Схема на свързване в гаража

Наскоро прегледахме инструкциите за монтаж на електрическо окабеляване в гаража, в който разгледахме подробно видео урока и примери за снимки на електрическа работа. Сега бих искал да поговорим повече за това каква трябва да бъде схемата на свързване в гаража за 220 V, защото Процесът на окабеляване на електричеството започва именно с него.

За да започнете, ви предоставяме подробни инструкции за създаване на схема "направи си сам":

  1. Първото нещо, което трябва да направите, е да преброите броя на контактите, осветлението и ключовете в стаята.
  2. На следващо място, трябва да вземете предвид височината на инсталиране на всеки елемент. Например, гнездата се препоръчват да се монтират на височина 1 метър, превключватели на височина 1,5 метра, разклонителна кутия под тавана (20 см от тавана).
  3. След това се извършва предвиденото прехвърляне на хартия. Най-добре е да използвате фотокопие на плана на гаража, като в тази документация всички размери на стаите се спазват точно.

Това всъщност е всичко, което трябва да знаете, за да го направите начертайте схема на окабеляване направете го сами!

Обръщаме вашето внимание на факта, че ако в помещението е осигурен отвор за гледане, гнездата и превключвателите трябва да бъдат преместени извън него, от съображения за безопасност, тъй като винаги е влажно в ямата.

По-долу виждате типична версия на гаражен електрически панел с окабеляване за 380V (три фази) за свързване на машини или компресор и основно окабеляване за 220V. Имайки предвид автоматичната машина за свързване на понижаващ трансформатор 220 / 12V:

Схема на електрическия панел в гаража

И ето схемата на свързване в гаража за 220V:

220V щитова верига

Една от опциите за окабеляване в гаража:

Схема на окабеляване на гараж

Някои обяснения за последната опция:

  1. За да включите различни групи за осветление, можете да използвате превключвател с два клавиша или два превключвателя с един ключ.
  2. В отвора за проверка има отделно безопасно осветление с 12V лампи, което е свързано със свалящ трансформатор. Сред готовите решения обърнете внимание на STP.
  3. YTP е кутия със свалящ трансформатор, която намалява напрежението от 220V до безопасни 12. Има трансформатори с различен капацитет, в допълнение към него в кутията има 12V гнездо и 2-3 прекъсвачи за защита на мрежата и електропровода до товара.
  4. Напречното сечение на проводниците и броят на ядрата са показани на диаграмата, ако имате гаражно заземяване - използвайте трижилен кабел, т.е. например за гнезда, използвайте VVGNG-LS 3x2.5.
  5. Електрическият панел трябва да съдържа прекъсвачи (за всяка група проводници) и RCD.

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да нарисувате електрическа схема на електрическото окабеляване на гаража със собствените си ръце. Надяваме се, че информацията беше полезна и интересна за вас!

(3 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар