Характеристики на свързване на аспиратор към електрическата мрежа

В тази статия няма да говорим за това как да инсталирате качулка и да свържете вентилация. Въпросът, който ще засегнем, е връзката на кухненските уреди към електрическата мрежа. Понякога не е възможно да свържете кабела към електрически контакт, за да включите устройството, като тя е или заета, или далеч. След това ще ви кажем как да свържете качулката в кухнята към електричеството по няколко начина.

Кабелна връзка

По правило мощността на кухненската качулка не надвишава 500 W, така че ако няма изход наблизо, най-добре е да се свържете с кабел. Това е съвсем просто да направите това - инсталирайте нов изход близо до устройството и отстранете джъмперите от най-близкия, както е показано на диаграмата:

Кабелна връзка

За контур можете да използвате медна тел с напречно сечение 1,5 мм2, Ако не искате сами да ровите стените за полагане на кабела, препоръчваме ви провеждайте открито окабеляване в кабелния канал. Днес има спретнати кабелни кутии, които няма да развалят интериора на кухнята и в същото време ще помогнат за решаването на проблема.

За жителите на стари апартаменти има по-лесен начин за прокарване на кабела от един изход към друг, като същевременно не нарушавате значително декорацията на стените. Можете да се запознаете с този метод, като гледате два примерни видеоклипа по-долу:

Идеята за свързване на вградена качулка

Как да опънете кабел в дял

Обръщаме вашето внимание на факта, че не можете да свържете никакви мощни устройства към контакта, свързани чрез контурния кабел, а само самата качулка. В противен случай може да възникне свръхтовари ако линията не е защитена от прекъсвач, корпусът на гнездото може да се стопи, което води до късо съединение, Бъдете изключително внимателни, ако решите да свържете аспиратора към електричеството по този начин.

Подмяна на гнездото

Втората идея, която ще реши проблема, е замяната на един изход с двоен. Ако не можете да свържете аспиратора в кухнята само защото най-близката точка за свързване е винаги заета, препоръчваме да я смените на двойно, както е показано на снимката по-долу. Този метод на свързване ще бъде компромис, но имайте предвид това електрическо окабеляване в кухнята трябва да бъдат проектирани за нов товар (вместо един електрически уред, два вече ще бъдат свързани към една точка).

Основна опция

Задържане на нова линия

Е, най-надеждният начин е независимо свързване на аспиратора в кухнята към електричество от разклонителната кутия. Разбира се, трябва да се има предвид само ако правите ремонт в къщата и вече сте помислили да свържете качулка. Всичко, от което се нуждаете, е да начертаете линия от междинната кутия и да я нарисувате до мястото, където ще позиционирате изхода. Тук бих искал да дам препоръка - най-добре е да го поставите над капака (както е показано на диаграмата по-долу), така че мазнината да не замърсява тялото на точката на свързване.

Схема на свързване в кухнята

Това е цялата инструкция за връзка.Както можете да видите, има няколко алтернативни начина за решаване на проблема и един от предоставените определено трябва да работи. Ако имате въпроси и все още не знаете как да свържете аспиратора в кухнята към електричеството, препоръчваме ви да опишете ситуацията в коментарите!

Ще бъде интересно да прочетете:

Идеята за свързване на вградена качулка

Как да опънете кабел в дял

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар