Вертикален модел

хоризонтален

Изборът на хоризонтален фризер има своите предимства. Той ще бъде по-евтин в цената и по-компактен от вертикалния си „брат“. Пространството в такава камера е заето от решетъчни кутии, които могат лесно да бъдат извадени от „фризера“. Сандъкът ще бъде по-голям от фризера и е удобно да го съхранявате в килера или в лятната кухня в страната. Препоръчваме да изберете тази опция за хора, които нямат достатъчно свободно място у дома.Хоризонтален модел

В сандъка няма отделни секции, така че няма да има изолиране на миризми между продуктите в него. Ако обаче трябва да изберете стоки за съхранение на месо, този вид ще бъде най-добрият! Освен това е възможно да се съхраняват доста големи парчета в него без предварително рязане.

Важни функции

За да изберете добър и висококачествен фризер през 2017 г., трябва внимателно да проучите всички параметри. Обем, мощност, клас на замръзване и консумация на енергия са тези фактори, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате продукт.

Клас на замръзване

Според минималната температура, която може да достигне фризера, се класифицира слана. Когато избирате фризер, обърнете внимание на броя звезди, които бележат всеки модел. Трябва да се помни, че всяка звезда е -6 градуса. Смята се, че 3-4 звезди са достатъчни за домашна употреба.

обем

Обемът на фризера може да бъде от 100 до 500 литра.Стандартно семейство от 3-4 души може да избере за себе си продукт за 150-250 литра, това ще бъде достатъчно за зимно прибиране и съхранение на месо. Във всеки случай всичко вече е по ваша преценка.Голям обем

мощност

Мощността на устройството се измерва в броя на килограмите замразена храна на ден. Има фризери с капацитет от 5 до 25 кг / ден. Тук отново всичко е индивидуално. Колкото повече имате намерение да използвате оборудването, толкова по-висока трябва да изберете мощността. За средно семейство от 3 души ще е достатъчно 6-10 кг / ден.

Консумирана мощност

Когато избирате продукт, не забравяйте, че имаме работа с електрически уред, който ще работи почти през цялото време. Като се има предвид постоянното увеличение на цените на електроенергията, правилният вариант би бил да разберете нивото на консумация на енергия на модела, който предстои да изберете.Енергийна ефективност

На всеки фризер можете да видите букви от "А" до "Е". Това е класът на консумация на енергия, от най-икономичната версия (с буквата "A" или "A +") до по-малко ефективната (съответно, буквата "E"). Фризерите с нисък клас на консумация на енергия са малко по-високи в цената, но както разбирате, тази разлика бързо ще изчезне, затова препоръчваме да изберете тези продукти.

Допълнителни опции

Когато избирате най-добрия фризер, трябва да вземете предвид всички нюанси и функции. В съвременните модели има интересни допълнителни параметри, които могат да ви бъдат полезни. Така че, ако възнамерявате да изберете модерен висококачествен продукт, обърнете внимание на всички функции.

Климатичен клас

Най-вероятно ще попаднете на фризери от клас SN и N, такива модели са често срещани в страни с умерен климат и гарантират работа при външна температура до 32 градуса по Целзий. Ако се нуждаете от апарат за по-високи температури, препоръчваме да изберете класовете ST и T, които могат да осигурят добри резултати дори при условия на 43 градуса топлина.

Автоматично спестяване на студено

Ако в дома ви има проблеми с електричеството, горещо препоръчваме да изберете фризер с функцията „Автоматично запазване на студа“. При липса на електричество фризерът ще може да се задържи на студено до 2 дни (температурата ще е вярна не по-ниска от -10).

Допълнително замразяване

При полагане на нов продукт във фризера температурата рязко се повишава, което може да бъде вредно за останалата храна. За да предотвратите това да се случи, няколко часа преди появата на прясна храна, включете програмата за бързо замразяване (тя се намира в почти всички модели). По този начин температурата в камерата ще спадне и няма да има резки промени, когато се появи нов продукт.

размразяване

Ако ви е писнало да размразявате фризера в хладилника и да го почиствате от лед, препоръчваме да изберете модел с No Frost. Мраз не се появява в него и ще е необходимо да изключите устройството само за измиване. Единственият недостатък на такъв фризер е дехидратацията на продуктите поради сухо замразяване, така че цялата храна ще трябва да се съхранява в херметични опаковки.

Малко за марки

Кой фризер е по-добър по качество и цена? Прегледите на клиентите са неравностойни, тъй като всеки има свои критерии. Сега има огромен избор от добри марки домакински уреди, които са фризери за всеки вкус. В почти всяка класация, свързана с хладилници и фризери, ще намерите Liebher, Bosch и Indesit. Това е качествена техника, която дори можете да изберете в използвана версия. Ще ви служи дълго време и ще можете да замразите повече от един килограм вкусна храна.Вградена опция

Що се отнася до фризерите от икономична класа, местните производители Atlant и Saratov получиха добри отзиви. Според техните характеристики те не са по-лоши от чуждестранните „гиганти“. докато цената им е доста приятна. Също така китайската компания Shivaki спечели добра репутация сред евтините фризери за дома. Тази компактна опция се препоръчва за малко семейство, което оценява свободното пространство. Има подходящи сортове за подаряване или офис.

Популярни модели

Препоръчваме ви да се запознаете с най-популярните модели фризери. В списъка представихме 5 фризера, оптимални по цена и качество. Ако не сте решили за себе си кой модел да изберете, можете да помислите за закупуването на една от изброените по-долу опции.

Liebherr GN 4113, Водещата марка пусна доста интересен модел, който има енергиен клас A ++, няма No Frost и химикалка с тласкач. Обемът на камерата е 406 литра, затова се препоръчва да се избере такъв фризер за голямо семейство или за производствени цели. В най-добрата традиция на Либхер, вратата може да се претегля, за да се отвори по другия начин.

Liebherr GN 4113

Bosch GSN36VW20, Приблизително за същата цена (60 хиляди) можете да изберете алтернатива от Bosch. Разликата е само в обема на камерата (237 литра) и енергийния клас (A +). Фризерът напълно оправдава цената си, така че има смисъл в избора му.

Bosch GSN36VW20

Vestfrost VF 320 H.По-евтин модел обаче има много положителни отзиви в интернет. Качеството на Vestfrost също е на високо ниво. От съществените разлики от предишните опции могат да се разграничат ръчното размразяване и електромеханичното управление. Иначе този модел е тих, компактен, привлекателен (сребрист цвят се вписва идеално във всеки интериор).

Vestfrost VF 320 H

ATLANT M 7184-003.Важи и за бюджетните модели, така че не се поддава на специална критика. Работи тихо, издръжливо, спретнат дизайн, икономичен и също така просторен. Оптимално в категория цена / качество.

ATLANT M 7184-003

Саратов 104 (MKSh-300), Както отбелязахме по-горе, местният производител произвежда доста надеждни фризери. Ако искате да изберете евтин фризер за вашия дом, обърнете внимание на тази опция. Енергиен клас В, което е приемливо. В допълнение, има режим на супер замразяване. Като цяло напълно оправдава цената си (малко над 20 хиляди).

Саратов 104 (MKSh-300)

Можете също да научите как да изберете фризер за вашия дом през 2017 г. от това видео:

Избираме висококачествен електрически уред

Сега знаете точно как да изберете фризер за вашия дом и кой от тях е по-качествен! Толкова е лесно да се насладите на здравословна храна по всяко време на годината, ако получите достойна алтернатива на малките „фризери“ в хладилниците. Основното е да вземете правилния избор на правилните домакински уреди с цялата сериозност!

Прочетете също:

(56 гласа)
Зареждането ...

6 коментара

 • Алина

  Взехме вкъщи сандък Frostor, модел F200S. Той стои в нашата изба, ние съхраняваме продукти там. Имаме собствена ферма и такова звено за нас е истински спасител. Удобно е да съхранявате месо, риба и зеленчуци с плодове за зимата, за да се запасите. Така че, който има свой дом и място за такъв фризер, е здравословен, тоест има смисъл да се обърква и да придобива. Е, модела, после вкуса и цвета, както се казва .. 🙂

  отговор
 • Denis

  Вероятно Frostor разполага с най-големия избор на сандъци на пазара в момента! Можете да изберете размера, цената и предлагането - с капак / щора, с марки / без. За нас 230 литра очевидно не бяха достатъчни, така че го взеха на 370. Замразете както риба, така и месо, кошници за зеленчуци и плодове.

  отговор
 • фий

  Изберете според силата на звука. Купихме от ATLANT, цените им са по-сдържани от много други марки. Съветвам ви да видите асортимента.

  отговор
 • Алексей

  И тук сме избрали Atlant, защото цената е поне адекватна. Ако мислите така, тогава какъв е смисълът от преплащане за марка? Никога не разбрах това и затова се спрях на тази марка.
  Ето колко време е минало от покупката, но няма оплаквания. Работи отлично, основното е, че изобщо не можете да чуете мотора. Харесва ми качеството, не видях огромни пропуски в ставите. Той замръзва съвсем нормално, с една дума, изпълнява функциите си правилно. Но всъщност повече не е необходимо.
  Като цяло съм доволен от камерата, замразяваме всичко за зимата, което може да бъде замразено. Месио го позволява, просторен с нас.

  отговор
 • Олга

  Най-висококачествената марка е Atlant, имам я само в производството, други се чупят постоянно!

  отговор
 • Джулия

  Аз съм напълно за вертикален фризер. Вътрешната точка на натоварване на горещата ми точка е доста голяма.

  отговор

Добавете коментар