Избор на светлини за опънат таван

Опънатите тавани набират популярност всяка година, защото са лесни за инсталиране и скриват всички дефекти в геометрията на стаята. Всички обаче знаем колко е важно правилно осветление в къщата и колко е важно за уюта и комфортния престой в апартамента. Ето защо в тази тема ще ви кажем как да изберете лампи за окачени тавани, ще споделим с вас определени нюанси и правила.

3 вида продукти са подходящи за опънат таван - точков, окачен и монтиран на таван. Нека се спрем на всеки от тях по-подробно за правилния избор.

точка

Прожекторите са подходящи за всяка стая, независимо дали става въпрос за баня, спалня, хол или кухня. Дизайнът с такова осветление може коренно да промени апартамента, защото светлината може да бъде направена от различни ъгли, на различни места и дори в различни цветове! Какво може да бъде по-добре за любителите на експерименти и смели решения?

За качество обаче монтаж на прожектори Трябва да изберете опитен и надежден майстор. Заедно със специалист ще е необходимо да се обмисли цялата технология преди началото на монтажните работи, да се избере дизайна на осветителните устройства, да се определи тяхното количество и цветове. Между другото, смята се, че процентът на поставяне на продукта е 1 брой на 2 квадратни метра.

Изборът на опция за точка не е лесна задача, но си заслужава! Например, предлагаме ви малка фотогалерия с дизайнерски идеи за такова осветление:

фалшив

Ако търсите лесна и евтина опция за осветление, препоръчваме да изберете висулки. Не забравяйте да проверите дали куката в черновия таван съответства на отвора в участъка и можете спокойно да поемете към избора на подходящо осветително тяло.

Единственото нещо, което не трябва да забравяте, е, че опънатите тавани никога не трябва да се прегряват. Следователно, трябва да изберете продукт, така че таванът да го споделя с тавана. Тази опция не винаги е подходяща и ако все пак решите да купите лампа там, където лампата е насочена нагоре, препоръчваме да изберете за осветление луминесцентна лампа, Освен това, уверете се, че разстоянието между тях е най-малко 40 см (това се отнася и за светлините на тавана), за да избегнете прегряване.

Опции за красиво осветление с висулки, можете да разгледате и снимката:

Pripotolochnye

Таванните лампи най-често включват различни продукти, които са прикрепени директно към тавана. Добър вариант е да инсталирате голям красив полилей в средата на стаята, но по периметъра могат да се инсталират малки точки. Има и някои нюанси как да изберете правилния модел, по-специално как трябва да бъдат разположени лампите. Най-добре е да изберете енергоспестяващи лампи за полилея, за да избегнете прекомерно нагряване. Ако сте избрали различен изглед, купете устройство, в което таванът ще бъде насочен нагоре.

Можете да видите интересни дизайнерски идеи с монтирани на тавана продукти на следните снимки:

Изборът на лампа за опънат таван е много важен. Най-доброто решение е да закупите халоген и LED продукт. Такива лампи, с правилно разположени лампи, могат визуално да разширят помещението, да имат ярък блясък и да са енергоспестяващи. Не се препоръчва използването на конвенционална лампа с нажежаема жичка, тъй като има свойството да се нагрява и мрежата може да се повреди.

Какво още трябва да знаете

Сега знаете какъв вид осветителни тела са за опънати тавани и как се различават един от друг. Представяме на вашето внимание още няколко тайни как да изберете правилното осветително тяло:

  • Преди да купите и инсталирате опънат таван, не забравяйте да начертаете схема на разполагане на осветителни тела и проводници, просто си представете от какво се нуждаете.
  • Когато избирате, помислете за надеждността на избраната компания. Не забравяйте, че ако продукт, инсталиран на окачен таван, се счупи, подмяната му ще бъде много проблематична. Фирма Ecola получи положителни отзиви и популярност поради подходящата комбинация от цена, качество и огромен избор от модели. Има смисъл да изберете тези тела.
  • Извънредните осветителни тела ще бъдат комбинирани с лъскави тавани, матово фолио е подходящо за класическата версия.
  • За банята е необходимо да изберете устойчиви на влага тела в специално затворено заграждение.
  • Какъвто и вид продукт да изберете, не забравяйте да разберете техния размер и метод на закрепване. Тези фактори ще бъдат важни за качествената инсталационна работа.

И накрая, препоръчваме ви да се запознаете с полезни видео препоръки относно правилния избор на осветителни тела за окачени тавани:

Това са всички съвети как да изберете светлини за окачени тавани. Надяваме се, че информацията беше интересна и вие научихте нещо ново за себе си. Следвайте нашите препоръки, изберете качествени продукти и смело се захващайте за ремонт!

Ще бъде интересно да прочетете:

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар