Как да инсталирате гнездо в наклон?

Със завидна скорост нараства популярността на услугите по въвеждане на продукти за окабеляване в наклон на прозореца, например изход или превключвател. Това решение има редица неоспорими предимства, които ще бъдат особено актуални, ако се спазват правилата за безопасност. Ще поговорим за това как да инсталирате изхода в склона на прозореца и колко рационална е тази идея, по-долу.

Предимствата на поставянето на електрически аксесоари в наклон

PVC прозорците се характеризират с повишена функционалност спрямо остарелите им колеги. Например перваза на прозореца, който благодарение на впечатляващите си размери действа като просторен рафт. Такива первази на прозореца, които повече напомнят на плотове, все по-често са мястото на монтаж на домакински уреди, захранвани от 220 волтова мрежа. Това могат да бъдат електрически чайници, лампи, електрически капаци и други подобни устройства.

Свържете тостера на перваза на прозореца

Освен устройства, които са постоянно разположени на перваза на прозореца, има и такива устройства, които се появяват там от случай до случай. Инсталирането на контакта в склона има смисъл, за да свържете зарядни устройства за различни джаджи: телефони, таблети, електронни рамки за снимки. Удобството на такова решение се крие във факта, че прозорците обикновено нямат мебели, което се превръща в пречка за приближаването до електрическата точка, в допълнение, до такъв изход винаги може да се стигне лесно. Също така, инсталирането на контакта в склона ще помогне да отпразнувате Нова година, тъй като е много лесно да извадите електрическата гирлянда оттам и да я закачите директно на прозореца, както и да свържете осветлението на новогодишното дърво.

Ако в отвора на прозореца има прожектори, страничният наклон ще бъде отлично място за поставяне на подходящия превключвател върху него. До него има смисъл да инсталирате друг, ако има диван или легло близо до прозореца, над който има бра, или плот с осветителна лампа.

Безопасност при експлоатация

Този страх е много оправдан, защото кондензатът може да се натрупа близо до прозорците и водата, бидейки отличен електрически проводник, може да причини късо съединение, На въпроса дали е безопасно, мнението на експертите изглежда така - влагата сама по себе си не води ток, но веществата, които съставляват водата (например сол), са в състояние да направят това. Но дори и в помещения с висока влажност кондензът възниква при контактите, но, първо, количеството му е изключително малко, и второ, съставът му не се различава съществено от дестилирана вода, която не е в състояние да провежда ток. Също така е важно да се отбележи, че основната причина за конденза е температурната разлика. Тъй като наклонът на прозореца е в стая със същия индикатор, вероятността от влага върху контактите е изключена.

Гнездо до прозореца за снимки

В допълнение към горното има опасения относно влагата отвън, например по време на душ, когато прозорците са отворени. Дори ако изходът е разположен директно под крилото, поради неговите дизайнерски характеристики той се отваря навътре, като по този начин предпазва електрическите аксесоари от потенциални къси съединения. Между другото, дъждовната вода също е лишена от сол и няма да може да провежда електричество.

Вероятността от пожар не се различава от останалата част от електричеството в апартамента. Служи като защита верижни прекъсвачикоито се изключват преди проводникът да достигне критична температура. Важно е да запомните, че негорими материали се използват за склонове на прозорци.

Въз основа на гореизложеното инсталирането на изхода в склона на прозореца може да се счита за абсолютно безопасно.

инструкции за инсталация

Всъщност процесът на инсталиране не се различава много от тривиалната технология, използвана другаде в апартамента. Точките, където ще бъде разположен гнездото или превключвателя, трябва да бъдат избрани предварително, а кабелът вече трябва да е на мястото си след инсталиране на прозореца. Височината над перваза на прозореца не играе особена роля, но експертите съветват да издържат поне 10 сантиметра.

Наклонът на прозореца трябва да бъде отделен от монтажната пяна, подгответе дупки в него за инсталиране на кутии за гнезда. Тогава наклонът се поставя на място с малко количество монтажна пяна или лепило. Важно е да се провери здравината на конструкцията след демонтаж, тъй като модерните гнезда силно задържат щепселите, а отстраняването му в някои случаи може да доведе до отлепване на наклона.

Гнездата не трябва да се избират за бетонни стени, а за сухото строителство. Те се отличават с наличието на специални скоби върху винтовете, с които са закрепени. Относно, как да инсталирате гнездо, разказахме в отделна статия. Само след тези манипулации инсталирате изход или превключвател според стандартната технология в контакта. Отсега нататък няма да има допълнителни нюанси за инсталиране.

Инсталиране на растение под наклонена снимка

Видеото по-долу ясно демонстрира как да инсталирате контакта на наклон и какви нюанси трябва да вземете предвид при инсталирането:

Сега знаете как трябва да се инсталира гнездото в наклона на прозореца. Както можете да видите, инсталационният процес практически не се различава от стандартните условия за монтаж на електрически аксесоари!

Ще бъде полезно да прочетете:

Зареждане...

Добави коментар