Икономични начини за електрическо отопление на гараж

Отоплението на гаражите е необходимо, за да може през зимния сезон сутрин да се стартира кола без проблеми. Също така отоплителната система се използва за удобен ремонт и поддръжка на машината със собствените си ръце. По-нататък ще разгледаме 3-те най-икономични начина за отопление на гараж с електричество, използвайки примера на типичните схеми.

На първо място, ние изтъкваме видовете електрически нагреватели, които са най-разумни за използване:

 • Инфрачервени нагреватели, Доста икономичен и за кратък период от време може да затопли не само въздуха в помещението, но и всички предмети в радиационната зона.
 • конвектори, Лесен за инсталиране, консумира сравнително малко електроенергия и също компактен. За това как изберете правилния конвекторМожете да прочетете в съответната статия.
 • Вентилаторни нагреватели, Един от най-популярните опции, като нагревателят на вентилатора е в състояние много бързо да затопли въздуха в стаята. Основният недостатък е, че гаражът се охлажда бързо, когато устройството е изключено.

Онези нагреватели, които трябва да заобиколите, когато създавате гаражна отоплителна верига с електричество:

 • масло, Това отнема твърде много енергия за работа и освен това стаята бързо се охлажда след изключване на устройството. Единственото предимство е ниската цена и възможността за събиране домашен нагревател за масло.
 • котел, Много скъпо, в допълнение, ще бъде необходимо да се извърши тръбопроводна мрежа. По-разумно е да го използвате само ако гаражът е мястото на работа (когато ще бъдете в него всеки ден). В същото време котелът най-ефективно затопля стаята и консумира по-малко енергия.
 • Система за подово отопление, Може да се използва само ако нагревателният кабел е положен в стените. По-добре е да не го инсталирате на пода, като цялата мръсотия ще се изпари при нагряване. Освен това филмов топлоизолиран под не може да бъде положен, ако има тежък предмет отгоре, който в нашия случай е автомобил. за как да направите топъл под на стените, разказахме в съответната статия.

За да обобщим, можем да различим следните, най-икономичните начини за електрическо отопление на гаража:

Използване на конвектори Използване на IR нагреватели

Ние не предоставихме схема за електрическо отопление на гаража с вентилаторен нагревател, както устройството се включва и инсталира на най-подходящото за вас място.

Вентилаторен нагревател

Също така на вашето внимание са някои полезни препоръки относно отоплението на гаража с електричество:

 1. Не забравяйте да проверите дали окабеляването може да издържи текущите товари от електрически нагреватели. За да направите това, изпълнете изчисляване на напречното сечение на кабела за ток и ако е необходимо, заменете окабеляването с по-подходящо.
 2. Инсталирайте прекъсвач пред термостата, който предпазва кабела, който постъпва към отоплителните уреди, от претоварвания. В противен случай може да възникне спонтанно изгаряне на проводниците и като резултат - късо съединение, пожар, токов удар.
 3. Уверете се, че конвекторите (или други избрани от вас единици) не причиняват пожар при нагряване. За целта ги поставете по-далеч от запалими предмети.
 4. Използвайте електронен регулатор на температурата, като В този случай е възможно да настроите конкретно време за включване / изключване на отоплението. Така можете да загреете колата, преди да тръгнете за работа (например, ако конвекторът се включи няколко часа преди да тръгнете).
 5. Мощността на отоплителните уреди за отопление на гаража с електричество трябва да се изчисли, като се вземе предвид 100 W на 1 м2, Например, за проекта за гараж, предвиден в тази статия (размери 6 * 4 м), е необходим агрегат с мощност най-малко 2,4 кВт.

И накрая, препоръчваме ви да разгледате друг икономичен начин за електрическо отопление на гараж:

Това е всичко, което бих искал да отбележа по този въпрос. Надяваме се, че материалът беше разбираем за вас и най-важното - полезен. Препоръчваме ви също да се запознаете схема за окабеляване на гараж!

(8 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар