12 идеи за красиво осветление на терасата

Селска къща е почти невъзможно да си представим без тераса. Това е любимо място за цялото семейство в топлия сезон, тъй като е толкова хубаво да изкарате празнична вечеря на открито, да каните гости, да играете настолни игри или просто да прочетете интересна книга сама. За да направите атмосферата на това място наистина уникална, ви предлагаме да се запознаете със съвети как да направите красиво осветление на терасата на къщата и в страната.

Правилната светлина на отворената веранда зависи от много фактори: избора на лампи, сенници, успешното разположение на тела и наличието на защита от влага. Подготвили сме за вас 12 полезни съвета как най-добре да организирате осветлението на терасата:

 1. Не забравяйте да следвате яркото осветление на стълбите на входа на терасата, прикрепена към къщата. Можеш инсталирайте led лента по парапета или дори по стъпалата. По-класически вариант би била закупуването на стенни и подови лампи.
 2. Трябва да има няколко източника на осветление за стълбите, тъй като стъпалата ще хвърлят сянка, което ще усложни възприемането на размера на всяка стъпка и може да доведе до наранявания. Най-добре е да поставите светлините от двете страни на стълбите.
 3. Дизайнът и изборът на осветление зависи от какъв стил решите да направите тераса. Можете да получите красиви идеи за снимки за вдъхновение от тази малка галерия:

   

 4. Ако имате просторно разширение, можете изберете красив полилей за осветление. За по-скромни размери са подходящи стенни брави, които е подходящо да закупите в размер на две парчета и да инсталирате от двете страни на входната врата.
 5. Популярно терасно решение през 2017 г. е монтаж на прожектори, които могат да бъдат или почти незабележим източник на светлина, или да станат ярък акцент в интериора.
 6. Откритите веранди винаги ще се влияят от метеорологичните условия. За да не вали силния дъжд да не изключва електрическите уреди, е необходимо да се погрижите за тяхната защита.Външна камина
 7. Необходимо е да се организира осветление, така че да е напълно безопасно за деца и животни. Проводниците и структурните части трябва да бъдат скрити и добре защитени. Поради тази причина експертите съветват да използвате LED лампи за терасата, тъй като те не се нагряват и са по-безопасни.
 8. Също толкова добра идея би била да инсталирате LED лента за осветяване на терасата. Скритото осветление на тавана изглежда доста привлекателно и оригинално, както се вижда на снимката:LED таванни светлини
 9. На терасата, която не е продължение на частна къща, можете да направите осветление с помощта на четири подови лампи, поставени в ъглите. Това е особено вярно, ако такава отворена веранда има само навес вместо покрив или изобщо няма покрив.Хубав вариант за разширение
 10. Красиво осветление на растения и интериорни елементи може да се получи благодарение на халогенни лампи. Такава бяла пенлива светлина е подходяща, ако терасата е декорирана в модерен стил.
 11. Смята се, че жълтият нюанс на лампата на определено разстояние не се вижда от насекомите. Ние не можем да носим пълна отговорност за тези думи и да ви уверяваме в отсъствието на комари, докато следваме тази препоръка, но защо да не опитате? Освен това жълтата приглушена светлина е много приятна за човек и ще даде комфорт на верандата.
 12. За голямо разнообразие от случаи ви съветваме да закупите преносима LED лампа. Такъв източник на светлина трябва да е водоустойчив и дистанционно контролиран. Незаменим уред е полезен на терасата при лошо време и за всякакви събития.LED лампа

Това са всички идеи как да направите осветлението на терасата, прикрепено към къщата. Добре подбраните тела и правилното им местоположение могат не само да създадат комфорт на откритата веранда, но и да скрият недостатъци, да направят движението безопасно и да подчертаят изискания дизайн на цялата къща или вила!

И накрая, предлагаме да се запознаете с видео препоръките за осветяване на терасата на частна къща:

Избор на светлини за терасата

Прочетете също:

(2 гласа)
Зареждане...

Добави коментар