Избор на микровълнова фурна - 10 важни функции на технологията

Трудно е да си представим човек, който днес не използва домакински уреди, защото той е предназначен да изпълнява всякакви домашни работи, като същевременно спестява енергия и ценно време за собствениците. Ето например микровълнова фурна или както я наричат ​​още микровълнова фурна, в допълнение към обичайното загряване на храната, има и много други различни режими: размразяване, скара, двоен котел, конвекция и т.н. В тази статия ще ви кажем как да изберете микровълнова фурна за дома през 2018 г. и какво да търсите при покупка, за да не преплатите допълнително парите. Тъй като изборът на микровълнови фурни в магазините за домакински уреди е много голям, така че първо вземете решение за следните важни параметри: какъв трябва да бъде обемът на бъдещата ви микровълнова фурна, нейната мощност, изпълняваните функции и т.н. След това ще поговорим по-подробно за избора на всеки параметър.

обем

Тази характеристика е доминираща, тъй като обемът на съда, който може да бъде поставен във вътрешната камера, и планирането на пространството в кухнята, зависят от него. Изборът на микровълнова печка по обем е повече от прост:

 • обем от 12-14 литра е достатъчен за един човек;
 • обем от 17-20 литра е достатъчен за двама души;
 • обем от около 30 литра ще позволи честото готвене на големи ястия като домашни птици, големи парчета месо и др.

мощност

Важен параметър за избора на микровълнови фурни за дома е силата на техните микровълнови фурни: колкото повече е, толкова по-бърз ще бъде процесът на готвене. За да изберете правилната микровълнова фурна по отношение на мощността през 2018 г., съсредоточете се върху следните режими:

 • 150 W - поддържане на готвеното ястие горещо;
 • 160-300 W - размразяване, както и готвене на продукти от "деликатен" тип;
 • 400-500 W - бързо размразяване на храната в малки количества;
 • 560-700 W - бавно готвене или загряване на продукти от "деликатен" тип;
 • 800-900 W - бързо загряване и готвене;
 • 1200 - готвене в режим на скара;
 • 1350 - готвене в режим на конвекция.

функции

Разбира се, когато избирате микровълнова фурна за дома, със сигурност ще искате тя да бъде универсална, евтина, но с високо качество. Предлагаме да разберете какви точно функции трябва да може да изпълнява модерна микровълнова фурна. Така че, за да изберете правилната микровълнова фурна през 2018 г. и да не преплатите допълнителните пари, обърнете внимание на следния набор от функции:

