Технически характеристики на AVBBSHV кабела

AVBBSHV кабелът се е утвърдил като много силен, издръжлив и сравнително евтин тип проводник, който може да се използва в трудни условия. По-нататък ще разгледаме въпросите, които ви интересуват най-вече: обхватът, декодирането и техническите спецификации на AVBBSHV кабела. Ще Ви предоставим и съвет за избора на най-добрия производител, за да не станете жертва на фалшив.

Как да дешифрираме маркировката?

Снимка на брониран алуминиев проводник

И така, декодирането на маркировката на кабела AVBBSHV е както следва:

 • А - алуминиеви проводници;
 • В - изолация от PVC сърцевина (термоустойчива пластмаса);
 • Б - бронирана, със защита, представена от две стоманени ленти;
 • б - няма защитна възглавница между бронята и токопроводимите проводници;
 • Шев - външната обвивка на екструдиран маркуч, чийто материал е поливинилхлорид.

Както можете да видите, защитният капак е доста надежден, което ви позволява да полагате линия без допълнителни защита от гризачи и механични повреди.

Характеристики на дизайна

Дизайнът на кабела AVBBSHV е представен от следните елементи:Дизайн на продукта

Където:

 1. Вена, носеща ток от алуминий (може да има от 1 до 5). Вената може да бъде едножична или многожична.
 2. Изолационен слой от PVC пластмаса. Както можете да видите на снимката, изолацията има цветна маркировкаспазване на GOST стандартите.
 3. Допълнителна изолация на колан, представена с PVC лента.
 4. Брониран слой от две стоманени ленти.
 5. Битумен защитен капак (прилага се, ако напречното сечение е повече от 6 мм2).
 6. Слой от електрически изолационен полиетилен терефталатен филм (приложим също, ако диаметърът е над 6 mm2).
 7. Външната обвивка на захранващия кабел е AVBBSHV от PVC маркуч.
Преглед на видео дизайн на продукта

условия за ползване

Друг, не по-малко важен момент, който трябва да бъде разгледан по-подробно. За да може проводникът да ви обслужва повече от една година (и както твърди производителят, тази цифра може да достигне 30 години), горещо препоръчваме да се запознаете със следните условия на работа на AVBBSHV кабела:

 • работна температура от -50 до +50относноС;
 • максималната допустима температура за отопление на токопроводящите проводници е не повече от 70относноС;
 • максимална температура, при която живеят късо съединение – 160относноС (с продължителност не повече от 5 секунди);
 • температура на електрическата работа не по-ниска от -15относноС;
 • честота на променлив електрически ток 50 Hz;
 • номинално напрежение 660 V и 1000 V;
 • кабелна изолация AVBBSHV не разпространява изгаряне по време на една инсталация (съгласно IEC 60332-1);
 • експлоатационният живот на продукта е 30 години, а гаранционният срок е 5 години;
 • продължителността на аварийната експлоатация е не повече от 8 часа на ден, докато за целия експлоатационен живот времето не трябва да надвишава 1000 часа.

Както можете да видите, техническите характеристики на AVBBSHV кабела нямат специални ограничения за температурния режим, така че той може да се използва без проблеми както за промишлени, така и за битови цели.

По-подробно можете да намерите описание на характеристиките (напречно сечение, външен диаметър и тегло) в таблицата:Тегло и напречно сечение (кръгли сърцевини)Тегло и напречно сечение (секторни вени)

Характеристики на напрежението

Област на приложение

Е, един от въпросите, който ви интересува най-много: къде се използва този тип електрически кабели.вид

Според стандартите обхватът на AVBBSHV е както следва:

 • климат: тропически, сух, умерен;
 • опасни за експлозия и пожар помещения;
 • зони с висока влажност - колектор, тунел, вал и др., а трасето може да бъде хоризонтално или наклонено;
 • във въздуха, ако съществува риск от механични повреди на електропровода;
 • в земята, само ако кабелът не е подложен на сили на опън по време на работа.

Както можете да видите, полето на приложение на AVBBShv е доста обширно и няма значителни ограничения. Обръщаме вашето внимание на един много важен нюанс: ако маркировката съдържа буквата "T" (тропическа), тогава продуктът има повишена устойчивост на повреди от плесени.

Що се отнася до битовата употреба, захранващият кабел AVBBSHV се е утвърдил много добре за подземното полагане на линията към къщата (както е показано на снимката). Въпреки факта, че проводниците на продукта са алуминиеви (те се опитват да не ги използват поради крехкостта), проводникът е популярен с монтаж на електрическо окабеляване в къщата и в страната. Високото търсене е свързано с ниската цена на продукта. За разлика от по-надеждния меден колега - VBBSHV, алуминият е 3-4 пъти по-евтин, което спестява прилична сума пари.Електрическа работа в земята

Ако решите да използвате тази опция за кабел в собствената си електрическа инсталация, не забравяйте да изчисляване на напречното сечение на кабела по мощност и токтака че сърцевините да издържат на токови товари от електрически уреди.

Как да избегнем да станете жертва на фалшив?

И така, последната от точките, на които бих искал да се спра по-подробно, е изборът на висококачествен производител на брониран кабел тип AVBBSHV. Днес има много компании, занимаващи се с производство на електрически продукти, включително токови проводници. Проблемът е, че значителна част от тях спестяват на материал, което се отразява на показатели като действителния размер на сърцевината и качеството на материалите.

Например, ако според вашите изчисления се нуждаете от кабел с минимално напречно сечение от 16 мм2, не е факт, че купувате продукт с точно тази стойност. В повечето случаи диаметърът на сърцевината е с 10-15% по-малък, което се отразява негативно на допустимите токови натоварвания. В резултат на това след окабеляване окабеляването може да се провали, да има късо съединение и в резултат на това трудоемки ремонтни дейности.Диаметър на токопроводимите проводници

За да не се случи това, препоръчваме да се даде предпочитание на производителите на висококачествени кабели на AVBBSHV, които се препоръчват в много форуми и които от своя страна имат много положителни отзиви.

Сред такива производители трябва да се откроят:

 1. Колчугински завод
 2. Фабрика за кабели в Амур
 3. Захранващ кабел
 4. Sevcable
 5. Pskovkabel

В допълнение, препоръчваме ви сами да проверите стоките, преди да купите, като използвате един от методите определяне на диаметъра на сърцевината, Ако стойностите съответстват и външният вид на кабела не се съмнява, можете спокойно да го купите.

Това е всичко, което исках да разкажа за условията на употреба, производителите и техническите спецификации на AVBBSHV кабела. Надяваме се, че информацията беше интересна и полезна за вас.

Прочетете също:

Преглед на видео дизайн на продукта

(5 гласа)
Зареждане...

Добави коментар