Как да изберем евтина пералня през 2018 г.?

Както знаете, в съвременния свят на домакински уреди има техника за измиване на различни видове товари, размери, клас на консумация на енергия и максимален капацитет. Ще поговорим повече за това как да изберем пералня през 2018 г. по отношение на цена и качество!

Тип на изтегляне

Има два основни типа изтегляния:

 • челен, По-популярен вариант, за сметка на който огромен брой различни модели и производители на оборудване. Предното зареждане по отношение на качеството на измиване не е по-лошо от вертикалното. В този случай техниката е по-функционална, но няма как да добавите / разтегнете нещата по време на процеса на измиване. В допълнение, отварянето на врата за кола ще изисква определена част от свободното пространство в стаята, което понякога може да не е така.Предно зареждане
 • вертикален, Препоръчително е да изберете пералня с най-голямо зареждане, ако има много малко свободно място в банята. Обикновено моделите с най-високо зареждане имат малко модерни функции и рядко се използват. Важен недостатък е невъзможността да се използва горният капак като рафт. Що се отнася до достойнствата на такива продукти, трябва да се отбележи, че с капака, разположен вертикално, контролният панел също е отгоре, което ще осигури един вид защита срещу малки деца (те няма да могат да достигнат до бутоните).Вертикално зареждане

За да изберете правилната пералня според вида на товара, трябва да разчитате на каква свободна площ разполагате. Разбира се, първият вариант е за предпочитане с изчисляването на функционалността.

Размери

Размерите на кутиите могат да варират в зависимост от типа на товара и капацитета. По правило за перални машини с преден капак стандартните размери могат да бъдат:

 • ширина - 60 см;
 • височина - 85 см;
 • дълбочина 32-60 cm.

Що се отнася до втория вариант (с вертикално натоварване), стандартните размери са:

 • ширина - 40-45 см;
 • височина - 85 см;
 • дълбочина - 60 cm.

Всичко отново зависи от размера на стаята. Ако има свободно пространство, по-добре е да закупите пълноценен модел с дълбочина 60 см. За малки бани се препоръчва да изберете тесен пералня с дълбочина 33 см, което ще спести достатъчно място!

Препоръчваме ви да гледате видеоклипа, който разказва как да изберете правилната качествена пералня за основните параметри:

Съвети за майстори

Максимален капацитет

Друг важен критерий, който пряко зависи от целта на оборудването и броя на хората в семейството.

Максималният капацитет на облекло може да бъде:

 • 3,5 кг (на дълбочина 32 см)
 • 4,5 кг (дълбочина 40 см)
 • 5-7кг (60см дълбочина)

Първите два варианта са най-добре избрани за малко семейство (2-3 души). Последният е за семейство от 4 души, както и за бизнеса.

Материал на резервоара

Качеството на измиването, тихата работа и дълготрайността на оборудването ще зависят от какъв материал е представен резервоарът на машината. Сега ще разгледаме какъв материал на резервоара е по-добре да изберете, за да не съжалявате след покупката.

Има три основни производствени материала:

 • Неръждаема стомана, Най-издръжливият (до 80 години експлоатация), но в същото време най-лошият по отношение на шума по време на работа и има висока цена. Ние изобщо не одобряваме избора на пералня с резервоар от неръждаема стомана.
 • Емайлирана стомана, Той не се използва в съвременните модели, освен това има отрицателни отзиви не само от купувачите, но и от специалисти, които продават това оборудване.
 • Пластмаса (полиплекс, полинокс, въглерод), Достойна алтернатива на неръждаемата стомана, ако въпросът за парите има значение. Съвременните композитни материали не правят измиването безшумно и освен това, поради своята топлопроводимост, спестяват малко електроенергия. Единственият недостатък е експлоатационният живот на не повече от 25 години, въпреки че този минус е доста незначителен (малко хора купуват оборудване за четвърт век).

Когато избирате между първата и третата опция, разчитайте на материалните си възможности. И двата резервоара могат да бъдат доста висококачествени, основното е да проверите целостта на покритието, преди да купите, за да няма брак. Този момент е уместен, ако решите да изберете евтина пералня, например, до къщичката.

Също така ви съветваме да обърнете внимание на конструктивните характеристики на барабана. Добре е, ако има хълмиста задна стена, което ефективно увеличава взаимодействието на спално бельо с разтвор за измиване, което прави измиването по-добро!

Тип връзка

Има два основни начина за свързване:

 • до студена вода;
 • до студена и топла вода.

В първия случай разходите за енергия ще бъдат по-високи, но измиването ще е по-добро (защото самата машина загрява водата до подходяща температура). Когато е свързана и топла и студена вода, може да има проблем с нестабилната температура в горещата верига (особено актуална за селските райони), което несъмнено ще повлияе на прането на бельо. Въз основа на това ви съветваме да изберете по-надеждна пералня, която се свързва само към HVS.

Метод на контрол

Контролният панел може да бъде механичен или електронен. Механичните бутони и въртящите се превключватели са по-надеждни при използване, освен това няма да повлияят на цената на оборудването.

Механичен контрол

Модерно електронно управление - сензорният дисплей е крачка в бъдещето, но няма прилично качество (сензорът бързо се проваля). Освен това електронната версия може силно да повлияе на цената на пералнята, която решите да изберете.Touch управление

Разбира се, по-добре е да се даде предпочитание на класическите бутони, основното е да проверите колко добре са натиснати дори в магазина. Ако все пак решите да изберете по-модерна опция, тогава прегледайте менюто на дисплея, така че да е разбираемо, и най-важното - на руски!

Класификация на основните параметри

Има три основни параметъра: консумация на енергия, въртене и измиване. Всички те имат свой клас, обозначен с английски букви от A (т.е. висок) до G (нисък). Ясно е, че колкото по-висок клас да изберете, толкова по-добри са характеристиките на пералнята.

На вашето внимание подробно дешифриране:

Енергийни класове за домакински уреди

Завъртане класове

производител

Много е важно да изберете правилната пералня от производителя, като надеждността, издръжливостта и, както знаете, цената ще зависи от това.Ако не знаете коя компания е най-добрата машина, препоръчваме ви да се запознаете с най-популярните марки през 2018 г.:

 • AEG, Miele - заемат върха на класацията и са най-скъпите и висококачествени.
 • Bosch, Electrolux, Siemens - в категорията „качество на цените“ са най-оптималните марки на внесения монтаж.
 • LG, Ariston, Samsung, Indesit, Beko - популярно оборудване от среден клас, евтино, но добро качество.
 • Atlant, Baby, Vyatka са най-известните местни производители с положителни отзиви от клиенти и сравнително евтина цена.

Невъзможно е да се каже еднозначно коя марка е по-трайна и по-добра от всички останали, защото Всички горепосочени производители произвеждат доста надеждно оборудване. За домашна употреба е необходимо да се изберат перални машини от втория и третия ред. Те имат доста добра сглобка, дълъг експлоатационен живот и в същото време разумна цена. В допълнение, бюджетните модели са подходящи за използване в страната, защото Да харчите пари за многофункционално оборудване в този случай няма смисъл.

Допълнителни функции

Универсалността на пералнята не е важен параметър по време на избора. Това се дължи на факта, че всички модели имат единен стандартен набор от функции, които ще са достатъчни за домашна употреба (синтетика, вълна, бързо пране, памук, цветни тъкани, пране на детски неща и др.).

Много често купувачът преплаща достатъчно количество пари за напълно ненужна функционалност, например сушене на дрехи. От една страна, това е удобна функция, а от друга - изключително рядко. Това се дължи на факта, че при напълно натоварен барабан сушенето е невъзможно, трябва да извадите половината от нещата и след това само да включите тази функция. Сега ще ви кажем какво да търсите при избора на пералня, за да направите това без да плащате допълнително пари.

Препоръчваме ви да дадете предпочитание на следните допълнителни функции и функции:

 1. Размита логика - въз основа на това какъв тип неща се зареждат в барабана и колко, избира най-икономичния тип пране, което намалява разходите за енергия и консумацията на вода.
 2. Интензивно измиванесредство за отстраняване на петна
 3. Измиване на балончета - технология, която ви позволява да създавате голям брой мехурчета, допринасяйки за по-добро разтваряне на праха и премахване на мръсотията от нещата. Трябва да се отбележи, че измиването на мехурчета позволява да се отстранят петна и мръсотия дори при миене в студена вода.
 4. Броят обороти по време на въртенето трябва да бъде най-малко 800 об / мин, което е напълно достатъчно за нежното извличане на вода от нещата.
 5. Защита на детето (заключване на контролния панел).
 6. Директно задвижване - по-скоро се отнася до конструктивните характеристики на пералнята, защото Това е директно задвижване, вместо остаряло задвижване на колана; Direct Drive прави измиването без шум, а корпусът на пералнята по-компактен.
 7. Отложен старт - можете да стартирате машината с забавяне във времето, което е много удобно, ако имате нужда от неща, които трябва да бъдат чисти до сутринта или по времето, когато се приберете.
 8. Aquastop - защита от течове на вода, еднакво важна функция, която трябва да присъства.
 9. Контрол на дисбаланса - пералнята автоматично следи балансирането на барабана по време на цикъла на въртене.
 10. Контрол на пяна - автоматично управление на разпенването по време на процеса на измиване.
 11. Ниво на шум - по-малко е по-добре. Добър резултат се счита до 50 dB при измиване.
 12. Допълнително зареждане на спално бельо - Полезна възможност за тези, които постоянно забравят някои мръсни неща, като същевременно вече включват режима на пране. Допълнителното зареждане на спално бельо ви позволява да отворите капака по всяко време и да докладвате необходимите неща на барабана.
Между другото, избирайки пералня, препоръчваме допълнително да закупите и инсталирате система за защита от течове на вода до пералнята. В случай на неизправност на водоснабдителната система и самата машина, специална система за защита ще защити жилищата ви и съседите от наводняване. На пазара на ОНД системите за защита от течове на вода Neptun са популярни, можете да научите повече за това от статията:https://our.electricianexp.com/neptun-prow-wi-fi.html.

Оценка на модел 2018

Така че, вие се запознахте с основните разновидности на продуктите и сега вероятно знаете как да изберете пералня за цена и качество. В крайна сметка бих искал да представя на вашето внимание рейтинг на евтини, но надеждни перални машини, които имат доста голям брой положителни отзиви в интернет. Вдясно от модела в скоби е текущата цена в рубли към днешна дата.

Вертикално зареждане:

 • Indesit BTW E71253 P (24 500)
 • Electrolux EWT 1066 ESW (32 500)
 • Whirlpool TDLR 70 220 (34 500)

Тесен, до 40 см дълбочина:

 • Hotpoint-Ariston VMSG 601 B (16 000)
 • LG F-1096SD3 (23 000)
 • Candy CS4 1052D1 / 2 (14 000)
 • Bosch WLG 20160 (23 000)
 • LG F-10B8SD0 (21 000)

Дълбочина 40-50 см:

 • Samsung WW65K42E08W (28 000)
 • Haier HW60-BP12758 (от 22 000)
 • Hotpoint-Ariston VMSL 5081 B (от 14 000)
 • LG FH-0C3ND (20 000)
 • Indesit BWSA 51051 1 (16 000)

Надяваме се, че сега ви стана ясно как да изберете пералня през 2018 г. и какво да търсите, за да изберете най-добрия вариант за цена и качество!

Подобни материали:

Съвети за майстори

(50 гласа)
Зареждане...

38 коментара

 • Инна

  Имам италиански бонбони, тя е почти на 10 години и всичко е наред!

  Отговарям
 • Аверянова Лена

  Да, напредъкът напредва много напред. Пералните машини започнаха не само да мислят, но и да виждат, дори и с помощта на сензори. Имаме такава серия на Siemens IQ с iSensoric технология, тя работи вече месец, не можем да я получим достатъчно. Работохоликът все още е това и много тих и много икономичен.

  Отговарям
 • Настя

  Дълго време търсехме добра машина, решихме да не се занимаваме с дреболии и взехме WM12Y591OE с 9 кг. функция за изтегляне и varioPerfect. Всички програми за миене в това устройство се контролират от сензори. Моторът iQdrive е издръжлив и тих. Котката понякога заспива близо до машината и не реагира на нея дори по време на цикъла на въртене.

  Отговарям
  • Игор

   Имам IQ700 от две години и сега ремонтирам на 22200 (((

   Отговарям
 • Нина

  Междувременно ние наемаме апартамент и се задоволяваме със Samsung.

  Отговарям
 • София

  Родителите мият от Сименс, дори не си спомням на колко години е, повече от 10, но тя все още изтрива като нова. Това означава надеждно и качествено нещо. Плаща се веднъж и след това се използва с години.

  Отговарям
 • Zara

  Преди две години купих LG шайба с оборот от 1220 ... Барабанът започна да чука, майсторът казва, че е необходимо да се смени главоболието ... купено за 20 000 + ремонт 5500руб скъпо удоволствие за пенсионер ... Те искат скъпо, поне биха го направили качествено ...

  Отговарям
  • Admin

   Може би първоначално машината е била неправилно инсталирана и след известно време на работа се е провалила. Въпреки че, както вече казахме неведнъж, всеки известен производител в гамата от модели има няколко не съвсем успешни такива. Преди да купите, по-добре е да прочетете отзиви за избраната опция, за да не плащате по-късно скъпи ремонти!

   Отговарям
   • Анна

    В магазина си имам машина с дефект (имах пластмасово ребро на барабана с дупка, открих го вече вкъщи; на следващия ден смених горещата точка на Аристон за същия модел, използвах го 10 години без оплаквания, много се зарадвах и наскоро „любимата“ ми спря да изплаква Работи като часовник, но програмата се изплаква на функциите за изплакване и въртене. Машината работи, но водата не влиза в барабана и при въртенето всички индикатори започват да мигат. Погледнахме, когато е възможно - всичко е чисто. операция.

    Отговарям
  • Боря

   Просто сте били измамени. Този бизнес за ремонт на перални машини е в процес на изграждане. Колкото повече навиват клиента, толкова по-изгодно е

    

   Отговарям
 • Елена

  и имаме Indesit от 15 години

  Отговарям
 • Елена

  Имаме Samsung 7 години работи, сега в търсене на нов

  Отговарям
 • гостът

  моят ардо имаше пералня. 12 години работи и единицата изгоря.

  Отговарям
  • гостът

   Същият ардо работи вече 13 години ... те не знаеха проблема .... ... нямаха един ремонт ... Сега в търсене на нова машина ... ..

   Отговарям
 • Olyusya

  Само 8 години колата на LG работи! Отвратителното качество на измиването, след 2 години след като покупката се развали (десетте изгориха), тя беше ремонтирана и тук отново - разпад! Изхвърлете я! Не съветвам да вземете машината Art. LG

  Отговарям
 • Paul

  Добър ден! Купих пералня Miele, много съм доволен от избора вече 5 години работи като нов.

  Отговарям
 • Юри Р.

  съветва с избора на автомобили през 2016 г., а коменти от 2014 г. На всеки две години настъпват промени в качеството, например казват, че Бошовете не са еднакви и трябва да преплащат за марката ...

  Отговарям
  • Admin

   Статията е написана съответно през 2014 г. и коментарите остават оттогава. Но информацията се актуализира всеки тримесечие, максимум 2 пъти годишно, така че съветите също бяха леко коригирани. Bosch има добро качество на сглобяване, но поради факта, че има много модели перални машини, не винаги се срещат „успешни“ конфигурации. Лично аз харесвам техниката Indesit. Наистина най-добрият вариант по отношение на цена и качество.

   Отговарям
   • Анастасия
    Отговарям
    • Александър

     Автомобили Shaub Lorenz - немска марка турска ограда, фин огрегат

     Отговарям
 • Валентина Басова

  отлична статия, всичко в подробности. Имам нов SAMSUNG WF60F1R0F2W от all-styled.com. Много доволен от нея, тихо. Дълго избра модел, наложи се върху него, много добри отзиви и разумна цена

  Отговарям
 • Катя

  Взехме ЦЕНТЪР, добра машина, не е скъпа, работи правилно, тихо, изтрива се перфектно. Какво друго ти трябва от пишещата машина ?! Доволни сме от качеството на автомобилите и прането.

  Отговарям
 • Мария

  Взехме Gorenje W 76Z23 L / S, Не се радваме, дори съпругът ми се интересува (беше за първи път))))) Машината е тиха и не вибрира, а контролите са лесни за разбиране, отново, съпругът може да започне да мие детски дрехи без подкана. Въпреки че преди да се обадят в магазина и не са мислили за тази марка, момчетата разказаха всичко там, предложиха избор на няколко модела на известни марки и този модел, наред с други. В крайна сметка се наведеха към Gorenie и не съжаляваха)))

  Отговарям
 • Юлия

  И моята лястовица Wirlpool (миене-сушене), оран на семейство от 6 души (миене ежедневно, понякога повече от веднъж) 18, 5 години днес поръчано да живея дълго ... Сега ме измъчва избор

  Отговарям
 • Дмитрий

  Имаше подобни мъки) Исках да взема LG F-12U1HBS4, но ме разубедиха заради сензорния панел. Обадих се на услугата LG и се престорих на клиент, който вече е купил. Той каза, че имам тази ски писта и каза, че е необходим ремонт. Като няма време да изясни причината, капитанът веднага попита "сензор?" В резултат те взеха LG F-12U2HBS4 от тях.

  Отговарям
 • Сергей Аверенко

  Имам и Gorenje W 76Z23 L / S, но нямах късмет с онлайн магазина, поръчах го през Vasco ru, чаках машината поне седмица и не чаках, но имаше много обещания и отстъпки от мениджъра, той ми го изчисли почти Не исках да го дам за нищо, жалко е, че всичко беше на думи, но в действителност не можеха да го донесат, както обещаха, а след това го нахраниха с обещания още една седмица !!!

  Отговарям
 • яхт клуб

  Измивах различни шайби, защото често се местех в наети апартаменти. Най-много ми хареса пералнята indesit. Стартира се много добре и слага много пране в него, добре, разбира се, това зависи от количеството товар. Сега се преместих в апартамента си. Все още избирам. Искам да купувам и да работя много дълго време!)

  Отговарям
 • Мария Шувалова

  от италианския, считам горещата точка-аристон за най-добрата, IMHO, те имат много високо качество и модерна технология както за пране, така и за работа на машината

  Отговарям
 • Алина

  Моят избор също в резултат падна на indesit, избрах между няколко компании, но indesit направи най-много за цената и функционалността, не съжалявам за закупуването

  Отговарям
 • Мила

  Нашият умен помощник Ардо работи 17 години без нито един ремонт! Измити чисто, изцедено до полусухо състояние на бельо, без оплаквания, само благодаря! Може би зависи от факта, че тя е италианка и я събра вкъщи.

  Отговарям
 • Инга

  Имам пералня от гореща точка от около 6 години, много готина машина за мен. През 6-те години на цялата си експлоатация никога не се е разпаднал, прахът се изплаква добре, почиства перфектно, не скача из апартамента. Работи доста тихо, което е много приятно

  Отговарям
 • Vika

  Също така много харесвам Hotpoint, вкъщи имам пералня и хладилник, много харесвам качеството на измиване на машината, а наличието на функцията за сушене улеснява живота :)

  Отговарям
  • Зоя

   И ние имаме Видео! Взех го за лятна резиденция, затова не се притеснявах много в избора си. Но се оказа, че това е много готина машина. Освен това мие много добре) Сега мисля да се прибера в същата компания, но по-сложна.

   Отговарям
   • Nick

    Китай ли е? Chet някак се страхува) Все още съм за тестваните опции, харесвам Indesit) Все пак, Италия!

    Отговарям
 • Юлия

  Струва ми се, че трябва да купувате малки опции, ако няма абсолютно никакво място нито в кухнята, нито в банята. В други опции, не по-малко от 5 или дори 6 кг. Направих това, защото дори един комплект спално бельо не се побира в малки шайби. Харесва ми и сушенето в моята - сега изобщо няма проблем. И купих евтин, чисто нов на Avito.

  Отговарям
 • Игор

  Докато си спомням, ще използвам шайбата на Hotpoint, това е, което служи вярно дълго време

  Отговарям
 • Катя

  Последната ми любов е пералнята Wirlpool. Толкова тиха, красива, тя внимателно се отнася с моите малки неща)

  Отговарям
 • Валя

  Търсех красива пералня като подарък за баба ми и се страхувах, че ще й е трудно да се чувства удобно с нея. Реших да взема индезит, баба ми разбра бързо, така че съм доста щастлива.

  Отговарям

Добави коментар