Двойна схема за свързване на гнездото

Един от видовете контакти е двоен - в единичен случай има две електрически "точки" на свързване, които се захранват от една група проводници: фаза, нула и земя. Понякога електриците-начинаещи имат малки трудности, свързани с свързването на жилата. На читателитеmy.electricianexpa„Знаете как да извършите правилно електрическата инсталация, тогава за вас ще бъде предоставена проста схема на свързване на двоен контакт със заземяване и без заземяване (в двупроводна мрежа).

И така, първата и най-важна схема за вас е следната:

Структурата е живял

Както можете да видите, всичко е съвсем просто. Основното е да се спазват правилата за свързване на проводниците, които всеки електротехник трябва да знае: "земята" е свързана в централния терминал, нула вдясно и фазата вляво. Трябва да се отбележи, че заземителният контакт трябва да е в центъра, но другите два могат да се сменят, няма нищо лошо в това. Схемата на свързване на двойно гнездо без заземяване изглежда абсолютно еднакво, само PE проводникът няма да бъде свързан, което означава, че централният терминал трябва да е свободен.

В случай, че решите да използвате не двоен калъф, а двойна версия (не бъркайте, сега ще разберете защо), окабеляването ще изглежда различно. Двойните гнезда (те могат да бъдат наречени и сглобени) са две отделни електрически точки, разположени в съседни порти и свързани с джъмпери (бримки).

Двойна опция

Схемата на свързване на двойни гнезда с заземяване изглежда така:Със заземяване

Ако къщата ви има двупроводна мрежа (без заземяване), тогава в този случай свързването на двойни гнезда трябва да се извърши по схемата без заземяване:Двупроводна мрежа за захранване 220 V

Обръщаме вашето внимание на факта, че можете да използвате джъмпери само ако към електрически точки не са свързани твърде мощни електрически уреди. В противен случай трябва да създадете разклонен проводник за всеки продукт от разклонителната кутия.

Това е всичко за диаграмата за връзка с двойно гнездо. Както можете да видите, в електрическата работа наистина няма нищо сложно и дори някой, който преди това не е свързан с електричество, може да се справи с връзката на две точки! Единственото, което бих искал да ви кажа накрая, е да купувам качествени продукти от производители като Legrand (legrand), ABB и Schneider electric (Schneider Electric). Тези компании произвеждат продукти, които могат да издържат дълго време, без да създават спешни случаи!

Препоръчваме ви също да гледате визуални видео уроци за свързване на фактура и вътрешен двоен изход:

Надземен корпус

Почистващ монтаж

Използване на контур

Свързан материал:

Надземен корпус

Почистващ монтаж

Използване на контур

Зареждането ...

Добавете коментар