Как да изберем прахосмукачка с добро качество и на достъпна цена?

Днес почти всеки производител на домакински уреди има в асортимента си редица техника за почистване на помещения. Сега ще говорим подробно за това как да изберем прахосмукачка през 2018 г. за апартамент и къща, предоставяйки основните видове, фирми и възможности на устройството!

Уместността на въпроса

Сами знаете, че консултантите по продажбите в магазините за домакински уреди много често поставят изпълнението на план пред честни съвети относно избора на подходящ модел. В резултат на това покупката ви може да се окаже „прасе в пъп“ без модерни функции и в същото време да струва много пари.почистване на дома

На читателитеElecroexpert»Не се сбъркахме с покупката, сега ще разгледаме как да изберем евтина, но добра прахосмукачка според следните параметри:

 • мощност;
 • вид почистване;
 • характеристики на дизайна;
 • Допълнителни опции.

Веднага препоръчваме да се запознаете със съветите на специалисти относно избора на модерна прахосмукачка:

Подробен преглед на оборудването за почистване на домакинствата

На каква сила трябва да обърна внимание?

В техническите параметри могат да се посочат две мощност: консумирана и смукателна (например 1500/400). Първата цифра показва общата консумация на енергия, втората - само ефективността на почистване.Силова маркировка

Когато избирате прахосмукачка по отношение на мощността, не трябва да мислите, че колкото по-голяма е консумацията на енергия, съответно, толкова по-ефективна е работата на оборудването. Не е рядък случай, когато при сравняване на два различни модела се оказва, че по-мощната прахосмукачка има по-лошо засмукване (например, сравнявайки следните два модела: 1500/400 и 1700/350). Не забравяйте да изберете опцията, за която смукателната мощност е по-голяма!

Трябва да се отбележи, че за нормална употреба мощността от 300 W ще бъде напълно достатъчна (означава всмукване). Ако имате килим с купчина в апартамента си, по-добре е да изберете модели с минимум 450 вата.

Химическо чистене или мокро?

След това трябва да изберете правилната прахосмукачка по вид почистване. Има два основни типа почистване: сухо и мокро. В първия случай целият боклук се събира в специална торба или контейнер, който трябва да бъде сменен или почистен. Във втория случай, прахосмукачката без торба за събиране на прах, защото използва се аквафилтър, представен от резервоар с вода, който също трябва да бъде заменен. Нека разгледаме и двата варианта по-подробно.

За химическо чистене могат да се използват торби или специални контейнери. Целият боклук влиза в резервоара и докато се напълни, мощността на засмукване започва да намалява, което прави почистването по-малко ефективно. Чантите могат да бъдат от хартия (за еднократна употреба) или от плат (за многократна употреба). По-добре е да изберете хартия, защото те събират прах по-ефективно, предотвратявайки навлизането му в двигателното отделение. Що се отнася до прахосмукачките за контейнери, те са по-удобни, защото целият боклук се пълни в пластмасов контейнер, който се почиства лесно. Недостатъкът на такива модели са по-големите размери.

Мокрото почистване е няколко пъти по-ефективно от сухото, но в същото време има много по-висока цена. Основното му предимство е, че погълнатата мощност не се губи през целия период на почистване. В същото време недостатъците са задължителното измиване на аквафилтър след всяко почистване, разходите за почистващия препарат, увеличения размер и тегло на оборудването, както и ограничените условия на приложение (не са подходящи за почистване на ламинат).

Външен вид на устройството

Независимо от това, каквото и да се каже, прахосмукачката с аквафилтър е по-модерен, ефективен и издръжлив продукт!

Какви трябва да са филтрите и другите аксесоари?

Всмуканият въздух с прах и отпадъци, ако попадне в тялото, преминава през три нива на почистване:

 • първата е чанта (или аквафилтър);
 • вторият е филтърът на двигателното отделение (той забавя останалите малки частици, които могат да повредят двигателя);
 • третата - фини филтри (напълно почистете въздуха на изхода на корпуса).

Вече говорихме за това как да изберем прахоуловители от първо ниво за прахосмукачка, сега ще се спрем по-подробно на второто и третото.

Фин филтър

Филтрите за двигателните отделения са основният конструктивен елемент, отговорен за издръжливостта на оборудването. Има подвижни и постоянни колектори за прах. По-добре е да изберете взаимозаменяеми, защото дори ако постоянният филтър се изплакне и старателно почисти, върху него ще остане определено количество отломки.

Финото почистване се използва за пълно почистване на входящия въздух, преди да напусне корпуса. Производителите се опитват да направят възможно най-високия процент на филтрация и вече са достигнали нивото от 99.95% (специални HEPA филтри). Ако семейството има алергии или малки деца, уверете се, че фините прахоуловители са възможно най-ефективни.

Трябва да се отбележи, че трите нива на филтриране, които изброихме, се считат за основните. Ако сте видели модел с голям брой градуси, трябва да знаете, че това е просто маркетингов ход на компанията, който едва ли ще увеличи производителността на устройствата!

Освен това, когато избирате надеждна прахосмукачка за апартамент, така че не съжалявате да я купите по-късно, незабавно трябва да обърнете внимание на следните точки:

 1. Дължината на кабела е не по-къса от 5 метра, в противен случай процесът на почистване на просторни помещения ще бъде труден.
 2. Всмукателната тръба е телескопична, което увеличава използваемостта. Материалът на производство е метал, като Той е по-издръжлив.
 3. Стандартният набор от дюзи трябва да включва накрайник за четка, четка за цепнатина, четка. Освен това се препоръчва да изберете прахосмукачка с турбо четки, които ви позволяват бързо и ефективно да премахнете вълна от килими (ако в дома има животни), както и да почистите килим с дълга купчина.
 4. Повечето модерни модели на 2017 и 2018 имат гумена броня на калъфа, която ще предпази мебелите от случайни повреди. Ако парите позволяват, по-добре е да изберете тази опция за дизайн.

Най-полезните функции за условията на живот

за разлика от Избор на телевизия, където функционалността на устройството е много важна, не обръщате много внимание на функциите, когато купувате прахосмукачка. Това се дължи на тясно насоченото условие за използване на технологиите, при което освен изсмукване на боклука не е необходимо нищо.

Въпреки това, за да привлекат клиенти, производителите измислят допълнителни функции на устройства, които правят процеса на почистване по-удобен. Така че, за да спестите много време и усилия, препоръчваме да изберете прахосмукачка през 2018 г. със следните характеристики:

 1. Управление на дръжката на тръбата (както е показано на снимката). Ръчното управление ви позволява да включите / изключите устройството, без да се огъвате към тялото.Управление на дръжката
 2. Антибактериална защита, която елиминира плесен и акари с ултравиолетова лампа.Антибактериална защита
 3. Регулиране на мощността, което ви позволява да зададете определена смукателна мощност, което е удобно при почистване на деликатни покрития. В допълнение, регулирането на мощността се използва за пестене на енергия.Безкрайно променлива мощност
 4. Модерното решение, което Electrolux използва: вместо шума от мотора, можете да чуете успокояваща мелодия.Музикален модел
 5. Интелигентна прахосмукачка за роботи, която независимо почиства помещенията. Скъп модел, който ви позволява напълно да забравите за почистването на пода.Можете да изберете робот както за частна къща, така и за апартамент.робот
 6. Светлинна индикация за замърсяване на прахоуловителя, което показва, че е необходимо да смените или почистите филтъра.
 7. Защита от прегряване. При продължителна работа двигателят се загрява и дори може да се повреди. За да се предотврати това да се случи в някои модели има функция на автоматично изключване при прегряване. Ако е възможно, опитайте се да изберете точно такава опция.
 8. Намотка на кабела в автоматичен режим.
 9. Функция за сглобяване на течности. Позволява засмукване на разлята течност по пода.
 10. Възможността за свързване на електрическа четка, което помага за по-ефективно почистване на стаята.

Най-добрите производители и модели

На вашето внимание рейтингът на водещи чуждестранни производители:

 • Bosch
 • Karcher
 • Miele
 • Dyson
 • Томас
 • Electrolux
 • Philips
 • Samsung
 • Zelmer
 • LG
 • Daewoo

Качеството на тези компании е тествано от времето и много положителни отзиви на клиентите. Невъзможно е да се каже със сигурност коя фирма за прахосмукачки е по-добра, но при избора на някоя от горните марки няма да съжалявате за надплащане и незадоволително качество.

Що се отнася до моделите, следните са се доказали най-успешно:

С торба за прах:

 • Bosch BGL35MOV40
 • Polaris PVB 1801
 • Хувър TTE 2407 019 TELIOS PLUS
 • Philips FC8585
 • Miele SGFA0 HEPA

С циклонен филтър (без торба):

 • Томас суха кутия
 • Bosch BGS2UPWER3
 • Philips FC9911 PowerPro Ultimate
 • LG VK76A06NDR
 • Samsung VC15K4130HB

С аквафилтър:

 • КРАУСЕН ZIP
 • KARCHER DS 6 Premium Mediclean
 • Thomas Mokko XT
 • АРНИКА Бора 7000
 • Thomas MISTRAL XS

Рейтинг на роботизирани прахосмукачки предоставихме в отделна статия на сайта!

Видеото по-долу предоставя преглед на най-добрите прахосмукачки за 2018 г.:

ТОП 11 модела

Полезни съвети от специалисти

И накрая, бих искал да ви дам няколко съвета относно избора на добра прахосмукачка през 2018 г .:

 • Обърнете внимание на гаранционния срок на оборудването. Колкото по-висок е, толкова по-висок е показателят за надеждност.
 • Пералните единици почистват по-добре повърхността, но в същото време не са подходящи за ламинатни и паркетни покрития. В допълнение, почистването на килими с дълга дрямка е по-малко ефективно в този случай.
 • Ако къщата няма килими, котки и кучета с дълги купчини, достатъчно е да изберете модел с мощност на засмукване не повече от 300 вата. За да премахнете космите от животни, трябва да изберете прахосмукачка с мощност най-малко 450 вата.
 • Дори в магазина проверете нивото на шума на устройството. Много често дори съвременните технологии могат да имат такъв значителен недостатък като повишен шум. Днес производителите на прахосмукачки се справят с този проблем и най-новите от новите модели вече са напълно тихи, но за пореден път проверка няма да навреди.
 • Непосредствено преди да купите, посочете възможността за отделна покупка на всички компоненти: прахоуловители, тръби, дюзи и др. Има случаи, когато е много трудно да се намерят оригинални компоненти, а ако ги намерите, тогава за много пари.
 • Препоръчително е да използвате турбо четки, ако мощността на единицата е повече от 350 вата.
 • Не забравяйте да изберете най-подходящия модел, прочетете отзиви за него на тематични форуми. Така ще научите всички предимства и недостатъци на продуктите от клиентите.
 • Уверете се, че прахосмукачката е лека, както не е удобно да теглят тежка техника из стаите. Освен това, ако колелата са пластмасови, можете да надраскате пода, което е още по-лошо.

Това е цялата информация за това как да изберете прахосмукачка през 2018 г. и коя е по-добра за използване в къщата и апартамента. Надяваме се, че съветите бяха полезни и ясни за вас!

Препоръчително четене:

Подробен преглед на оборудването за почистване на домакинствата

ТОП 11 модела

(122 гласа)
Зареждане...

51 коментара

 • Витали

  Разбира се, главното при избора на това е: тип филтрационна система, вода или торба. мощност, вида на самата прахосмукачка за сухо или мокро почистване, мястото за монтаж е много важно, след това цената и оборудването. В началото изглежда, че всичко това не може да се побере в една прахосмукачка и някои от параметрите със сигурност няма да са с най-добро качество.THOMAS Twin t2 Aquafilter пасва на всички, без да подценява. Той се колебаеше дълго в избора си, по това време Томас не знаеше много добре, реши да разчита на новостта и немското качество, защото магазинът потвърди, че той наистина отива в Германия. Както се оказа по-късно, това не е такава новост на пазара от дълго време. Ползвам го от 5 месеца и съм много доволен, всичко отговаря на качеството и изискванията към него.

