Какво да направите, ако хладилникът работи постоянно и не се изключва?

Има много причини хладилникът да е постоянно включен и изключен. Подобна ситуация може да възникне не само при по-старите модели, но и в новото оборудване. Веднага обърнете вашето внимание на факта, че решаването на проблема сами не винаги ще успее, дори ако сте опитен електротехник. Факт е, че за да се поправят някои повреди, са необходими познания в областта на хладилното оборудване: трябва да можете да зареждате фреон, да намерите точното място на теча и също така да потърсите така наречения „тромб“ в системата. Въпреки това, не се разстройвайте с времето, тъй като в повечето случаи неизправността е проста и можете сами да поправите хладилника, който не се изключва цял ден. Какво да направите за ремонт, ще ви кажем допълнително!

Какво може да причини срив?

Първо, нека поговорим защо хладилникът работи постоянно, но не се изключва, за да разрешим първо източника на проблема. Най-често работата без почивка се причинява от следните причини:

 1. Направихте грешно монтаж на хладилник, Например те не се погрижиха за въздушната междина между стената и тялото или не я поставиха в помещение с висока температура, до отоплителна батерия и т.н. Резултатът може да е горещ компресор, който не се изключва и работи по-лошо, особено в горещо време.Неправилна инсталация
 2. Оборудването е старо и е имало износване на компресора или термостата, което просто трябва да бъде сменено.
 3. Случайно задавате максималната температура на термостата, в резултат на което компресорът автоматично поддържа зададения режим няколко часа подред или денонощно. Подобен случай е, че е настроена функцията за супер замразяване, което предполага непрекъсната операция на охлаждане. Важно е да знаете, че средното време на работа на компресора трябва да бъде 10-20 минути на включване.

Тези 3 причини са най-честите, така че най-добре е първо да се уверите, че са или не. Ако не се появи нито една от опциите, трябва да преминете към по-сериозно търсене. Понякога можете да разрешите проблема, като просто размразявате камерите. Ако след размразяване не са настъпили промени, = и оборудването все още не се изключва, трябва да продължите сами да ремонтирате. След това ще разгледаме какво да правим, ако хладилникът работи постоянно, без да спира или прекъсва.

Основни неизправности

И така, сега ще продължим по следния начин: от своя страна ще разгледаме всяка причина за повредата и метод за поправка на сам.

 1. Вратата не се затваря плътно. Всъщност много банален вариант, но все пак се натъквайте на това често. Дори не сте затворили напълно вратата, възможно е гумените уплътнения, които трябва да замените, да са износени. Как се свързва това с факта, че хладилникът не се изключва? Всичко е много просто - топъл въздух влиза в една от камерите, в резултат на което се нагрява.Температурният датчик изпраща сигнал на "мозъците", че е необходимо да се охлади камерата и в резултат на това се получава затворен цикъл: топлината прониква под уплътнението, а компресорът се опитва да понижи температурата, работейки без изключване. В същото време ви се струва, че оборудването изобщо не замръзва или се охлажда зле, но работи. Можете сами да направите подмяната; основното е да намерите същия уплътнител и внимателно да го залепите.Уплътнителен монтаж
 2. Вие задавате този режим на работа. Както казахме по-горе, невниманието и настройката на най-ниската възможна температура могат да бъдат причината хладилникът да работи и да не се изключва цял ден. Параметрите за охлаждане трябва да се проверят незабавно и след това да се търсят останалите опции за повреда.Блок за управление
 3. Висока температура на закрито. Когато разгледахме съвети за домашен хладилник, след това обърна внимание на факта, че всяко оборудване има свой климатичен клас - температурни условия, при които устройството може да работи. Например, ако сте инсталирали оборудване в стая, където +30заВ, самият компресор ще работи, без да спира. В този случай трябва да преместите хладилника до охладителя в стаята.
 4. Термостатът не е в състояние. Това е причината, свързана с електричеството, защото това е неизправност на регулатора на температурата или температурния сензор. В този случай трябва да позвъните продуктите с мултицет и ако установите, че при достигане на зададената стойност релето не отваря контактите, заменете ги. Сменете регулатора на температурата или температурния сензор (в зависимост от това, което не работи), новото няма да е трудно.термостат
 5. Компресорът е счупен. Също така се случва компресорът да работи без прекъсване, тъй като не може да "навакса" до зададената температура, така че хладилникът издава шум и не се изключва или се случва рядко. Тук вече трябва да замените частта с нова, ако, разбира се, причината за повредата не е тривиална - поставянето на оборудването в топло помещение или повреда на уплътненията. Подмяната на компресора изобщо не е трудна, основното е да изберете модел със същите характеристики.Фото компресор
 6. Хладилен агент изтича от системата. Изключително трудно е да поправите теч със собствените си ръце, в този случай ще трябва да се обадите на майстор, чиято цена може да бъде до 3500. Ако сами знаете как да добавите фреон в системата, направете го и спазвайте техниката след зареждане - дали хладилникът се изключва или работи постоянно и не се изключва.Изтичане на хладилен агент

Как да замените термостат в хладилник, който работи без изключване, вижте това видео:

Инструкции за ремонт на оборудване на Atlant Atlant

В заключение бих искал да отбележа, че гореспоменатите неизправности на хладилника могат да се появят дори при съвременни модели с функцията на ноу-хауз и други допълнителни параметри. Препоръчваме ви да прегледате информация за конкретни производители на технологии на тематични форуми, например, Indesit или Ariston. Много често хората, които срещат подобен проблем, го описват подробно с всички най-малки нюанси. Така ще знаете точно какво трябва да се направи за ремонта и всъщност защо е възникнала повредата.

Така че ние предоставихме списък с най-популярните неизправности, в случай че хладилникът работи постоянно, без да спира, и дори може леко да се охлади. Обръщаме вашето внимание на факта, че ако оборудването работи дълго време без прекъсване и не вземете мерки за ремонт, компресорът скоро ще се повреди, което ще доведе до по-големи разходи! По-добре е да направите всичко навреме, защото понякога, ако процесът на охлаждане не се изключи, просто сменете термостата или пренаредете кутията от топлината.

Прочетете също:

Инструкции за ремонт на оборудване на Atlant Atlant

(48 гласа)
Зареждането ...

26 коментара

 • Veronika20

  Господарят посъветва просто да го размразите добре - отворете вратите на горната и долната камера за ДВА дни - работи!

  отговор
  • evgor86

   Veronika20, благодаря ти много за отзивите! В нашия случай размразяването и напълно изключването на хладилника за два дни също помогна. Всичко работи.

   отговор
 • Вячеслав

  е зададена функция за супер размразяване, което предполага непрекъсната операция на охлаждане. ,,,,,,,,,
  супер замръзване .... и супер размразяването е по-скоро работа за микровълновата печка 🙂

  отговор
  • Admin

   Съжалявам, печатна грешка, вече фиксирана 🙂

   отговор
 • Denis

  Опитайте да зададете нивото на замразяване отдолу. Ако хладилникът се изключи, това означава, че кръгът от проблеми се е стеснил и най-вероятно вратите не се затварят плътно, а температурата се изисква твърде ниска, за да може „хладилникът“ да почива. По принцип обикновена манипулация и веднага разбрах какъв е проблемът.

  отговор
  • Дмитрий

   хладилникът ми превръща всичко в лед, така че термостатът не изключва мотора?

   отговор
 • таисий козльолев

  Благодаря, много добре обяснено И всичко е безплатно!

  отговор
 • Тамара

  Горещо е ... Хладилникът Indezit не се изключва. Може ли да се изключи за известно време насила, до по-добро време? Работили ли нормално при "нормална" стайна температура? Или да се обадите на съветник веднага?

  отговор
 • Артьом

  Не изключвайте хладилника.Сменен термостата, който не се е променил.Какво може да бъде? Кажете ми причините!

  отговор
  • Василий

   След като замених ter.regul., Го получих за един ден, а има и още. Просто застанете пред него, починете на компресора

   отговор
 • K

  Когато хладилникът е изключен от електрическата мрежа, той продължава да се включва и шумолене (компресорът работи) както в нормален режим Каква е тази неизправност? Как може да бъде това? Отварянето на вратите елиминира шума, но как е възможно хладилникът да започне след изключване от електрическата мрежа?

  отговор
  • K

   Извинявам се за предишния въпрос, премахнах грешната тапа през нощта по тъмно от контакта!

   отговор
 • Лариса

  Добре дошли! Хладилник Stinol. След затваряне на захранващия филтър, в който е включен хладилникът, той спря да работи. Господарят пристигна, вкара фреон и си тръгна, не провери хладилника с нито едно устройство. Сега моят stinolichik работи 8 часа и след това отново се изключва за 8 часа. Изглежда, че замръзва нормално, мисля, че е прекалено силен. Изключва на нула, но след като го добавите, не се включва, krch. Стартира, когато пожелаете. Не открих в сайта каква причина може да е това. ПОМОЩ! 😨

  отговор
 • Лариса

  По-малко от 8 часа работа, 8 часа мълчание понякога малко повече, понякога малко по-малко

  отговор
 • Lena

  Лариса, имам същите глупости, майсторът дойде да попълни фреона, вляво, хладилника Минск 128, работи без почивка, замръзва, но не се изключва. Термостатът е сменен на нов. Поставено на 0, спря замръзване, добавена слана, не се включва. Какво трябва да направя?

  отговор
 • Елена

  Хладилникът работи 2 дни, без да се изключва. Всичко е добре. Проверихме. Но все още не се изключва.

