ТОП 10 роботизирани прахосмукачки през 2018г

Вече говорихме с вас как да изберем прахосмукачка за домакъдето предоставиха списък на най-надеждните модели по отношение на цена и качество. Днес бих искал да говоря за съвременни помощници за почистване, които стават все по-популярни. Представяме на вашето внимание класацията на роботизирани прахосмукачки. Моля, обърнете внимание, че 10-те изброени по-долу модела могат да се различават като цена Нашият списък е направен така, че да знаете кои прахосмукачки се считат за най-надеждни и оправдавате цената им! С други думи, в класацията ще намерите както бюджетни, така и луксозни модели, най-добрите от най-добрите в техния ценови сегмент.

iRobot Roomba 980

Според нас iRobot Roomba 980 се счита за най-надеждната и функционална прахосмукачка за роботи през 2017-2018 г. Цената на това устройство е 54-58 хиляди и можем да кажем с увереност, че цената е оправдана. Ако изберете този модел прахосмукачка, за вас ще бъдат достъпни следните опции:

 • химическо чистене на помещения;
 • автоматична инсталация за презареждане;
 • работа на батерията за два часа;
 • роботът може да се управлява по телефона;
 • Можете да зададете режим на разписание;
 • автоматично увеличаване на производителността при почистване на килими.

iRobot Roomba 980

Разбира се, във форумите можете да намерите и някои отрицателни отзиви за iRobot Roomba 980, но те не са твърде тежки: има трудности при управлението от смартфон, отнема 120 минути за зареждане (въпреки че подобни модели в рейтинга имат същото или дори по-малко време) ,

Neato Botvac D7 Свързан

Следващият в списъка е новият модел Neato Botvac D7 Connected, който има два пъти повече памет в сравнение с предшествениците си и се ориентира с най-висока точност в пространството благодарение на лазерен сензор. Устройството може да настрои на диаграмата определени зони, които трябва да почисти, или където не трябва да ходи. Управлението, съответно, е от смартфон. Традиционната D-форма за Neato, както винаги, позволява по-добро събиране на боклука в ъглите и по стените, самата ефективност на събиране на мръсотия също значително се повишава. За тези и други предимства на робот прахосмукачка ще трябва да платите около 62 хиляди.

Neato Botvac D7 Свързан

Okami t90

Следващото цялостно представяне в нашата класация е роботът Okami T90 с отлично оборудване, който включва отделна дюза за домашни любимци за почистване на косата на домашни любимци и контейнер за прах с вместимост 1 литър. Робот прахосмукачката се характеризира с повишена мощност на засмукване, наличието на система от интелигентни сензори, ултравиолетова лампа, усъвършенствана навигационна система, картография и уникална виртуална стена. Почистващият робот също осигурява устройство за мокро почистване, функция за ароматизиране и гласови сигнали и съвети на руски език, които информират за текущото състояние на устройството. В допълнение към високите технически и функционални параметри, прахосмукачката за роботи изглежда много елегантна и привлекателна. Като се вземат предвид многобройните предимства, цената за Okami T90 е само около 30 хиляди, което е много по-малко, отколкото за други роботи от тази класация. Между другото, моделът Okami T90 може да се контролира и от телефона.

Okami t90

iClebo Omega

Четвъртото място в списъка на най-добрите роботизирани прахосмукачки е заето от продукта на компанията Yujin Robot, наречен iClebo Omega.

 iClebo Omega

Този робот има усъвършенствана технология за почистване на ъгли, усъвършенствана навигационна система и висока смукателна мощност. В противен случай присъстват всички най-важни функции, дизайнът на калъфа е стилен, качеството на сглобяване е в най-доброто. Най-добрият вариант в своята ценова категория. Друг достоен аналог на 980-ия Irobot, само по-евтин - през 2018 г. цената на iClebo Omega е 36-39 хиляди.

Panda x5s

Panda X5S е стилна, компактна и добре оборудвана прахосмукачка за роботи. Той има добра мощност на засмукване, капацитет на батерията с дълго действие, навигационна система (базирана на работата на жироскоп), таймер, възможност за свързване на двойна турбо четка и управление чрез мобилно приложение. Има функция за мокро почистване с автоматично подаване на течност върху салфетка и удобни гласови сигнали.

Panda x5s

Цената на този робот е малко по-малка от тази на Okami T90, около 26 хиляди. Но Panda X5S няма ограничител на движението в пакета за доставка, това е единственият малък недостатък. Останалата част от модела е доста популярна, има много добри отзиви за него и в същото време функционалността и характеристиките са на доста високо ниво.

Xiaomi Mi Roborock Sweep One

Китайският Xiaomi Mi Roborock Sweep One със средна цена от 27 500 е със сигурност един от най-добрите по рода си. Сред предимствата на робота бих искал отделно да спомена литиево-йонна батерия с капацитет 5200 mAh, регулируема височина на окачването, лазерен далекомер за висококачествена ориентация, функция за картографиране, автоматично адаптиране към различни видове подови настилки и управление от мобилен телефон. В допълнение към високоефективното почистване на сух под, Roborock Sweep One е способен на мокро почистване благодарение на отделен резервоар за течности. Устройството радва с добра система за филтриране и възможност за инсталиране на основната четка.

Xiaomi Mi Roborock Sweep One

Значителен недостатък на този модел е липсата на сервизна поддръжка и нормалното гаранционно обслужване, което е много важно при избора на прахосмукачка за роботи.

iRobot Roomba 895

По-нататък в класацията отново е моделът от iRobot Roomba 895 (890) за сухо почистване на пода. Робот прахосмукачката има широка функционалност, модерен интелигентен софтуер, програмиране на работния график по ден от седмицата и контрол от мобилен телефон. Роботът iRobot Roomba 895 е оборудван с двойна гумена турбо четка, система против заплитане в проводници и различни сензори. Устройството е направено в най-добрите традиции на производителя и струва около 30-33 хил. Възможно е само химическо чистене, като всички представители на линията Rumba.

iRobot Roomba 895

Samsung VR10M7030WW

Този модел е подходящ и за химическо чистене на всякакъв вид подово покритие, включително за цялостно почистване на килими поради високата му смукателна сила и дългата основна четка. Роботът се отличава със своя дизайн, уникална навигационна система за ориентация в стаята и технологията за изграждане на карта на стаята. Можете да контролирате работата и да правите настройки от смартфон, но дистанционното управление също е включено в комплекта за допълнително удобство. Средната цена е 32 000, което е доста. Сред минусите може да се отбележи оскъдно оборудване, малък обем на контейнера за боклук, високо ниво на шум.

Samsung VR10M7030WW

Philips FC8822 SmartPro Active

Предпоследното място в списъка е Philips FC8822 SmartPro Active с мощна батерия и необичайна тристепенна система за почистване на повърхността: широка накрайник TriActiv XL без четина, две странични четки с дълги четки и три смукателни отвора. Philips FC8822 има възможност за адаптиране към различни видове подове и възможност за разпознаване на замърсени зони. Комплектът за доставка на прахосмукачката за роботи е усъвършенстван, всички технически параметри също са на прилично ниво. Цената на умна прахосмукачка за роботи е около 30 хиляди.

Philips FC8822

GUTREND SMART 300

Роботът GUTREND SMART 300 завършва днешната оценка.По външния си вид веднага можем да кажем, че това е премиум модел. Техническите характеристики, оборудване и функции показват едно и също: прахосмукачката има подобрена мощност на засмукване, технология за избор на оптимален маршрут за пътуване, средно ниво на шума, както и тристепенна система за филтриране.В допълнение, устройството има 7 различни режима на работа, включително пълно мокро почистване (има отделен резервоар за 300 мл течност). Цената на GUTREND SMART 300 е около 30 000. Съществените недостатъци на устройството включват липсата на контролна функция чрез приложението на телефона, както и лазерна навигация и картография.

GUTREND SMART 300

В обобщение бих искал да отделя два модела, които не само работят ефективно и са в състояние да произвеждат мокро почистване, но и най-вече отговарят на цената им - това са Okami T90 и Panda X5S. Можете също така да дадете предпочитание на модела Xiaomi Mi Roborock Sweep One, който не е много по-нисък от лидерите на нашия рейтинг и струва много по-евтино. Що се отнася до iRobot Roomba 980 и Neato, те със сигурност са безспорните лидери, но също така са доста скъпи. Не всеки може да си позволи такива роботизирани прахосмукачки.

Също така препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Технологичен преглед

Затова представихме рейтинга на роботизирани прахосмукачки. Най-добрите от най-добрите модели от този списък ще ви направят положително впечатление при почистване. Молим ви да оставите отзивите си, ако вече имате опит в използването на тези устройства!

Препоръчваме ви също да прочетете:

Технологичен преглед

(21 гласа)
Зареждането ...

25 коментара

 • Сергей

  Те пишат, че iClebo е най-добрият. Така ли е?

  отговор
 • Дин ка

  Може ли прахосмукачката с робот да се счита за пълна замяна на конвенционална прахосмукачка?

  отговор
  • Paul

   Не, за съжаление.
   Купих iClebo Arte сам, тъй като в къщата се появи котка (и вълна). Да не заменя основния Дайсън. Имах нужда от програмирана прахосмукачка, за да събирам косата на домашни любимци веднъж на ден без мое участие.

   отговор
 • Irene

  Имам, iClebo Omega, от производителя Yujin Robot. Това е ново, така че няма преглед, но съжалявам. Моят робот има безчетков турбо мотор с висока ефективност и днес няма равен. Тягата, като прахосмукачка и широчина, дори събира пясък. А навигационната технология SLAM ви позволява да създадете график за почистване. Той едновременно сканира и изгражда карта на помещенията. Почиства добре, като същевременно не губи или липсва секции. Пред мебелите той спира плавно и не се забива никъде. Основата му е разположена в центъра на стената, така че винаги е паркирана за първи път)

  отговор
 • Валентин

  Попитах съпруга си дълго време за прахосмукачка с роботи))) три години, вероятно, се говореше за това. Но съпругът не искаше да зареже 40-50-50 хиляди наведнъж, но фактът, че беше по-евтино, някак не беше много впечатляващ! В резултат на това някак случайно видях I-net, видях информация за Genio, реших да го проуча. От отзивите и описанията заключих, че това може да е добър вариант за нас. особено след като с добра функционалност цената на тези прахосмукачки е от 7 до 20 хиляди. съпругът ми и аз се договорихме за модел от среден клас - и не най-евтиният, и не скъпият. Много сме доволни! работи тихо, боклукът събира с гръм. Сега разбирам, че беше необходимо да не се пести, а да се купи следващия модел в състава - тогава щеше да има и мокро почистване)))))

  отговор
 • Женя

  Собственици на роботизирани прахосмукачки, кажете ми: колко зареждане има във вашата прахосмукачка? успява да почисти апартамента с едно зареждане или трябва да се "храни"?

  отговор
  • Рина

   Мога да ви разкажа за моята собствена история - Genio Lite 120. Като цяло роботът ми има достатъчно заряд, въпреки че взехме модел - прост, прост, без никакви излишъци - само за да събираме боклука ефективно. Ако говорим на числа, тогава някъде около 50 квадрата надделяват. Като цяло трябва да погледнете кой апартамент имате

   отговор
   • Женя

    Благодаря, благодаря! Това, вероятно, няма да ни хареса, като вас. Имаме повече от 60 квадратни метра ((((Съпругата се оплаква, че й е трудно да ги вакуумира ръчно ...

    отговор
    • Рина

     Е, същият производител има и по-охладителни модели с много по-голям капацитет на батерията. Те се контролират с глас и правят мокро почистване и според графика се включват. Накратко, много неща. Обърнете внимание на официалния уебсайт.Мисля, че жена ви със сигурност ще оцени подобна грижа за нея)))

     отговор
 • Yulchik

  но нямам моя прахосмукачка ((((имам Genio Profi 260. и между другото, ще бъде по-добра от много рекламирани марки! и цената е доста достъпна! можете да си позволите да го купите! и това въпреки факта, че има много функции, няколко режима на почистване, включително мокро и дори UV лампа.Надявам се в следващото ревю авторите на моя робот да опишат))))

  отговор
 • Галина

  Луд съм от съвременните технологии! )))) Е, как моята прахосмукачка с робот успява да намери къде е чиста и къде е мръсна? понякога директно изглежда, че е жив))) разбира всичко, реагира на гласа, знае кога да го зарежда, кога да се включи! Иска ми се семейството ми да ме слуша така и ми помогна да харесвам това устройство! )))))) Никога не съжалявах, че взехме модела по-скъп - Genio Profi 370., но наистина знае как да го направи! ако перифразирам героите на „Простоквашино“, мога да кажа „бих знаел преди, че има такива прахосмукачки, може би никога не съм се женил“)))))

  отговор
 • Анастасия

  И в началото на годината закупихме Okami S90, което също е новост, което вероятно затова не е тук. Те са много щастливи с прахосмукачка, с апартамент от 65 кв.м. се справя с бретон. Има програмиране за време за почистване, много удобно. И най-важното - NORMAL притежава почистване. Не знам как го прави, но когато спре, блокира водоснабдяването и то не се излива), когато те купиха, най-вече той наистина се притесни от това. В резултат на това ние сме много доволни да освежим пода в апартамента и да вземем фин прах

  отговор
 • яхт клуб

  Вече станах сходен с прахосмукачката си, както си представям, ако нямам, колко време ще трябва да отделя на почистването ... Като цяло имам 2 котки в апартамента, много вълна, която може да бъде абсолютно навсякъде! Преди почиствах себе си почти всеки ден и след като приятелите ми ми подариха прахосмукачка Robot Genio lite 120, можете да забравите за почистването)) Около веднъж седмично правя мокро почистване и така моят асистент се справя с всичко. Е, и така, самата прахосмукачка е много компактна, върши си добре работата, не вдига много шум, въпреки че котките не се страхуват)

  отговор
 • Владимир

  И гледам, мнозина сега преминават към роботизирани прахосмукачки. Дори не мислех, че са толкова популярни. Самият той едва наскоро научи за този нов продукт, но се оказва - вече половината от населението го има. Взех и Genio. От една страна съм чел рецензии, защото хората ги хвалят. А от друга страна просто ми хареса функционалността за обявената цена. Например, имам модел Profi 260. И съм много доволен. Видях подобни прахосмукачки на други ТМ - не разбирам, защо тези производители взимат такива пари? Убеден съм от собствения си опит, че качеството на моя робот не е по-лошо. поне, че производителят обеща какви функции са изброени - той прави всичко.

  отговор
 • Алина

  Те не знаеха какво да подарят на приятелите си като подарък за рожден ден, мислеха дълго, но се настаниха на прахосмукачка с роботи, защото имат домашна котка, толкова пухкава, през цялото време много вълна лети из апартамента. Те решиха, че ще бъдат много щастливи от този подарък и който наистина ще използват. Избрахме няколко модела от Genio, но се спряхме на това, дизайнът на този прахосмукачка е стилен, компактен е и има много добра функционалност, абсолютно всичко е предвидено за такъв робот. Режими, дюзи, 2-часова батерия, има таймер за почистване седмици. Подаръкът свърши, приятелите ми бяха много щастливи, онзи ден бяха в къщата си, казват, че това е най-добрият подарък, който някога са получавали)) Е, наистина, дойдоха, но прахосмукачката работи, не вдига много шум и е чисто сега непрекъснато)) Ние също мислим да го вземем по-късно, когато се занимаваме с апартамента.

  отговор
 • Виктория

  И имаме Genio. само най-младият в линията на Lite 120. Не видях смисъл от преплащане. Само за шофиране и прах. Все пак ще трябва да почистите пода и замърсяванията под диваните с ръцете си. И така, защо да купувате скъпи модели със супер-дупер? Въпреки че, разбира се, ако същият производител взе следващия модел в гамата, би било хубаво. Тя вече се връща в базата. Но това струва повече. В крайна сметка успяхме да достигнем 7 хиляди….

  отговор
 • бухалка

  ох! и тук гледам много от онези, които имат генио роботи. Кажете ми, просто моят модел за мокро почистване луксозен 370 се забавя? И тогава съм доволен от всичко: както от качеството на почистването, така и от функциите. Само този един момент също обърква!

  отговор
  • Василий

   вероятно премокряте кърпа твърде много. Не е необходимо водата да тече директно от нея. Нека е просто мокро. в противен случай е трудно един робот да се справи с него

   отговор
 • бухалка

  Хм! Е, може би беше много намокряне, разбира се. някак не се притесних в този момент) ще обърна внимание сега!

  отговор
  • Светлана

   Съжалявам, че сам се клинирам, но наистина искам да попитам въз основа на вашия опит: струва ли си да вземете този модел за турбо четка? Използвате ли И тогава, ако не е много и е необходимо, ще го взема по-евтино

   отговор
   • Василий

    ако има килими, тогава трябва да се вземат 100%. с четка качеството на почистването се подобрява значително и ако само ламинат или линолеум, тогава няма да ви е много полезно. Въпреки че бих взел този модел и не само за турбо четката. тук има много други полезни опции. график за почистване, например, задайте ...

    отговор
 • Морен

  Имам робот FOXCLEANER® AIR, който е описан по-горе, но вече по-нов, версия 2 в синьо. Потвърждавам, че устройството е отлично, смуче много добре и движенията не са глупави, обикаля всичко и почиства перфектно! За нас беше важно да намерим най-добрата цена за вариант - качество. Мисля, че всичко се случи с избора, както трябва.

  отговор
 • Max

  В коментарите за дънки - рекламна компания Genio, бъдете внимателни

  отговор
  • Admin

   Явно да) ами ние сме предоставили нашата оценка, има наистина добри роботизирани прахосмукачки!

   отговор

Добавете коментар