  Отговарям
  • Елена

   Прахосмукачки с аквафилтър пълен G. Виталий вероятно сам го мие всеки път .. купува скъпи филтри за подмяна. Да не говорим за неудобната четка

   Отговарям
 • неон

  Хубаво е да видим нашата прахосмукачка сред най-добрите)) Използваме Tomas Mistral от втора година и наистина имаме само положителен опит, въпреки че в статията се казва, че е прахосмукачка за пране, но е за химическо чистене, просто има филтър от последно поколение и филтриране на вода, т.е. поради което след почистване винаги има чист въздух)

  Отговарям
 • Алина Савина

  По някаква причина не всеки обръща внимание на артикула, който е посочен в препоръките за първо избиране на прахосмукачка. Това е гаранционният срок, който характеризира надеждността на прахосмукачката и доверието на производителя в неговото качество.
  Нашият Дайсън, който работи с нас от дълго време, е шампион по този показател, гаранция от компанията от 5 години. Много приятели имат и прахосмукачки от тази компания, някои купени отдавна, други наскоро. Но никой от приятелите ми не е поискал ремонт; всички прахосмукачки работят ефективно.
  Самите прахосмукачки са мощни, издухват само чист въздух, не изискват закупуване на торби или филтри. Единственият отрицателен - те са по-скъпи. Това е разбираемо, трябва да плащате за качество. Така че за тези, които имат възможност да си купят дизони, горещо ви съветвам да не оставате разочаровани.

  Отговарям
 • Вах

  Най-добрите прахосмукачки ... Погледнах, погледнах .. но няма Дайсън. Въпреки че, разбира се, Millet и Bosch са нормални, а Philips е нищо. Но само това НЕ са най-добрите прахосмукачки.
  Сравнете поне такъв параметър като качеството на дизайна на прахосмукачките и самата пластмаса, стегнатостта, устойчивостта на удар. Но тези прахосмукачки няма да минат. Ако сравним филтрацията и почистването, същото качество на строителството, което далеч не е до номинално ниво. Оказва се, че нечия поръчка? Единственият начин да оправдая поне по някакъв начин липсата на рейтинг на Дайсън е смешната му цена. И всичко останало в него е много сериозно).

  Отговарям
  • Admin

   Е, защо Дайсън не е в класацията? Вижте фамилното име, аллергичният паркет Dyson DC41c също е посочен там! Това наистина е една от най-добрите прахосмукачки днес, така че цената му е оправдана!

   Отговарям
   • Вах

    Има такова нещо. При производителите не е така, а снимките с модели се възприемат като реклама, съжалявам. Не забелязах.

    Отговарям
    • Admin

     Е, има не само снимка с модела, има и малко описание :) Добавено към рейтинга на производителите.

     Отговарям
 • Zilya

  Дайсън е на 4-то място в класацията, бих сложил първото ... Използвам го с удоволствие, имам батерия ,,,, само малко пластмасова пукнатина на няколко места ... или дъщеря ми я изпусна, не признава,))

  Отговарям
  • Admin

   Дизоните са много по-скъпи от аналозите. Разбира се, те са най-добри по качество, но в съотношението на оптималната цена / надеждност можете да намерите по-достъпни прахосмукачки.

   Отговарям
 • Карина

  Наех хула Ще видя как работи и ще реша покупката. Харесва ми, че мога да направя дълбоко почистване на възглавници и матраци с тази прахосмукачка.

  Отговарям
 • Fuchsi

  и ние поръчахме Thomas SKY сега, така че докато чакаме, радвам се, че моделът на тази компания е сред най-добрите, а в нета има повечето положителни отзиви. Мисля, че той ще оправдае очакванията ни. Вярвам повече на немските домакински уреди.

  Отговарям
 • Ани

  прекрасна статия, добре направен автор! изложи всичко по рафтовете, ясно и ясно, инструкции за манекени. Сега озадачен от избора на прахосмукачка, искам да си купя качествено нещо отдавна и да го използвам с удоволствие. много отзиви за прахосмукачки thomas. ще е необходимо да ги разгледаме.Искам препарат за почистване с аквафилтър, така че да могат да се почистват както килими, така и мебели, иначе всяко лято харчим много пари за почистване и миене.

  Отговарям
 • Valechka

  Аз също се ръководех от вашата статия при закупуване на прахосмукачка! Помогнах много!)) Взех си Thomas Twin Tiger, страхотна прахосмукачка!)

  Отговарям
 • Таша

  Една добра статия, изложена много в главата ми по рафтовете) и даде нов тласък на мислите. Мислех, че дисоните са само реклама.
  След статията и коментарите започнах да мисля, че не е толкова просто, тъй като много хора бяха доволни от тях. В резултат на това купихме безжичен диссон. Всички в къщата са щастливи, толкова е леко и удобно. Дори харесва свекърва си и намеква, че е била представена със същото. Всички вече са забравили за цената.
  Това е щастие за домакинята.

  Отговарям
 • Nick

  Добавете марката Genio към списъка на производителите! Наскоро възникна въпросът за избора на прахосмукачка за роботи и как се получи на форумите. Че просто не пиши ... След много мъки избрах по добър начин бюджетен модел от Genio и ofigel! Все още не разбирам как този робот определя къде е по-мръсно и къде е по-чист и как не е глупаво „забит в текстурите“, когато удари на пиедестал, например, се обръща и вакуумира допълнително. Работи от година и половина - няма оплаквания. Накратко, понякога е по-добре да седнете в Интернет, за да се вкопаете по-дълбоко в себе си, да се задълбочите в темата, отколкото да отидете в първия магазин, който получавате, и да поговорите със съветите на консултант по продажбите. P S при приятели в селска къща "бяга", по мое мнение, Томас, и така той тъпи като ботуши)))

  Отговарям
 • Василиса

  Благодаря за съветите! Благодарение на тях избрах отлична прахосмукачка за роботи, дори измиване.

  Отговарям
  • Anyuto-ChKA

   И ако не е тайна, какъв модел? Сега аз уча, избирам миене, мислех, че те знаят само как да вакуумират.

   Отговарям
   • Василиса

    Взехме Genio Profi 260. Оказа се бюджетно и съм доволен от функциите. Има мокро почистване и UV лампа, накратко, пълен комплект.

    Отговарям
    • любов

     какъв е експлоатационният живот на захранването в Genio Profi 260. Някак си имах имейл. метлата беше мъртва 3 години и те не намериха замяна, изхвърлиха я.
     който използва този VAX двойна мощност (W85-DP-B-E) отговаря.

     Отговарям
 • Кейт м

  Най-хубавото от днес, струва ми се, е прахосмукачка с роботи. Закупихме Genio Profi 240 за селска къща. Има доста високи первази и това е може би единственото от всички прахосмукачки, които могат да се справят с тях. Той пълзи тихо из къщата, почиства ... Между другото, има безчетков мотор, защото може да събира не само малки, но и големи боклуци. Това е особено удобно за селска къща, тъй като или листата се прилепват, след това бодилът, или нещо друго. Да, бихме могли да си позволим модел на по-скъпа марка, но има смисъл да преплащаме, ако този прави всичко перфектно?

  Отговарям
 • Lex

  100% подкрепям идеята за закупуване на прахосмукачка за роботи! винаги изглеждаше като нещо от сферата на фантазията и ужасно скъпо. нас, простосмъртните, недостъпни! но се оказа, че има модели за себе си на достъпна цена! просто не е нужно да преследвате марки - това е всичко! Взех си Genio, модел Profi 260 и никога не съм съжалявал за това. специално по точки в сравнение с подобна добре развита компания и се оказа, че моята не е по-лоша! и има мокро почистване, и UV лампа и се справя добре с боклука, не се прилепва към килими, преодолява первази. и това въпреки факта, че живея в частния сектор! Разбирате какви са нашите условия - целият боклук лети в къщата от улицата. който цени времето си и не иска да го прекара с парцал и моп, няма да съжалява за тази покупка!

  Отговарям
 • вероника

  Радвам се на новата прахосмукачка, това е Dyson Big Ball Multifloor Pro.
  Чух много за Дайсън, но говоренето е едно, но всъщност виждам, че той е много удобен, мощен, не изисква лични грижи. Сега любимият ни асистент :)

  Отговарям
  • И тя

   Това, което не пада? Дали контейнерът наистина е толкова лесен за почистване, колкото показва уебсайтът на Дайсън? Не мирише ли въздухът? За мен сегашният Темко.

   Отговарям
   • вероника

    Е, да, този.Ако падне, тогава се изправя. Но основното е качеството на почистване и удобно почистване на контейнера. Тоест, той е за заети домакини, които искат да почистят къщата и да отделят по-малко време за нея.
    Въздухът не мирише на нищо, така е при всички дизони, дори и най-простите.

    Отговарям
 • Vasek

  Момчета, кажете ми, моля! Искаме да купим модел Genio Profi 240, събираме отзиви и слухове)))) И така, как се ориентира в пространството? Просто в нашата къща има малки первази и килимите са доста пухкави и има много препятствия. няма ли да се забие? Не бих искал да ходя да го "спасявам" постоянно)))

  Отговарям
  • Lenchik

   не се притеснявайте, няма да се наложи)))) тези роботи са много умни, не се объркват и не се забиват никъде. включително килимите с первази се движат много добре

   Отговарям
   • Vasek

    Но можете ли да ми кажете нещо друго? Какво да търсите при покупка? може би клопки?

    Отговарям
    • Lenchik

     не, няма камъни, всичко е много добре. и бих препоръчал да обърнете внимание на апартамента, преди да почистите. Ако има някакви нестабилни неща на пода - по-добре е да ги премахнете. Изглежда, че е малък, но достатъчно силен. имахме щанд за цветя доста нестабилен, той го бутна случайно, цветето беше на пода. Хубаво е, че поне не паднах на прахосмукачката)))

     Отговарям
 • Дан

  относно! и гледам точно тук се събра клубът на феновете на Genio)))) време е да отворите общността си! Харесвам и този производител. само аз имам най-сложния модел - Deluxe 370. Просто реших така - ако го вземем, така че сериозно и за дълго! за да мога сам да направя всичко, но можех да забравя за парцали, мопове, четки ... всъщност се случи! Доволен съм!

  Отговарям
 • Валерия

  но нямам прахосмукачка с роботи, въпреки че наистина искам))) особено след като аз и моите роднини хвърлих подарък и дадох на брат ми Genio Profi 260 за домакинство. Сега, когато не отивам при него, винаги е чисто и подредено. и жена му похвали нашия подарък - казва той, сега можете да забравите изцяло за домакинските работи - тя готви мултиварката, разбира съдомиялната машина с чинии, тигани, миеща дрехи и сега почиства прахосмукачката))), така че им завиждам с бяла завист! )))) Ще получа бонус, но ще отложа няколко заплати и ще ги купя също!

  Отговарям
 • Мария

  Не всички роботи са интелигентни прахосмукачки, бях убеден, докато търсех робот за себе си. Има напълно дреболии, така че, отървете се. Няма да ги изброявам, може би за някого те са нормална опция. Купихме робот от корейската компания Yujin, iClebo Arte. Той има три четки, навигация, изгражда карта на стаята, мека броня, така че не разваля мебели, добра способност за преодоляване на прагове, перфектно почиства пода и добре - килимите. Имам малко килими, така че имах нужда от арте. Кой има килими, препоръчвам да разгледа Omega, това е най-новият модел на Ayklebo. В мрежата има много видео рецензии, можете да се чудите какво и как прави. Те се различават по нещо, но като цяло и двамата почистват добре боклука, праха, косата и вълната.

  Отговарям
 • Диана

  Iklebo те не са евтини роботи, но съм съгласен, че ако вземеш робот, тогава вземете добър. И тогава мнозина ще спестят, ще я вземат без да се замислят и след това ще я прикачат към Avito, тъй като има малко помощ от такива роботи. Все още узрявам пред робота, след ремонта най-вероятно ще взема, докато старият робот използва обикновен, жичен, пакетиран.

  Отговарям
 • Мария

  Взех робот на кредит, може би някой ще се завърти в храма, но не ме интересува. Тъй като за моя живот, хроничната ми работа и същата хронична любов към чистотата, роботът е изход, начин да не полудявам, опитвайки се да го направя всичко. Съпругът ми и аз все още смеехме, правехме тъмни подове, всичко се вижда по тях (Като цяло се радвам, че в наше време има толкова много помощници за една жена, животът вече не носи толкова тежък семантичен товар, както дори преди 30 години.

  Отговарям
 • Диана

  Родителите на съпруга ми имат айкълбо поп, дори не знам от колко години си служи с тях.Колко хора познават мъжа ми, колко родители имат този робот и това беше преди мен. И ние сме женени от 6 години и също се срещнахме))) Свекърът на този робот, донесен от Корея. Той беше любопитство, сега много хора започнаха да купуват роботи. Те нямат друг прах, робот и моп, това е всичко. Свекървата вече говори и е забравила как да държи в ръцете си обикновена прахосмукачка. Роботът живее в кухнята им, тъй като това е най-посещаваното и мърляво място. Коридор от кухнята, той се обажда там и се прехвърля в стаите си, така че всяка от тях да бъде добре почистена. Той е без навигация, по-прост модел.

  Отговарям
 • Игор

  Искам да купя прахосмукачка за роботи на свекърва ми, те просто купиха градска къща сега, къщата е огромна, можете да почистите. Е, не знам кой да избера. Някой използвал ли е Genio? И тогава прочетох отзивите, изглежда, че е отлична прахосмукачка, но все пак някои съмнения.

  Отговарям
  • Леонид

   Съпругата ми и аз използваме Genio Light 120, купихме го отдавна, някъде преди малко повече от година, вакуумира ефективно, нямам оплаквания от него, но сега искам по-нов модел, например Pro 260, има мокро и химическо чистене, автоматично Самият той отива на презареждане, готино по-кратко.

   Отговарям
   • Игор

    Между другото, да, Pro 260 е интересен модел, дизайнът все още е толкова стилен по отношение на функционалността, че е истински като робот! Сега мисля нещо, добре, имам какво да помисля, просто трябва, или иначе свекърва д-р. седмица.

    Отговарям
 • Wikule

  Вероятно съм пробвал всички модели прахосмукачки. И имаше почистващи препарати, както класически, така и вертикални. Хареса ми нещо повече, нещо по-малко. Между другото, благодаря за статията! Въз основа на него избрах много. Но някак нито една прахосмукачка не свикна особено при нас, а най-старата ни остана, за която търсим подмяна. Сега мисля за робот. Вероятно ще си купя - много съветват колегите ми. Първо купихме едно, после друго. Последният, между другото, взе и модела Genio, Deluxe 370. Мисля за това сега. Съдейки по думите на колега, той работи добре и има много функции. парите обаче са жалко по някакъв начин. не е най-евтиното нещо. но, както изглежда, стои, ако е така, тя е хвалена

  Отговарям
 • Рудолф

  6 години е имал Zelmer 919.5 st, полско производство. Изхвърли го вчера. Устройството по отношение на функционалността е отлично. НО! Теглото излиза извън мащаба. Децата ми дадоха нов апартамент и аз трябваше да го нося из стаите. Съпруга "ядро", а МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ вече не е 16. Тъй като самият инженер е радиоинженер, аз сам поправям всички домакински уреди. И тази прахосмукачка не е изключение. Два пъти задръства барабана за навиване на кабела. След втория случай го изхвърли. След 4 години колелата на четката паднаха. Трябваше да го преработя радикално. Последният случай - блокът на намотката на статора, който беше разположен в пластмасов корпус, „потъна“ в двигателя. Пластмасата е изсъхнала, загубила е свойствата си и са възникнали проблеми. Сега търся прахосмукачка по-лесно и по-лесно. Засега използвам Вихъра от 1989 г., който запазих за сушене на гумена лодка и тавани за побеляване.

  Отговарям
 • Anfisa

  Използвам Rainbow от почти 25 години и съм доста щастлив. Съветвам всички.

  Отговарям
 • Kristina

  По едно време купиха прахосмукачка в къщата, добра компания, всички домакинства бяха доволни от това. Той работи близо 6 години. Никога не е имало проблеми. И сега тръбата беше износена, близо до превключвателя. Не подлежи на ремонт. Искаха точно същото. Но той вече не е в магазините. Търсех се по форумите, късмет да се намери в Avito. Ново, цената е хубава, доволен съм)

  Отговарям
 • Мария

  Благодаря ви за толкова подробна статия. За мен е много важно, тъй като за себе си избирам прахосмукачка. Сега лесно мога да го направя!

  Отговарям
 • Саша

  Нуждахме се от прахосмукачка за обичайното почистване на апартамента и Dauken DW600 се приближи до нас повече от останалите.За нас основното е неговата сила и лекота на използване. Моделът се появи в продажба наскоро и струва разумни пари.

  Отговарям
 • Aigul

  Много ясно и четливо.Благодаря на автора. А какво ще кажете дори за Керхара? Някой ползвал ли го е? Сподели pliz ?!

  Отговарям
 • Катя

  всичко е описано перфектно и подробно.Сега знам точно какво да търся при избора на прахосмукачка!

  Отговарям
 • Анастасия

  Благодаря за полезната и интересна статия!
  Малцина си представят живота без прахосмукачка. Това е домакинските уреди, които помагат за бързото почистване на къщата.

  Отговарям

Добави коментар