Избор на надеждна индукционна печка за дома

Днес ще ви кажем как да изберете индукционен плот. Ако наистина сте избрали печка с такава опция за кухнята, тогава ще научите как да изберете най-добрия модел за цена и качество. Значението на въпроса е, че днес има много компании, които оборудват своите продукти с различни функции и удобства, а това от своя страна значително влияе на изкупната цена. И така, първо ще разгледаме основните критерии за подбор, след което ще предоставим малка оценка, така че накрая да решите коя индукционна печка да изберете за къщата или дори за вилата.

Преглед на съвременните функции и възможности

За да изберете печката с индукционно отопление, първо трябва да разберете какви функции може да присъстват в конкретен модел. Съвременните котлони включват следния набор от полезни функции:

 1. Тип управление: сензор, плъзгач или магнитни превключватели. Ако искате да изберете най-добрата плочка за цена и качество, сензорният панел ще бъде най-добрият вариант. Плъзгачът е по-удобен, но цената на такава опция е по-скъпа. Превключвателите вече се „отдалечават“ и практически не се използват в съвременните индукционни панели.Режими за управление на снимки с докосване
 2. Брой и размер на горелки. Тук трябва да решите сами колко зони за готвене ще ви подхождат. За даването му е достатъчно да изберете индукционен плот с две горелки. За къща и апартамент, особено ако семейството е голямо, трябва да изберете поне 4 зони за отопление. Размерът също е много важен при избора - фокусирайте се върху чиниите, купете плот за маса с подходящи размери горелки, за да не се налага да сменяте кухненския си комплект.
 3. Универсалност. Има комбинирана версия на повърхността за готвене - когато няколко газови горелки и няколко индукционни. Много полезна възможност, ако не се доверите напълно на съвременния метод на готвене или понякога предпочитате да готвите на газ.Комбинирана опция
 4. Визуално обозначаване на работните зони. На някои модели печки котлоните са подчертани с различен цвят, а при някои цялата повърхност е обикновена (тиганът може да бъде поставен на всяка област). Според прегледите по форумите, първата версия все още е по-удобна за стюардесите, поради което препоръчваме да я изберете. Съвременните производители на индукционни печки инсталират дисплеи на веригата на горелката на скъпи модели. С тяхна помощ можете по всяко време да видите на какъв капацитет работи определена зона в момента, както и колко време е останало преди приготвяне на ястие.Външно очертаване на работните зони
 5. Функции на таймера. Стандартната опция е звуковият сигнал след определено време да бъде подобрен от по-интелигентен режим - индукционната печка може автоматично да се изключи след готвене. Разбира се, за тази функция ще преплатите повече, така че ако нямате нужда, опитайте се да изберете по-опростен плот.Многофункционален таймер от AEG
 6. Поддържане на топло. Когато разгледахме съвети за готварска печка за дома, след това говориха за много полезна характеристика на домакинските уреди - поддържане на топлина за избран период от време. Ако искате топла вечеря за останалата част от семейството, препоръчваме да изберете печка с функцията да поддържате топлина.
 7. Възможност за пауза при готвене. С други думи, „пауза“ - ако трябва да се разсеете и да оставите кухнята за кратко, като включите паузата, можете да сте спокойни, че нищо лошо с котлона няма да се случи в момента на вашето отсъствие. Полезна възможност, но ако трябва да изберете евтина индукционна печка, ще трябва да изоставите модела с този режим.
 8. Funtsia Booster (или PowerBoost). Много полезно допълнение, което ви позволява да увеличите мощността на една от горелките с порядък за бързо готвене или вряла вода. Когато този режим се активира, мощността на съседните горелки ще намалее, така че бъдете внимателни.
 9. Повърхностен материал. Вечната борба на стъклокерамиката и закаленото стъкло. Първата версия е по-скъпа, но в същото време стъклокерамиката е по-здрава. Искате ли да изберете по-евтина индукционна печка за вашия дом? Препоръчваме ви да изберете модел с повърхност от закалено стъкло, но да го използвате с изключително внимание.Стъклокерамична готварска повърхност
 10. Клас на енергийна ефективност. Също толкова важен критерий за избор на индукционна печка за къща и лятна резиденция. За да спестите енергия при готвене, опитайте се да намерите плочка с клас на енергийна ефективност „A“ или „A +“. Няма подходящи модели - прочетете как да спестите електроенергия у дома по други начини. Между другото, в някои индукционни котлони има такава функция като "Управление на захранването". С него можете да зададете икономичен режим на работа.
 11. Броят на диапазоните за регулиране на отоплението. По правило не са достатъчни повече от 16. За 20 диапазона ще плащате съответно повече, но имате ли нужда от толкова? По-добре помислете за това, за да не преплащате за пореден път.
 12. Защита на детето. Ако семейството има малко дете, по-добре е да изберете индукционен плот с високо ниво на сигурност - заключване на бутони. Пораснаха ли деца? Тогава не можете да преплатите и да изберете по-опростена версия.

