Как да инсталирате вградена микровълнова печка - 3 кухненски решения

Производители на модерни домакински уреди за дома, и по-специално за кухнята, насочете всички усилия за създаване на удобни за използване, икономични и най-важното - компактни модели съдомиялни, хладилници, фурни и дори микровълнови фурни. Ще поговорим за последния представител днес, ще ви кажем как да инсталирате вградената микровълнова фурна и сами да я свържете към мрежата. Инструкциите са прости и няма да ви отнемат повече от 5 минути, затова препоръчваме внимателно да я прочетете!

Методи за монтаж

Първата стъпка е да решите къде и как искате сами да инсталирате вградената микровълнова фурна. Факт е, че днес има няколко оригинални идеи за инсталиране, а именно:

 • Монтаж на вградената микровълнова фурна в кухнята. Традиционният вариант, който не отнема много време, защото Всички съвременни производители на мебели създават специални кухненски секции за различни видове домакински уреди. Микровълнова фурна в този случай не е изключение и за да я инсталирате и свържете със собствените си ръце, в магазина за мебели ще трябва да намерите шкаф, подходящ по размер.Поставка за котлони
 • Монтиране в ниша. По-времеемка опция за инсталиране на микровълнова фурна, която трябва да се планира по време на ремонти в къща или апартамент. Имате нужда предварително изберете микровълнова печка, въз основа на която да направите ниша от гипсокартон според размера на вградения калъф. В този случай се препоръчва едновременно да се мисли над допълнително пространство в ниша, например за свързваща фурна или сушилня.Ниша от гипсокартон за домакински уреди
 • Монтаж в кутия. Най-модерната идея, която можете да видите на снимката по-долу. Тази опция е невероятно удобна за използване и освен това спестява малко свободно място. Водещите компании в производството на микровълнови печки имат в своята линия модели такива опции, случаите на които са монтирани в кухненското чекмедже. Инсталирайте вградена микровълнова фурна и се свържете към електричество в този случай не е трудно, единственото препятствие, според отзивите на клиентите - увеличената цена на необичайни модели.Дизайнерски моделСкрито разположениеУдобна употребаПросторна отоплителна камера

Първите две опции обикновено се използват в къщата и апартамента, а инсталирането на вградената микровълнова фурна в кухнята е по-популярно и просто. По-нататък ще разгледаме просто ръчно ръководство за инсталация, с което всеки може да се справи за 5 минути.

Основен процес

Така че, за да инсталирате сами вградената микровълнова фурна в кухнята, трябва да извършите следните стъпки:

 1. Разопаковайте покупката и проверете за дефекти / повреди.
 2. Уверете се, че в близост до мястото за монтаж има точка на свързване, до която достига електрическият кабел от оборудването. Ако наблизо няма подходяща точка, трябва да го направите сами включете гнездоза да се предпазите от използването на ненадеждни удължителни кабели. Височина на монтаж на гнездото Той трябва да бъде не само удобен, но и безопасен (не може да бъде фиксиран до мивката, плота и т.н.).
 3. Инсталирайте всички крепежни елементи, ако те са включени в комплекта (например водачи, както е показано на диаграмата).Релсов монтаж
 4. Направете дупка в задната част на мебелите, за да свържете вградената микровълнова фурна към изхода.
 5. Поставете внимателно корпуса вътре в вдлъбнатината / шкафа / чекмеджето.Размери на шкафа и мебелите
 6. Изключете кабела и го свържете към електрическата мрежа.
 7. Инсталирайте декоративната рамка, която се доставя с оборудването.

Тук според такива инструкции се извършва самостоятелно инсталиране и свързване на вградената микровълнова фурна. Както можете да видите, можете да се справите сами с този вид работа и да инсталирате в реално време за 5 минути (максимум 10), ако всичко е подготвено. Препоръчваме най-накрая да гледате видеоклипа, който предоставя визуални инструкции как да инсталирате корпуса на микровълновата в ниша!

Направи си сам монтаж

Надяваме се, че сега знаете как правилно да инсталирате и свържете вградената микровълнова фурна, без да се обаждате на съветника. Що се отнася до последното, цената на работа на специалист ще струва поне 1500, което лесно може да бъде спестено!

Прочетете също:

Направи си сам монтаж

(1 гласа)
Зареждане...

Един коментар

 • Владимир

  Кажете ми, моля, къде мога да купя монтажни клипове за декоративна рамка? Толкова бяло, пластмасово.

  Отговарям

Добави коментар