ТОП 3 най-добри производители на LED лампи

Към днешна дата производството на LED крушки участва в много компании, както чуждестранни. В тази връзка съществува висок риск от закупуване на нискокачествени стоки, за които ще дадете прилична сума пари, защото Светодиодите са най-скъпият източник на светлина. По-нататък ще представим на вашето внимание класацията на LED лампи за дома през 2017 г., така че да знаете кои компании са по-добре да дадете предпочитание при избора на подходящи продукти.

ТОП 3 най-добри марки

И така, тогава ще продължим по следния начин: ще разгледаме рейтинга на всички най-добри производители на LED продукти, след което ще поговорим малко за други компании, които просто не влязоха в нашите водещи три.

Philips

Philips

Холандската компания Philips се счита за най-добрият производител на осветителни продукти в класацията, включително LED лампи. Марката обръща специално внимание на дизайна на своите крушки, както можете да видите, като погледнете снимката по-долу.

В допълнение, Philips се справи добре с енергоспестяващите свойства на крушките, техния живот и не по-малко важно екологичността. Резултатът е надеждни, издръжливи и в същото време икономични източници на светлина, които се използват широко за LED осветление в домове и апартаменти. Единственият недостатък на LED продуктите е високата цена в сравнение с цената на други водещи производители. Но все пак, като ревютата в интернет показват, светодиодите от Philips вече са победили цената си след година и половина работа.

Между другото, този производител произвежда достатъчно популярни днес, така наречените умни крушки. Philips Hue може да се включва и изключва с помощта на приложението за смартфон. Освен това електрическата крушка може да промени яркостта на сиянието и дори да работи като будилник. Научете повече за това какво представлява умни led крушки, можете от нашата статия, в която също направихме рейтинг на най-добрите модели за 2017 година.

Osram

Второто място в класацията на LED лампи за дома е заето от продукти на австрийския производител - компания Osram. Тази марка беше тествана от експертната организация Stiftung Warentest, в резултат на което на продуктите бяха присъдени такива заслуги като: „Най-дълъг експлоатационен живот“, „Най-голяма енергийна ефективност“, „Опазване на околната среда“. Всъщност LED лампите Osram се считат за едни от най-добрите в света, така че за дома и апартамента използването им ще бъде рентабилно.Osram

Що се отнася до недостатъците, както в предишния случай, огромният минус на LED продуктите е високата цена, която отново е спорен въпрос (дълго време крушките работят, те бързо ще си платят)!

гаус

В ТОП-3 от 2017 г. влезе не по-малко известната, но вече руска компания Gauss, която използва най-новите технологии в производството на осветителни продукти. гаусАко четете отзивите в интернет, тогава освен високата цена не можете да намерите значителна липса на лампи. В класацията на производителите с право може да затвори първите три, защотоLED крушките на Gauss имат не само висок коефициент на полезно действие, но и имат оригинален дизайн, ниска топлина и дълъг експлоатационен живот. Ако искате да купите руски крушки за дома, но не знаете кои от тях са по-добри като цена и качество, продуктите на Gauss ще бъдат най-добрият избор!

Също така препоръчваме да гледате видео примери, показващи както добрите, така и лошите страни на продуктите на известни производители:

Най-добрата цена / качество

Вероятно сте забелязали, че в класацията на производителите на LED лампи за дома, всички изброени марки имат един съществен недостатък - висока цена. Ето защо, ако решите да направите осветлението евтино, но с високо качество, е по-добре да изберете по-евтини продукти. Разберете кои LED лампи ще бъдат не по-малко добри източник на светлина за прожектори и полилеи, можете в този списък:

 1. Оптоган (Русия). Компания, която произвежда енергийно ефективни крушки с ярки светодиоди. Добър конкурент на марката Gauss, която въпреки това влезе в рейтинга, само цената е по-ниска.
 2. Камелион (Китай). Феновете на китайските продукти могат да използват в дома си лампи Kamelion, които, колкото и да е странно, са известни на световния пазар и са със сравнително високо качество.
 3. Ничия (Япония). Японската компания има голямо търсене на руския пазар, което може да се види не само в статистиката, но и в рецензиите в интернет. Няма нищо особено в светодиодните лампи на Nichia, но в същото време, подобно на неговите конкуренти в категория цена / качество, можете да различите доброто сглобяване, високите показатели за ефективност и евтината цена.

Е, завършвайки въпроса ни кои LED крушки са по-добри за дома и апартамента, бих искал да говоря за онези компании, чиито продукти имат сравнително добра надеждност и ниска цена, но няма да можете да влезете в рейтинга на най-добрите LED лампи на 2017 г. За лятна резиденция, за да не се доплащат допълнителните пари, се препоръчва да се избират компании като Maxus (Китай) и Svetlana Optoelectronics (Русия). Препоръчваме ви също да се запознаете със сравнителните характеристики на някои фирми, които сме предоставили в таблиците:Сравнителна диаграма на производителяОценка на надеждност и качество

Надяваме се, че сега знаете кои LED лампи са най-подходящи за дома и нашата класация на производителите за 2017 г. беше полезна за вас! Не забравяйте да се уверите, че крушката е оригинална, преди да купите в магазина, като визуално проверите качеството на сглобяване и гаранционния срок!

Подобни материали:

(22 гласа)
Зареждане...

25 коментара

 • Томас

  Е, доплащане за марката или не, всеки решава сам за себе си.Но като електроинженер, направих заключения за себе си. Цената на LED лампите е спорен момент (няма гаранционни работилници за ремонт на лампи, въпреки че такива лампи могат да бъдат успешно ремонтирани). За настолни лампи, подови лампи и Светодиодните свещи не са подходящи поради излъчената от тях синя светлина, разстоянието от очите трябва да бъде най-малко 40-50 сантиметра, лампите трябва или да имат матова крушка, или да бъдат монтирани в тела с матови дифузори на светлина, отворени светодиоди поради тяхната яркост в те нарязват ретината на очите, а матовата повърхност намалява светещия поток с 15-20%, което намалява енергийната ефективност на LED лампите. Лампите са наистина много икономични в сравнение с лампите с нажежаема жичка, но все още не плащаме за реактивната мощност, консумирана от тези лампи. За таванно осветление на дневни подходящи са само лампи с цветна температура 2500-3000 градуса Келвин, и след това, при условие че три LED лампи имат една лампа с нажежаема жичка със същия светлинен поток. Лампите с баластно устройство имат Високият коефициент на пулсации и подходящ само за осветление на помощни помещения, лампите с електронен драйвер са подходящи и за жилищни помещения, имат нисък коефициент на пулсации, но се намесват в FM диапазона на разстояние 30-40 сантиметра отлампи. За затъмняване повечето лампи не са подходящи, необходими са специални лампи, но те са много скъпи. LED владетели и панделки не са подходящи за осветяване на помещения, а само за декорирането им, невъзможно е да се отървете от смущения при всякакви трикове, телевизорите и компютрите страдат и създават смущения дори баластните драйвери са измислени, освен че трептят, те причиняват и смущения, тъй като LED лентата служи като вид антена за излъчване на смущения, които се появяват в драйвера на лампата, особено електронната. Ярките LED лампи не са подходящи.

  Отговарям
  • Алексей

   Реактивна мощност? В захранващо захранване? Прочетете техническата литература, индуктивността дава реактивна мощност, а в диодите на лампите на входа

   Отговарям
   • слабина

    Просто техническата литература трябва да ви бъде прочетена. Реактивната мощност е налице и диодите нямат нищо общо. Може би това ще промени целия ви живот, но реактивният компонент на общата мощност се създава както от индуктивност, така и от капацитет. Научете материала.

    Отговарям
 • Алексан Павлов

  Информацията от последните таблици (на екранните снимки), които цитирате, е доста остаряла от 2013 г. Много се промени, много технически спецификации на оборудването са подобрени, както напредъкът не стои неподвижен: например през последните 2,5 години светлинният изход на светодиодите, използвани в производството, нарасна от 80-90 lm / W на 120 lm / W.
  Така е и с пулсации. Например информацията за коефициента на пулсация на лампите Planta е остаряла и в момента пулсацията на лампата Planta от Light Guide е:
  - по-малко от 9% - за димируеми лампи
  - по-малко от 1% - за лампи с постоянна луминесценция (не-димируеми)
  Същите данни са дадени в официалния уебсайт и в паспорта на продукта.
  Лампите преминаха сертификация през декември 2014 г., всички параметри бяха потвърдени от сертифициращ център.
  В допълнение, лампите за затъмняване на Planta, ако има верига за защита от нажежаема жичка във веригата, ще светят плавно, когато се прилага напрежение. Не знам как някой, но за мен плавният старт е по-приятен от острия.

  Отговарям
  • Admin

   Благодаря ви за такъв подробен преглед. Сега ние просто правим факта, че актуализираме информация в статии!

   Отговарям
 • Алексан Павлов
  Отговарям
 • Анастасия

  Получихте много интересно ревю, информативно! Бих искал да задам въпрос, защо не взехте предвид лампите на Eleganz? Чух много хубави неща за тях.

  Отговарям
  • Admin

   Факт е, че производителят Eleganz все още не е доста популярен на руския пазар, в допълнение, качеството на лампите не е най-високото. Запознахме се на различни тематични форуми с рецензии за тези лампи, мненията са силно разделени.

   Отговарям
   • Артър

    Съгласен съм с Анастасия, Eleganz има дистрибуция в Армения и дори се продава много добре на такъв малък пазар.

    Отговарям
 • Алексей

  дълго време крушките бързо ще си платят ...
  Нещо тук с логика

  Отговарям
  • Admin

   Това означава, че LED лампите са издръжливи и ще си платят бързо, защото крушки с нажежаема жичка изгарят няколко пъти в годината, но след това я изхарчиха веднъж и я забравиха.

   Отговарям
   • Вячеслав

    Що се отнася до дълголетието, проблемът със SD е спорен. Сега, за съжаление, това е от категорията на това колко късметлия.
    Нека ви дам няколко примера от личен опит.Аз оставих всъщност в банята и тоалетната (поради факта, че имам много безплатни). С плавно пускащо устройство има достатъчно 3 години.
    Освен това. Кухня-7 парчета GL на 12V Osram - за 16 години не е еднократна подмяна.
    В други помещения 220V халогени с GIRA и ABB димери са заменени за 8 години.
    В спалнята матирано стъкло стои от 12 години. 36W лампа OSRAM също никога не е сменяла лампа.
    Само в банята в огледалото в продължение на 15 години няколко G4 халогени наскоро променени (20 рубли всеки) .Това е за издръжливост и изплащане.
    Всичко по-горе не означава, че съм противник на SD.
    Но използвайте само със смесено осветление.
    Но въпросът е, че под матираното стъкло на тавана има няколко 36W димируеми осветителни тела. Искам да го заменя.Но могат ли 4 LED линейни лампи от 10W (800 lm) със същата дължина да могат да ги заменят?

    Отговарям
   • Игор

    Не съм съгласен с теб. LED лампа изгаря доста често. Първо изгаря центърът на лампата за насочване, а след това и периметърът. Така дълготрайният мрак на ледената лампа е нещо митично. Имам целия апартамент в LED лампи. От плюра до три години те или изгарят, или седят силно по отношение на светещия поток

    Отговарям
 • Владимир

  В полилей, в зала за 4-5 години, са осветени 10-ватови лампи ECOLA (5 бр.). Преди около шест месеца една лампа спря да гори, разглоби се и намери „студено“ запояване, спойка и отново всичко беше нормално. Между другото, в лампи, баластно захранване (кондензатор, диоден мост, изглаждащ капацитет), няма радиосмущения и по принцип не разбирам каква намеса от баластното захранване може да бъде. По време на ремонта лампата измерва консумацията на енергия - 9,2 вата. Преди това в полилея имаше лампи с нажежаема жичка от 5 броя по 100 вата, през зимата (5-6 месеца) полилеят гори 5-6 часа на ден, за месец 70-80 кВт само ЕДИН полилей !!!!, той е 250-270 на цената на електричество в края на 2016г. Но СЛАВА на производителите на LED лампи, прекарвам порядък по-малко (25-27).

