10 съвета за избор на уличен нагревател за лятна резиденция

В съвременния свят уличните електрически нагреватели за летни къщи набират все по-голяма популярност. Тези устройства ви позволяват да се отпуснете удобно на лятната тераса дори през зимата, което е от интерес за много летни жители, които често пътуват извън града през зимата. Днес ще поговорим за това как да изберем електрически нагреватели за улицата и кои модели устройства се считат за най-добрите.

Какво е предимството на електрическите нагреватели

Основният конкурент на електрическите улични нагреватели са газовите модели. Да, устройствата с газово захранване имат своите предимства: те са мобилни (дори можете да ги вземете в природата), понякога се използват като допълнително осветление и в същото време някои опции имат ненадминат дизайн. Въпреки това, външните електрически нагреватели имат тези предимства, които газовите модели силно липсват, а именно:

 • Инфрачервените нагреватели могат да работят при минимална температура от +5 градуса, докато конкурентите са само от +10.
 • Излъчваната от електрически уреди топлина е по-мека и осезаема, както се вижда от много отзиви в Интернет.
 • Електрическите нагреватели са по-икономични.
 • Моделите с мрежово захранване могат да се използват дори в полузатворени помещения (например в беседката или на терасата).

Модерно решение за лятна резиденция

Като цяло и едната, и другата версия на уличното отопление ще бъде доста удобна и търсена, но искаме да обърнем повече внимание на уличните нагреватели, работещи на електрическата мрежа.

Тънкости на избор

И така, сега ще говорим за това как да изберем уличен електрически нагревател за лятна резиденция. Обикновено такова устройство е инсталирано в зоната на вътрешния двор, на лятната тераса или дори в беседката. Ако изберете правилно силата на оборудването, можете да увеличите температурата в зоната за отдих с цели 20-25 градуса, а ако търсите и модел на оригиналния дизайн, тогава вашата лятна тераса ще се превърне в уютно място за среща с приятели и чай.

Пример за отопление на лятна тераса в кафене

Пример за отопление на лятна тераса в кафене

Като се имат предвид тези факти, когато избирате нагревател на открито, обърнете внимание на следните точки:

 1. Ел. По правило производителите посочват за колко квадратни метра е предназначено тяхното оборудване. Преди да купите електрически нагревател за улицата, изчислете площта на вашата веранда или вътрешен двор и въз основа на тези данни изберете подходящата опция. За малка зона за отдих в страната се препоръчва да изберете електрически нагревател на открито 2 kW.
 2. Наличието на автоматизация. В новите модели има сензор за движение. Много е удобно и ефективно - напуснахте верандата, отоплението се изключи, отидохте обратно - включете отново.
 3. Наличието на регулатор на мощността. Друго допълнение, което не само ще ви позволи да конфигурирате комфортен температурен режим, но и да спестите енергия.
 4. Материалът на производство. Желателно е калъфът да е от неръждаема стомана и пластмаса. Тези материали не са податливи на корозия, което ще увеличи експлоатационния живот на продукта.
 5. Дизайн.Един от най-важните критерии за избор на уличен електрически нагревател е методът му за монтаж. Има модели на пода, висящи и най-оригиналните - вградени в масата (на снимката по-долу такава идея е ясно видима). Кой тип да изберете за лятна резиденция, преценете сами. Всяка опция има своите предимства. Например, монтирано на стена устройство не заема много място, както е при масата. Но в същото време електрическият нагревател на улицата е по-мобилен.
 6. Дължина на шнура Преди да купите конкретен модел, погледнете колко дълъг е кабелът за свързване към мрежата. Разбира се, най-често те използват удължителен кабел, за да свържат електрически нагревател на улицата, но ако имате електрически контакт в беседката, би било хубаво, ако кабелът може да го достигне.
 7. Наличност на видеоклипове. Теглото на апарата след тип е доста осезаемо. Ако решите да изберете подовия нагревател на открито за лятната веранда, уверете се, че той е на колела, които значително ще опростят движението на обекта.
 8. Защита от преобръщане. Друга полезна функция, при която настъпва пълен прекъсване на захранването, ако електрическият нагревател падне или се отклони с повече от 15 градуса.
 9. Дистанционно. Производителите постоянно се състезават кой ще направи модела по-удобен за използване. Така че за някои компании техниката работи от дистанционно управление. Искате ли да изберете удобен електрически инфрачервен нагревател за улицата? Тогава е полезно да знаете за такава функция.
 10. Производител. Е, последният съвет - сериозно подходете към избора на компанията на вашия уличен електрически нагревател. Към днешна дата най-добрият, според отзивите на клиентите, е Enders.

Препоръчваме ви също да гледате видеоклипа, който ясно показва процеса на инсталиране на външен електрически нагревател на улицата:

Монтаж на нагревател за лятна тераса

Оценка на модели

Е, последното, за което бих искал да говоря, е кои модели улични електрически нагреватели се считат за най-популярни. За вас сме подготвили рейтинг на модели, които са оптимални по цена и качество:

 1. ChillChaser NEPTUN. Доста интересен модел, който може да се използва не само за отопление на лятната тераса, но и като локална лампа. Основното предимство на ChillChaser NEPTUN е неговата ефективност и изключително ниското ниво на шум по време на работа. От допълнителните функции може да се разграничи наличието на сензор за движение (той се включва само когато човек е засечен в зоната на видимост), както и наличието на ролки за по-удобно движение.Снимка на ChillChaser NEPTUN
 2. Kvimol KM05. Стенната версия ви позволява да спестите място в зоната за отдих. Специалното предимство на Kvimol KM05 е това степен на защита нагревателят е IP 65, така че случаят не се страхува от дъжд. Цената на електрически нагревател, монтиран на стената за улицата, е доста ниска, а полезната отоплителна площ е 10 квадратни метра, което е напълно достатъчно за беседка или веранда.Kvimol KM05 снимка
 3. Александър Роуз Аполло. Друг уличен нагревател, който е популярен и има много положителни отзиви. Със сравнително ниската си цена (40 000 за 2017 г.), Alexander Rose Appollo има много полезни функции. Най-важните са изключването по време на преобръщане, наличието на сензор за движение, дистанционно управление, както и вградена енергоспестяваща лампа за осветяване на зоната за отдих.Александър Роуз Аполло

Това е всичко, което исках да ви кажа за електрическите улични нагреватели. Сега знаете какво са по-добри в сравнение с газовите уреди и как да изберете правилния електрически нагревател за вила!

Прочетете също:

Монтаж на нагревател за лятна тераса

Зареждане...

Един коментар

 • Андрю

  Имате ли преглед на слънчевите колектори? Използват се и за даване, както знам, като нагреватели.Електричеството, разбира се, е добро, но тук нямаме електрическа линия до къщичката и е необходимо отопление. Не ми казвайте дали слънчевите колектори са подходящи за отопление?

  Отговарям

Добави коментар