 1. Размразяване на храната. Извършва се както ръчно, така и автоматично. Използвайки ръчния режим, можете самостоятелно да изберете точно времето, което считате за необходимо за размразяване на продуктите. Ако вашата микровълнова фурна има автоматично размразяване, не можете да следвате процеса на размразяване, тъй като този режим коригира метода и времето, необходимо за пълно размразяване. Функцията за ръчен режим е типична за по-евтините модели, докато автоматичният режим е присъщ на факта, че е по-скъп. Ако материалните възможности позволяват - препоръчваме да изберете по-модерен вариант с автоматично размразяване.
 2. Затопляне на чинии. Може да се направи автоматично и ръчно.В автоматичен режим просто задайте коя чиния ще се загрее и след това зависи от самата микровълнова печка. Броят на ястията, предлагани за отопление, зависи от конкретния модел.
 3. Готвене по рецепти. Тази функция ще помогне на домакина / домакинята да си почине от кулинарните работи, тъй като те ще трябва само да заредят храна във вътрешната камера, да изберат желаното ястие в автоматичен режим и да кликнете върху "Старт". Новите модели фурна ви позволяват да добавите свои собствени към вече програмирани рецепти.Лесна употреба
 4. Една от важните функции на съвременните микровълнови фурни за дома е да работят в режим на конвекция, когато горещият въздух циркулира около съда, което му позволява да се пече равномерно. Конвекционното отопление помага да се запазят полезните вещества, съдържащи се в продукта. Този режим обаче има два основни недостатъка: висока цена и висока консумация на енергия, така че преди да изберете микровълнова печка с конвекция, помислете дали имате нужда от конвекционно отопление.
 5. Grill. Тази функция ще ви помогне да разнообразите домашното меню, защото благодарение на него можете да готвите пържено месо, което ще се получи със златистокафява коричка или други продукти.
 6. Машина за хляб. Предвидени са и нови модели за 2017-2018 г. за печене на различни продукти от брашно.
 7. Двоен бойлер. Готвенето на пара е доста просто, а храната е вкусна и не губи полезни свойства, затова препоръчваме да изберете микровълнова фурна с двоен бойлер.
 8. Парно почистване. Тази функция ще угоди на собствениците на микровълнови фурни, така че сега вътрешната камера на микровълновата фурна не трябва да се мие на ръка. Почистването с пара без проблеми премахва мазните остатъци от храната.
 9. Премахване на миризми. Благодарение на което на свой ред можете да готвите различни ястия и да не се притеснявате, че едното поглъща миризмите на друго.
 10. Биокерамична повърхност. Биокерамиката е ново развитие на учените и има свойства като устойчивост на повреди, лесно се измива и помага на микровълновата да служи още по-дълго. Въпреки това, цената на пещта поради такова покритие се удвоява в сравнение с технологията със същата функционалност, но разликата е, че последната има емайлова повърхност.
 11. Система за равномерно разпределение на микровълните. Той позволява равномерно готвене (загряване) на храната благодарение на специалния дизайн на магнетрона.
 12. Функция на автоматичното поддържане на температурата. Позволява определено време да се поддържа храната в загрято състояние.
Помогнете на консултант при закупуване на микровълнова печка

Що се отнася до компаниите, през 2018 г. производители като LG, Samsung, Bosch, BBK, Electrolux, Vitek и Candy се оказаха най-добре. В категория цена-качество тези марки са най-добрите, за което свидетелстват лидерството им на световния пазар!

Популярни модели

Бих искал също да представя на вашето внимание нашата собствена класация на най-добрите микровълнови фурни на 2018 г., която ще бъде правилното решение за избор. Всички модели, изброени по-долу, са оптимални по цена и качество.

Евтини свободностоящи модели (до 5000):

 • REDMOND RM-2002D
 • BBK 23MWG-923M / BX
 • Midea EG823AEE
 • Daewoo Electronics KOR-6LBRRB
 • Samsung ME81KRW-3

Оптимални в цената и качеството вградени микровълнови фурни:

 • MAUNFELD MBMO.20.2PGB
 • Weissgauff HMT-206
 • Midea AG820BJU-SS
 • Korting KMI 825 TGN
 • Samsung FW77SR-B

5 най-добри микровълнови фурни с грил и конвекция:

 • Samsung MC28H5013AW
 • REDMOND RM-2502D
 • BBK 25MWC-980T / B-M
 • Hotpoint-Ariston MWHA 33343 B
 • Panasonic NN-CS894B

Надяваме се, че нашите съвети ви помогнаха в отговора на въпроса - как да изберете микровълнова фурна за дома през 2018 г. по отношение на мощност и обем и коя компания е най-подходяща за домашна употреба. Разбира се, влияещи фактори при избора на микровълнова фурна ще окажат и цените на оборудването и отзивите на форумите от тези, които вече са закупили конкретен модел и знаят колко са безопасни, надеждни и лесни за използване.

Подобни материали:

Помогнете на консултант при закупуване на микровълнова печка

(10 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Юджийн

  Избрахме конвекционна микровълнова, има няколко режима, но не съм опитвал всичко. При избора на марка също взе предвид (или по-скоро, отзивите на майстори и потребители). Повечето от любимите, както винаги, са немците, lg, samsung. Имахме късмета да намерим samsung с отстъпка, тъй като конвекционните са едни от най-скъпите.

  отговор

Добавете коментар