Електрическо отопление на частна къща - 2 най-добри схеми

Отоплението на частна къща с електричество е от значение, ако не е свързан газ към обекта. Ако използвате двутарифен електромер, такава система няма да бъде твърде скъпа, така че по-нататък ще разгледаме 2 популярни схеми за електрическо отопление на къща.

Като начало трябва да се отбележи, че най-ефективните електрически нагреватели за частна къща днес са:

  • електрически конвектори;
  • система топъл под;
  • IR нагреватели;
  • електрически бойлер.

На вашето внимание модерна схема за електрическо отопление на частна къща:Използването на конвектори и системи за подово отопление

Както можете да видите, най-голямата стая се отоплява от конвектори, чиито предимства са лесната инсталация и ниските разходи за енергия. На втория етаж се използва подово отопление, което е в състояние да повиши температурата до оптимална стойност за кратък период от време (освен това, отново, този тип отопление е икономичен). Най-малкото помещение се отоплява от инфрачервени устройства, които подобно на двете опции, изброени по-горе, могат да спестят енергия.

Можете също да използвате отоплителната схема на селска къща с електричество в комбинация с отопление с вода на стаята.

В този случай проектът на двуетажна лятна къща ще изглежда така:Използване на електрически бойлер и батерии

Както можете да видите, вариантите могат да бъдат най-различни и всичко зависи от индивидуалните условия на помещението (качество на изолацията, площта на стаята, материал за стена и т.н.).

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар