Сравнете характеристиките на роботизирани прахосмукачки

В тази статия сме предоставили на my.electricianexp четци сравнителен преглед на най-добрите роботизирани прахосмукачки за 2017 г.: Cleverpanda i5, iROBOT ROOMBA 980 и iClebo Omega за технически и експлоатационни характеристики. По-долу е сравнителна таблица, в първата й колона са характеристиките на моделите, в следващите колони са показаните показатели за сравнение на роботизирани устройства за почистване. Тези данни ще ви помогнат да изберете подходящата прахосмукачка за вашия дом.

Таблица за сравнение

Сравнение на роботизирани прахосмукачки

 

Можете да се запознаете със сравнението на характеристиките на прахосмукачките, като анализирате горната таблица или като прочетете анализа на основните характеристики по-долу с обяснение и заключения. Искаме да отбележим, че всички показатели по-долу са верни и верни и също не са маркетингов ход. Анализът е извършен обективно с помощта на тестове и експерименти. Разкрива реалните характеристики на всички представени за сравнение модели на роботизирани прахосмукачки.

Анализ на ефективността

цена

Можете да закупите роботна прахосмукачка Cleverpanda i5 за 30 000, което е значително по-ниско от цената на други модели, взети за сравнение: 44700 - IROBOT ROOMBA 960 и 39900 - ICLEBO Omega. В същото време Cleverpanda i5 е много по-добър от своите конкуренти по отношение на технически и експлоатационни показатели. Търсите прахосмукачка с ниска цена, която работи чудесно за почистване на мръсотия и измиване на мръсотия? Cloverpanda е чудесен избор.

Зона за почистване

Робот прахосмукачката Cleverpanda i5 може да почиства до 240 кв.м с едно зареждане, което се равнява средно на 4-5 стаи. Това е рекорд сред аналозите. Според този показател нито iRobot 960, чиято площ за почистване е само 100 кв.м, нито iClebo Omega с покритие от 120 кв.м. - Доста тъжен индикатор за роботи от премиум сегмент. Би било препоръчително да се отбележи капацитетът на батериите, тъй като той е пряко свързан с почистената квадратура. IClebo Omega разполага с литиева (Li-ion) батерия с добър капацитет от 4400 mAh. Най-накрая IRobot 960 получи литиева батерия, но доста малък капацитет - само 2200 mAh (преди това имаше краткотрайни метални хидриди). Но в този параметър японците заобиколиха всички. Новият модел от прахосмукачката Cleverpanda - умен i5 получи „чудовище на батерията“ - цели 7000 mAh. Искаме също така да отбележим, че това не е дори литиева батерия, а най-новата литиева полимер (Li-Pol) без ефект на паметта.

Капацитет на колектора за прах

Робот прахосмукачката iClebo Omega с капацитет за събиране на прах от 650 ml е лидер в този параметър. Моделите Cleverpanda i5 и iRobot 960 са оборудвани с 500 ml прахоуловител. Но искаме да отбележим, че за разлика от iRobot 960, прахосмукачката Kleverpand има размери, които са почти един и половина пъти по-малки от iClebo Omega. iRobot в този показател е повече от iClebo.

Тип филтър

HEPA / H12 филтрите имат 3 степен на пречистване, това са най-модерните филтри в сегмента в момента.Те позволяват цялостно филтриране на боклука, което несъмнено ще увеличи ефективността на почистването и по-нататъшното изхвърляне на боклука, докато прахът и други замърсявания няма да се утаят в пространството. Тези филтри са оборудвани с роботизирани прахосмукачки за дома, взети от нас за сравнение.

Ниво на шум

Cleverpanda i5 може да почиства дори през нощта, като Той има намалено ниво на шума - по-малко от 45 dB., Като същевременно не притеснява собствениците си и създава комфортна атмосфера. iClebo и iRobot 960 работят много по-силно, нивото на шума им е 68 и 60 dB. съответно, което е доста сериозен шум на фона. Cleverpanda i5 - най-добрата прахосмукачка за роботи по отношение на „безшумна работа“.

Всмукателна мощност

Средната мощност на засмукване на роботизирани прахосмукачки е 30 вата, някои устройства са готови да предлагат мощност от 40 вата, а някои - 18 вата. Този показател е доста важен, защото Той влияе върху качеството на почистване, способността за почистване на сложни замърсявания. Всмукателната мощност на Cleverpanda i5 се равнява на високопроизводителни 125 вата. Устройствата на Panda също се гордеят със способността да регулират мощността в зависимост от задачите, пред които са изправени. Всмукателната мощност на прахосмукачката с прахосмукачка iClebo OMEGA е 45 вата, iRobot 960 - 40 вата.

Опция за мокро почистване

От представените роботи, прахосмукачки за дома, само Cleverpanda i5 има възможност да произвежда пълно мокро почистване. Прахосмукачката е снабдена с резервоар за вода, от който кърпата от микрофибър е навлажнена. По този начин, Kleverpanda може да извършва едновременно сухо и мокро почистване, и в същото време. Функция за мокро почистване е налична и в iClebo Omega. Комплектът включва плат от микрофибър, който се прикрепя към тялото на робота, но уви, ще трябва да го намокрите сами. IRobot 960 изобщо няма такава функция. Cleverpanda i5 е една от най-добрите роботизирани прахосмукачки за мокро почистване за периода 2016-2017.

Навигация и картография

Важна характеристика, така наречената „визия“ на робота. Да се ​​идентифицират и видят различни степени на замърсяване, да се разграничат вече почистените зони от замърсени, да се почистват на тъмни места, да се избягват големи и малки препятствия, да се идентифицират опасни зони за падане, да се изгради почистващ маршрут за перфектно почистване - всички тези и други способности са възможни само с интелигентна система за картографиране , Това са иновативни разработки, които дават възможност за намиране на боклук, анализ на маршрута и вземане на решение за движение. Не всеки има такава навигация в арсенала си. И трите прахосмукачки, участващи в сравнението, са оборудвани с такава система, което ги прави много по-добри от техните конкуренти, които използват само програмирани алгоритми. Всички роботи са оборудвани с визуална навигационна система и картография. Cleverpanda i5 в допълнение към тази функция и видеокамера са допълнително оборудвани с уникална система за откриване на препятствия, заимствана от самата природа - ехолот. По този начин той в идеалния случай открива пречки, не се сблъсква с тях и помни местоположението им.

Режим на шофиране

Устройствата могат да извършват почистване в различни режими на шофиране, това ви позволява да вземете предвид всички видове помещения и да почистите подовете по най-добрия начин. Всички представени модели прахосмукачки имат възможност за почистване в спирала, зигзаг, по стените и змия.

видеокамера

Роботизираните прахосмукачки, които взехме за сравнение, са оборудвани с видеокамера, която отговаря за навигацията и картографирането на роботи. Но само с Cleverpanda i5 видеокамерата има активен режим. С други думи, това не са само очите на робота, но можете да се свържете с него чрез мобилното приложение и да видите всичко, което прахосмукачката вижда. По този начин можете да контролирате почистването и дома си от всяка точка на света. Cleverpanda има и функция за защита на стаята, в режим на готовност камерата е активна и с най-малкото движение роботът ще ви уведоми чрез приложението и можете веднага да се свържете с камерата с 1 щракване. В тази номинация Cleverpanda i5 е най-добрата прахосмукачка за роботи.

Управление на смартфон чрез Wi-Fi

В наши дни всички видове джаджи, приложения за смартфони вече не са рядкост. В роботите, представени за сравнение, тази функция може да се похвали с iRobot 960 и Cleverpanda i5. Оборудването може да бъде свързано към Wi-Fi мрежа и да се контролира от всяка точка на света с помощта на телефон. За съжаление iClebo Omega не може да се похвали с тази функция. Жалко. Премиум домашната прахосмукачка за дома може да има Wi-Fi и мобилно приложение.

Дистанционно управление на прахосмукачка

Сравнихме роботизираните прахосмукачки Cleverpanda i5, iRobot 960 и iClebo Omega. Все още има много показатели, чрез които Kleverpanda надминава своите конкуренти, но те не изискват специални обяснения, можете да ги намерите в сравнителната таблица по-горе. Искаме също така да обърнем вашето внимание на гаранционния срок на оборудването, като Cleverpanda е 2 години срещу 1-годишната гаранция на други прахосмукачки. Надяваме се, че таблицата за сравнение, както и описание на резултатите от сравнението ще ви помогнат да направите правилния избор. Ще бъдете доволни от покупката си, а прахосмукачката с робот ще ви служи вярно, носейки само положителни емоции.

Зареждането ...

7 коментара

 • Полин

  Жалко е, че сравнихте само тези три робота. Може да изглежда, че по-евтиното не е добро нещо. Значи пишете, че е най-добре да вземете панда за 37 хиляди, но моят genio deluxe 370 е почти по-нисък от нея по нищо. Е, поне в основните показатели, но бюджетът е до 20 хиляди! Съгласете се, звучи много по-хубаво! И също всичко, което искам от него, знае как: мокро почистване и работен график е зададен, и сензорният панел и същите антиалергични филтри. Защо да плащаме? се справя със същата дълга коса или с 5+ коса, не помня кога съм я почистила сама. Така че ми се струва, че вашата статия трябва да бъде допълнена))) списъкът на добрите роботи определено не е ограничен до тези три модела)))

  отговор
 • Жана

  Присъединявам се към предложението на други роботи да разгледат и сравнят. Имаме iCLEBO Arte, може да се каже, по-малкият брат на iCLEBO Omega, предишния модел. Сега струва 29900, също по-евтино от пандата и другите роботи, разгледани в прегледа. Но съм много доволен от него. Работи почти без мое участие, чистя само торбата с прах и четките за него. А останалото е просто невероятно, но наистина оправдава заглавието на робот. Той започва да чисти според таймера, минава през целия апартамент, преминава се от стая в стая (а ние имаме 3 от тях), а самият той се връща в базата си към зарядното. Почиства се чисто, с него дори и прах се натрупва по мебели по-малко от преди. И той също има мокро почистване. По-скъпите модели вероятно са по-добри по някакъв начин, но аз и моят робот са 100% доволни. А относно контрола от смартфона също, между другото, противоречиво предимство. Те пишат, че такива роботи постоянно имат проблеми с това - сървърът се срива, връзката се губи, настройките се губят. Що се отнася до мен, по-лесно и по-надеждно е да управлявате робота от дистанционното управление.

  отговор
 • Рита

  Съгласен съм с Полина! само аз имам друг модел - Profi 240. Разбира се, без хладни четки или мокро почистване. Но само вместо електрическа метла не е лошо))) Защо да прекарвате време в метене на пода или прахосмукачка ръчно, ако сега може да се премести на оборудване?

  отговор
 • Анастасия

  Момичета, благодаря за съветите на генио роботизирани прахосмукачки. Дълго време се колебаеше, избираше, изучаваше и четеше рецензии. Но все пак ги избрах. Оказа се, че си прав! Те почистват много високо качество и няма нужда да търсите някои супер рекламирани производители! Взех по-стария модел deluxe 370 - той прави всичко не по-лошо, отколкото правя с ръцете си. и прахосмукачка, и измиване на подовете. страхотно устройство!

  отговор
 • Мария

  Прахосмукачките за роботи са супер нещо !!! Купена по време на бременност, съветвам всички! Значително улеснява живота на бъдещата майка)))

  отговор
 • Елена

  Купих този модел panda ay5 и съм безкрайно щастлив, затова го препоръчвам!

  отговор
 • Ксения

  И аз съветвам алтароботи.Купих най-простия за повече от 6 хиляди (нарича се А150) и след това на седмото небе, има късмет, че няма нужда да се изкачвате из апартамента с четка или обикновена прахосмукачка. и ако разклоните за по-скъп модел, тогава подовете ще бъдат измити и заредени от себе си и т.н.

  отговор

Добавете коментар