  Отговарям
 • Алексей

  Съгласен съм, 50-40 кВт, поне всеки месец, но има смущения, особено от подмяната на флуоресцентни светодиоди на FM диапазона, но на 2 метра разстояние

  Отговарям
 • Алекс

  Здравейте. Някой срещал ли е лампи Включете? Бих искал да чуя истински преглед.

  Отговарям
 • Петър

  Продавам лампи на едро на големи крайни потребители (стотици и хиляди). От опита на комуникацията с енергийните инженери и от личния - не се захващам с лампи, на които гаранцията е по-малка от 3 години. И не ви съветвам.
  Просто сравнете функциите.
  ASD, Feron, навигатор, jazzway, creonix, space, comtech, pulsar, select и т.н. - бутор.
  Работя с Juniel, X-flash и Jennied - аз и крайните потребители харесват това, това е различно ниво. Ниво още по-високо - Osram, Philips, Verbatim, Thompson, Supra
  газовете преди не са били лоши, сега не знам, според мен са се преориентирали към бюджетния сектор
  Няма какво повече да се добави.

  Отговарям
  • Admin

   Благодаря ви за такъв полезен преглед от експерт!

   Отговарям
 • Александър

  Разкажете ни за лампите на Ecola.
  Инсталирах тавани в банята преди 3 години. Електрическият стандарт Gx53 изгоря 3 от 5.
  Искам да сменя производителя.

  Отговарям
  • Admin

   Не най-добрият в тяхната категория, но по принцип оптимален по цена и качество. Много хвалят лампичките Ecola, често се срещат положителни отзиви, така че опитайте, защо не.

   Отговарям
 • Ol

  Юниел отвратителни лампи. От личен опит купих много от тях, всички изгоряха, в резултат на което минавам презрително. Жалко е, че тези копелета активно продават продуктите си онлайн, много магазини са затрупани с тази шлака и само тях. По принцип те купуват от нас това, което продават, но сега най-вече купуват най-евтиния и нискокачествен Китай. Що се отнася до гаранциите, сега това вече не е показател, пишат от булдозера, в действителност, единици се свързват с гаранция, това е чист или по-скоро мръсен маркетинг. Е, наистина, някой отиде ли да смени лампата под гаранция, съхранява ли чекове? Ами това не е техника за няколкостотин хиляди, след седмица никой няма да си спомни къде е чекът, а половината и къде са я купили, няма да се помни. Това е изчислението.

  Отговарям
  • роман

   Пазя чековете от лампите в една кутия от този тип лампи. Местата не отнемат много. Отидохте под гаранция 3 пъти! Знайте проблемите! Сега гаранцията свърши, една лампа служи като донор на светодиоди от нея споявам и сменям прекалено други. Спестяванията са огромни !!!

   Отговарям
 • Игор

  Той взе 2 лампи Grun. Работили сме по 2-3 месеца всеки, изгорял. Променен в гаранция, първият път за същия Gruny, който отново изгори ВСИЧКО, след това 2 към джаза.

  Отговарям
 • Женя

  Е, за мен лично, Гаус в никаква конкуренция у дома са само крушки на тази компания. Чух много оплаквания, според които тези крушки умират. Е, не познавам момчета, може би това зависи от моделите, в моя апартамент Gauss MR16 3,5W GU5.3 2700K LD13514 е натъпкан навсякъде

  Отговарям
 • Игор

  Преди 5 години закупих екология от 50 бр. Всички продължават да работят. Тази година купих още стотина в друга стая, вече 20 изгорени за няколко месеца. Тин! Сега търся информация какво да купувам в подобни сайтове. Между другото, с Feron се случи подобна ситуация, което предполага, че качеството на някои производители намалява. Но това е много жалко!

  Отговарям

Добави коментар