  отговор
 • Людмила

  По дяволите. И бях отгледан като последен глупак. Indesit. 12 години Работи без проблеми и без никакви ремонти. и изведнъж бам. Горната част на хладилника не работеше. Обадих се на господаря - съвет „Хвърлете”. Е, да. Изхвърлете го. Хладилникът е като нов. Извикан друг майстор. Моторът полетя. Добре. Платен 210 (100 долара). Ами не. Горната част все още не работи. Ние пристигнахме. Да. Изплакнете нещо друго. За това още 70 (35 щатски долара). Сега тя работи, но бръмчи из целия апартамент и работи без да спира. Така че мисля ... .. Би било по-добре, ако добавя, но купих нашия Атлас. Виж и същите 10 години щяха да живеят без проблеми. И сега това е чудо с нов двигател ???? Затова трябва да слушате умни майстори.

  отговор
  • Саша

   Така че никой не развъжда. Веднага казаха, че е време да го изхвърлите. И ти се втурна към всички „сериозни“.Не сте първият, не сте последният.

   отговор
 • Инна

  Хладилник Indesit, двукамерен Nou Frost. Самият бутон Push i cool се включва. И изобщо не се изключва. Хладилникът в студената камера замръзва всичко, както във фризерното отделение. Опитал да го изключиш, включи го отново. Всички еднакви. Съветвайте, моля, вероятно е необходимо да смените релето? Възможно ли е да направим това сами?

  отговор
 • Мария Николаевна

  Изглежда, че тя хвърли 3500 за ремонт на хладилника Atlant, замени капиляра, изпомпва се във фреон. Изглежда, че замръзва, но не се изключва напълно, майсторът е ядосан и хладилникът се затопля, всичко ще изгори скоро, утре ще се включи някакъв сензор, но ми се струва, че не е наред Изчислих всичко, тъй като капилярът е с различен диаметър. Днес изтеглих малко газта, тръбата близо до мотора замръзна

  отговор
 • Дмитрий

  Хладилник Biryusa, той работи, замръзва, но не се изключва. Смениха термостата, но не го намериха с къса тръба, може ли това да е причината?

  отговор
 • Татяна

  Хладилникът Biryusa-133 спря да работи. Извикал майстора, сменил компресора, включил, наляво. Хладилникът спря да се изключва, обадиха им се много пъти, помолиха се да дойдат да видят .. Но в отговор на неразбираеми обяснения - настроиха го, работиха, не го заредиха правилно, след това намалиха температурата и след това добавиха максимума. В резултат на това не пристигнахме, работи 2 месеца, без да изключва. Сега се обадиха на други майстори, свиха рамене, след като си тръгнаха, тъй като се изключиха и вече не се включиха. Каме сменя термостата. По принцип работи, но все още не се изключва ... Какво да правя ???

  отговор
 • Николас

  Nord хладилник с два компресора 1 компресор във фризера 2 на помещение за съхранение. Към фризера компресорът работи и се изключва; за камерата за съхранение на храната работи два или три дни, след това се изключва, после работи отново, след това отново, два, три дни отново се изключва. А на задната стена около два килограма лед замръзва в десния ъгъл близо до кутиите. Какво да правя не е, че един майстор не може да реши проблема. Ако някой знае, кажи ми.

  отговор
 • Сергей

  Хладилникът Veko е десетгодишен, той е спрял да замръзва отгоре, отдолу (фризера), той обикновено замръзва. Извика се магьосникът, той замени някакъв филтър. Миризмата беше из целия апартамент.
  Не дадох гаранция. Знаех, че не всички проблеми са решени, копеле. Платили са му половината от цената на нов хладилник.
  Започна да замръзва и отгоре. Термостатът работи, вие правите повече студ, появява се на стената на задния лед. Но не се прекъсва сега. Токът яде повече.
  Какво да правя

  отговор
 • Наталия

  Добър ден. Хладилникът Electrolux спря да работи. Пристигнал майсторът, каза, че причината е блокиране в системата (не от отломките от камерата), той почиства нещо за 2 часа и изпомпва в хладилния агент. Платен 7800. Хладилникът започна да работи, но не се изключва, решетката отзад се загрява - не пипайте. По препоръка на майстора карах хладилника: 2 часа работа - 2 часа "почивка". Учител: "Оставете да работи минимум през нощта." Италианският мотор изгоря. Той заменя. Почистих го още 2 часа, изпомпах го в хладилния агент. Още не съм взел парите Скарата се загрява нормално. Третият ден карам 2 на 2 (вече без сън, страхувам се, че новият мотор няма да изгори). Резултатът е същият. Отговаря на въпрос за термостата някак несигурно, отново се повтаря за блокиране. Сега той ще смени блока, където е това "много трудно блокиране".

  отговор
  • Катрин

   Развъждаш се. Там няма блокиране, най-вероятно има изтичане на изпарителя. Трябва да търсите нормална услуга, а не шарлатани, които се прибират вкъщи. Така хората ще изхвърлят пари ... ако не искате да го направите, по-добре е да си купите нов или в употребяван магазин, където дават гаранция от поне 3 месеца, отново, това не е от частни лица, които на практика не продават работници и отново купувачът ще бъде измамен ....

   отговор

Добавете коментар