Тайните на правилното осветление на хола

Всекидневната може да се нарече най-важната стая в апартамента или къщата. Именно тук семейството прекарва по-голямата част от времето си и приема гости при специални поводи. В тази стая всичко трябва да е перфектно: от светлина до дизайн на мебели. В тази статия ще разкажем основните тайни на правилното осветление в хола, със снимки, идеи и опции за осветление.

цялостен

Най-често в хола се използва комбинирано осветление, докато основното винаги остава таванът от един или повече източници на светлина. Дълги години инсталирането на полилей остава спешен вариант, особено след като изборът им става все по-разнообразен. Трябва да се отбележи обаче, че сега опънатите тавани стават все по-популярни, които се нуждаят от специален подход и не всеки полилей ще се побере.Кристален полилей

Но не се разстройвайте, защото без полилей също можете да подредите осветление на тавана в залата. Това може да стане с помощта на прожектори или LED лента. Тази опция за дизайн ще се хареса особено на любителите на модерен стил в интериора. Интересни идеи как да направите красива светлина в залата за участък или таван, изработен от гипсокартон, предлагаме да разгледате снимката:

местен

Локалното осветление на хола включва стенни, подови и настолни лампи. Използвайки тези източници на светлина, можете да добавите комфорт в стаята, да разнообразите дизайна и да се съсредоточите върху всяка област. Най-популярната е инсталирането на стенни светлини над дивана за лесно четене. Етажните лампи най-често се поставят в ъглите на една стая.

Общата светлина е предназначена за приемане на гости, местната е за семейни вечери пред телевизора. В същото време, главното в този въпрос е да не прекалявате с разнообразни лампи. Изобилие от допълнителни източници на светлина ще бъде подходящо само в голяма всекидневна в селска къща или вила. Що се отнася до обичайния "Хрушчов", тук е достатъчно едно стенно брашно близо до дивана и подова лампа. Можете да намерите най-добрите идеи за локално осветление в малка фотогалерия:

декоративен

Локалното осветление най-често се включва само при необходимост, докато има елементи на декора, които се нуждаят от постоянно осветление. По този начин вие създавате своя собствена специална атмосфера в хола, фокусирате се върху необходимите детайли и стаята става наистина уникална. Доста е трудно да се организира правилното декоративно осветление, всичко зависи от стила на залата и следователно съвсем индивидуално. Първоначалната идея би била декоративното осветление:

 • ниши в стените;
 • картини;
 • фигурки;
 • аквариум;
 • повече.

Също интересни идеи са неонови светлини, панели за балончета и стенни панели, LED ленти, подово осветление и дъски. Препоръчваме ви да разгледате снимката с красиво декоративно осветление в хола:

Какво още трябва да знаете?

В допълнение към горните трикове има следните нюанси в осветлението на залата:

 • Ако имате хол, комбиниран с кухня, е необходимо осветителните устройства да разделите на зони. В същото време основният акцент трябва да бъде поставен върху масата за хранене, най-добре е да инсталирате красив полилей над него.Комбинация с хола
 • По-добре е собствениците на ниски тавани изобщо да изоставят полилея и да направят точково осветление. По този начин можете визуално да направите таваните по-високи.
 • Голям избор от осветителни устройства ще ви помогне да подчертаете уникалния стил на хола, независимо дали е модерен, класически или прованс. Можете да потвърдите това на снимката:
 • Подови лампи, поставени в ъглите на стаята, визуално ще увеличат пространството.
 • Романтика и комфорт във всеки апартамент ще добавят красиви лампи по стените. Те са идеални за английски и класически стилове.Английски стил
 • В дървена къща в страната, интересна опция за осветление ще бъдат лампи в селски стил.
 • Камината ще върви добре с шикозни лампи за маса във формата на бронзови свещници.С камина

И накрая, предлагаме да се запознаете с видеото, в което специалистите от програмата за жилищни въпроси показаха своя пример за необичайно осветление в хола:

Това са всички идеи и снимки на осветлението в хола, с които искахме да споделим. Надяваме се, че сега можете да направите своята „стая за мечти“ благодарение на нашите съвети. Не се страхувайте да експериментирате и да видите как апартаментът може да се трансформира благодарение на правилната светлина!

Прочетете също:

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар