Характеристики на инсталирането на електрическа отоплена кърпа в банята

Модерно решение в областта на аксесоарите за баня е електрическа тоалетна кърпа. Това устройство работи, както знаете, от електрическата мрежа, а качеството на работа не се различава от традиционната водна версия. Предимството на модела с мрежово захранване е, че той може да функционира дори когато топлата вода в апартамента е изключена (което се случва често). В допълнение, самостоятелната версия е по-лесна за свързване и пускане в експлоатация. Прочетете повече за това как да инсталирате електрическа отоплена кърпа в банята със собствените си ръце.

Модерен аксесоар за баняВсъщност технологията на инсталиране не е много сложна и дори начинаещ електротехник ще се справи с нея. Списъкът на произведенията се свежда до монтиране на продукта на стената и свързване към домашната мрежа. Що се отнася до последното, връзката може да се извърши или през стенен контакт или директно от разклонителната кутия чрез разширяване на окабеляването по скрит начин. За да разберете как правилно да инсталирате и свържете електрическа отоплена кърпа със собствените си ръце, ние предоставяме подробна стъпка по стъпка инструкция:

  1. Подгответе всички необходими инструменти за инсталиране и свързване на електрическа отоплена кърпа: ниво на сграда, маркер, отвертка, бормашина за плочки, лентова мярка и индикаторна отвертка.
  2. Решете възможността да се свържете с домакинска мрежа. Свързването директно от разклонителната кутия е по-безопасно, но в същото време трябва да се погрижите за окабеляването на правилното място, когато монтаж на електрическо окабеляване в банята, В противен случай трябва да унищожите декоративното покритие, което не е правилно. Що се отнася до захранването от контакта, тази опция е по-опасна, но ако сте избрали правилния височина на изхода, разстоянието от водата и вида на корпуса (той трябва да е водоустойчив), няма от какво да се страхувате.Изход на ток
  3. Подгответе стената за монтаж на електрическа отоплена кърпа - маркирайте сами точките за крепежни елементи и се уверете, че те са на една и съща височина, като използвате нивото на сградата.
  4. Пробийте дупки с отвертка и задвижете в дюбелите, включени в комплекта.
  5. Сглобете отопление за кърпа съгласно схемата, посочена в паспорта на продукта.
  6. Свържете входните проводници към клемите на устройството (ако ще се извърши флиш монтиране без гнездо). Преди това не забравяйте да изключите светлините на разпределителното табло. място телени връзки необходимо е да се предпази с термоустойчива тръба или специален водоустойчив капак.
  7. Инсталирайте електрическата отоплена кърпа за стена на стената в банята. Тук няма нищо сложно, просто трябва да го притиснете към стената, така че дупките да съвпадат с опорите и да затегнете винтовете. Моля, обърнете внимание, че монтирането с главата надолу е забранено. В този случай устройството може да не работи правилно или дори да се повреди.
  8. Уверете се, че връзката и инсталирането са извършени по висококачествен начин: преместете калъфа и се уверете, че той „седи“ сигурно в стената, проверете връзката на проводниците.
  9. Включете машината на таблото и проверете работата, като натиснете бутона за захранване. Светлинният индикатор трябва незабавно да светне и топлината ще потече отдолу през цялата хромирана тръба.

Това е цялата технология за инсталиране и свързване на електрическа отоплена кърпа със собствени ръце. Както можете да видите, инсталацията е наистина проста и не отнема много време. В същото време обаждането на специалист ще струва поне 3 хиляди (средната цена в Москва). И накрая, препоръчваме ви определено да се свържете към окабеляването в банята RCD 30 mA, което ви предпазва от токов удар, когато тече.

За да можете ясно да видите как инсталирането на електрическа отоплена кърпа в банята върху стена, направена от плочки и гипсокартон, препоръчваме ви да гледате подробна видео инструкция:

Как да монтирате стената на модела Sunerge (стълба)

Освен това препоръчваме да разгледате снимката на съществуващите опции за дизайн на устройството:

Преглед на дизайна

Прочетете също:

Как да монтирате стената на модела Sunerge (стълба)

Преглед на дизайна

Зареждането ...

Добавете коментар