Модерна схема за домашно осветление

И така, решихте да свържете светлината в къщата. Първото нещо, което трябва да се направи, е да се начертае схема за проектиране, на която трябва да бъдат маркирани местата за монтаж на тела, както и маршрутът за окабеляване по стените. Обикновено връзката на светлината се предава в ръцете на специалисти, но това не означава, че тя не може да се осъществи независимо. И така, за читателите "my.electricianexpa»По-долу предлагаме модерни схеми за осветление на дома.

Първо, трябва да изясните няколко важни нюанса по отношение на осветлението на дома:

 • Например цветът на фазовия проводник (кафяв) е посочен правилно, но това не е единствената възможност за оцветяване на изолацията. Можете да разберете за други опции в статията: цветна маркировка на тел.
 • В коридора е монтиран електрически панел. За да направим проекта визуално разбираем, не водехме всяка група проводници директно към щита, въпреки че в действителност трябва да бъде така. Монтажът на електрическо окабеляване се препоръчва да се извърши по протежение на стената под тавана (20 см по-ниска).
 • Отново, за да опростим веригата колкото е възможно повече, премахнахме заземяващия контур, но той трябва да се извърши по аналогия с неутралния проводник. Повечето модерни тела имат заземителен контакт, който трябва да бъде свързан.
 • Начинът на полагане на кабела е скрит, въпреки че в дървена къща може да се използва външна опция.
 • Необходимо е да се разклони кабелът към превключвателя (фаза) и към самата лампа (нула, земя) през разклонителна кутия, инсталирана в специална порта. Всяка стая на жилищна сграда се нуждае от собствена електрическа кутия за разпределение.
 • Контактното свързване трябва да се извърши с вагони терминали. на метод на свързване на проводници най-ефективен и лесен.
 • Банята е с водоустойчив капак и дизайнер светлина за баня, В кухнята и коридора бяха монтирани прожектори. В спалнята са свързани полилей с пет рамена и скрито осветление с 12-волтова LED лента. Залата е осветена от полилей с пет ръце, който се управлява от превключвател с един ключ.
 • LED лентата се управлява от дистанционното управление.

Така че, на вашето внимание, схемата на осветление в частна къща:Осветителна схема в къщата

Например, ние ви предоставяме и интелигентна схема за осветление на дома:

Умна светлина

Е, последният пример, който може да ви бъде полезен, е проектът за осветление на приземния етаж:

проект

Обръщаме вашето внимание на факта, че предоставеният проект е само пример. За собствения си корпус можете да използвате всякакви лампи и тела по ваше желание. Надяваме се тази статия да ви помогне да изберете оптималната схема за осветление за вашия дом.

Прочетете също:

(2 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

 • Алекс

  Друг много важен елемент на домашното осветление е аварийното осветление на батерията в случай на прекъсване на захранването.Сега няма скъпи LED акумулаторни лампи, те автоматично се включват и могат да светят в продължение на 20 часа без презареждане. Много необходимо нещо за осветление на коридори и стълби.

  отговор

Добавете коментар