Това е всичко, най-важните критерии за избор на евтина, но добра индукционна печка. Вземете предвид препоръките, предоставени, за да закупите подходяща версия за къща, апартамент или вила, без да преплащате парите. Също така препоръчваме да гледате видео ревюто по-долу, за да видите визуално основните характеристики и предимства на модерните индукционни котлони за кухнята.

Преглед на индукционни котлони

Рейтинг на най-добрите марки и модели

Според многобройни проучвания на форуми в Интернет, ние предоставихме класирането за 2018 г. на най-надеждните индукционни панели. Така че, на вашето внимание най-качествените производители на домакински уреди и техните най-добри модели, които спокойно можете да изберете за къща или лятна резиденция.

Bosch, Bosch се утвърди като доста известен, изпитан във времето производител на електрически печки от различни класове (от бюджетен до луксозен). Една от най-добрите печки за много семейство е Bosch PIE631FB1E. За сравнително ниска цена, вие ще станете собственик на повърхност с 4 горелки, функция за защитно изключване и удобни сензорни контроли. Ако решите да изберете този модел на Bosch, подхождайте с отговорност свързване на плотазащото максималната мощност надвишава 7 kW.

Bosch PIE631FB1E

Electrolux, Един от най-популярните модели на индукционни печки Electrolux е Electrolux EGD 6576 NOK, външният вид на който е показан на снимката по-долу. Всички необходими функции са налице. От 2017 г. търсенето на този модел индукционен котлон не е спаднало, така че му отреждаме заслужено място в класацията. Между другото, този плот е комбиниран: два индукционни котлона и 2 газови котлони, което е много удобно.

Electrolux EGD 6576 NOK

Zanussi, Техниката Zanussi е известна със своето качество и лекота на изпълнение.Ако искате да изберете добър индукционен панел за вашия дом, препоръчваме ви да се запознаете с печката Zanussi ZEI 5680 FB. Четири горелки, детска ключалка, лесна за почистване повърхност и защитно изключване са само част от предимствата. Това напълно оправдава цената му, така че има смисъл да изберете Zanussi ZEI 5680 FB.

Zanussi ZEI 5680 FB

Hansa, Искате ли да изберете модерен индукционен котлон с ниска мощност? Hansa BHI68608 ще бъде отличен вариант, дори ако къщата има старо окабеляване. Мощността му е 3,7 кВт, което е почти 2 пъти по-малко от това на другите сравнени кухненски повърхности. Въпреки това, този модел от компанията Hans е оборудван с функция за защита на детето, разпознаване на чинии, четири пръстена и други също толкова важни функции. Препоръчваме да изберете Hansa BHI68608 за лятна резиденция, но все пак не трябва да се шегувате със старото окабеляване. За това как самите вие заменете окабеляването в къщата казахме.

Ханза bhi68608

Hotpoint-Ariston. Hotpoint-Ariston KIA 640 C затваря нашите ТОП-5 от най-добрите индукционни готварски печки на 2018 г. За цената и качеството това е една от най-добрите опции за дом и апартамент. По функции тази табела е подобна на предишните участници в списъка.

Hotpoint-Ariston KIA 640 C

Така че ние предоставихме малка оценка на повърхности с индукция за кухнята. Надяваме се, че сега знаете как да изберете индукционен плот през 2018 г. и какви функции трябва да има съвременната покупка. Очакваме вашите собствени отзиви за закупените табели, така че другите посетители да разберат какви аналози има към тези ТОП-5 и доколко оправдават цената им!

Съветваме ви да прочетете:

Преглед на индукционни котлони

(16 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

Добавете коментар