Как да организирате осветлението на тавана?

Правилното осветление на тавана е ключът към комфорта и красотата на тази стая. Ето защо инсталирането на изкуствена светлина е трудна и отговорна задача. Грешките тук са неприемливи, тъй като тогава ще бъдат много трудни за поправяне. Преди да закупите тела, трябва да разгледате всички подробности до най-малките детайли! Как да изберем най-добрия вариант, можете да научите от нашата статия.

Необходимостта от инсталиране на тела

Най-често на тавана има големи характерни прозорци, през които естествената светлина прониква в стаята през деня. Какво да правя вечер, когато денят свършва? Препоръчваме изкуствено осветление! Имайте предвид, че стаята не само ще стане по-светла, но и поради огромния избор тела Можете да подчертаете специалния уникален стил на таванското помещение.Електрически крушки в греди

В момента има голямо разнообразие от модели подови лампи, настолни лампи, брави и, разбира се, полилеи. Изключителните продукти приличат повече на дизайнерски елементи на интериора, отколкото на осветителни електрически уреди. С правилния избор на таванско осветление можете да направите стаята по-удобна, както и да приложите някои трикове, за да поправите нейните несъвършенства. Например, ако имате ниски тавани, не можете да си купите шик полилей, а да изберете модни стенни светлини. Поставяйки красиви подови лампи в ъглите, ще направите таванското помещение визуално по-голямо, докато е важно да се уверите, че няма стави и неравности в стаята. Такива съвети ще помогнат визуалната стая да бъде визуално много по-широка и всичко това благодарение на изкуственото осветление.

Източници на светлина

Първо трябва да запомните, че има общо и локално изкуствено осветление. В общия случай светлината се разпределя равномерно от един източник в цялата стая, като най-често в този случай се използва полилей или други тавани. Що се отнася до местния тип, акцентът е поставен върху конкретен участък от таванското помещение. Разнообразие от бракове, петна, подови лампи, настолни лампи или дори подови лампи - всичко това се отнася за този тип осветление. Можете, по ваше желание, да се съсредоточите върху всякакви детайли и интериорни предмети (например картини, шкафове или рафтове за книги). Тук вече можете да покажете въображението си с мощ и главно, основното е да не прекалявате!Фантастични светлини

Често в частни домове таванският таван е наклонен от покрива и оборудван с дървени греди. Ако това е вашата версия на тавана - изобщо се откажете от общото осветление, това ще намали визуално пространството. Същото важи и за ниските тавани (освен ако не можете инсталирайте led лента, усещане за празник и комфорт са гарантирани). Ако сте щастлив собственик на просторен тавански етаж с високи тавани, тук можете или да дадете предпочитание на един източник на светлина, или да направите комбинирана версия.

За вдъхновение ви препоръчваме да разгледате нашата фотогалерия с красиво таванско осветление:

Какво още трябва да знаете

Подготвили сме за вас няколко допълнителни съвета, които да ви помогнат да направите таванското помещение вашето любимо място в къщата:

  • Таванският етаж трябва да е светъл, имайте предвид това не само при инсталиране на осветление, но и при избора на довършителни работи и мебели.
  • За да увеличите визуално пространството, подчертайте голямото подово огледало и го поставете срещу прозореца.
  • Ако искате да направите електрическо осветление на тавана, подобно на естественото, използвайте халогенни лампи. Светлината на охладителя ще даде флуоресцентна лампа.
  • За да размиете границите на стаята, инсталирайте бар с вградени светлини, които трябва да бъдат насочени към стената.
  • Не забравяйте за качеството на закупените устройства, това е важен показател за дълготрайност и вашето спокойствие.

Стилна стая

Препоръчваме ви също да гледате на видео съвременния начин, който ви позволява да направите таванското осветление уютно:

Преглед на проекта

И така, разказахме ви как да направите красиво осветление на тавана, предоставяйки снимки на идеи за вдъхновение. Таванското помещение отдавна е престанало да бъде място за съхранение на ненужни неща и може да се превърне в пълноценно място за отдих. Много съвременни семейства дори правят детска стая или спалня на тавана. Няма значение дали оборудвате стая в селска къща или огромна селска къща, основното е правилно да поставяте акценти и да се грижите за комфорта.

Прочетете също:

Преглед на проекта

Зареждането ...

Добавете коментар