Изчисляване на осветление в стая онлайн

Преди да пристъпите към инсталирането на осветление в къщата, трябва правилно да изчислите броя, мощността и местоположението на лампите на тавана. Към днешна дата в закрити помещения най-често се използват флуоресцентни и LED лампи, защото Тези източници на светлина могат значително да спестят енергия. Ако трябва да изчислите мощността на електрическите крушки за хол, спалня или детска стая, препоръчваме да използвате предоставения онлайн калкулатор, за да изчислите осветлението в стаята. За да получите правилния резултат, просто трябва да посочите размера на стаята, както и броя на крушките.

Размери на стаята
Дължина на стаята m
Ширина на помещението m
Брой лампи Парчета
Тип лампа
Вид на помещенията
Резултати от изчисленията
Мощност на лампата W

Моля, обърнете внимание, че в резултат на изчисленията е посочена мощността на една лампа. След като използвате този калкулатор за онлайн изчисление на осветлението на закрито, препоръчваме ви също да се запознаетекак да поставите светлини на тавана.

(29 гласа)
Зареждането ...

7 коментара

 • корнет

  Брад. Стаята е 4 * 3 метра, броят на 1 светеща лампа. Изчислението се оказа 840 вата. Имам една лампа 100 W и осветлението е нормално. Мога да си представя осветление 800 вата. Заблуден калкулатор. Не мога да повярвам на такива глупости.

  отговор
  • Admin

   При някои изчисления той се проваля. Ще се опитаме да разрешим проблема!

   отговор
   • gjob

    администратор
    можете ли да се доверите на калкулатора?

    отговор
    • Admin

     в някои случаи формулата не работи правилно. Все още препоръчвам да използвате специализирани програми за изчисляване на осветлението. Този калкулатор е по-вероятно да потвърди резултатите.

     отговор
 • Робърт

  Може би биха добавили насоки за изчисляване? Какво определя силата на лампите? Необходим светещ поток на единица площ? Отчита ли разположението, централният полилей или периметърът?

  отговор
 • Сергей

  Страхотен калкулатор - всичко работи!

  отговор
 • Жан

  Здравейте на всички!
  Но какво да кажем за изчисляването на височината на тавана? (имаме тавани на височина 3,5 метра)
  Трябва ли да умножа крайния резултат със стойност 3,5, защото 1 лукс = 1 лумен на 1 м2?
  Кажете ми, трябва ли да измервате в хола например от повърхността на пода или на 1 метър от пода, както във вашето видео?
  Благодаря ви предварително за отговора!
  С уважение,
  джинсов плат

  отговор

Добавете коментар