Препоръки за избор на електрическо подово отопление

И така, решихте да направите тази опция в къщата отопление, Решението е правилно, просто трябва да знаете как да изберете топъл електрически под и кой е по-добър за ламинат, плочки, линолеум. Всъщност в това събитие няма нищо сложно, просто трябва да разберете предимствата и обхвата на всяка от опциите. На следващо място, ние разглеждаме сравнителните характеристики на кабелния и инфрачервения нагревател във връзка с определени условия.

Критерии по избор

Подови материали

И така, основното условие, в зависимост от това, в което се извършва изборът на електрическо подово отопление, е материалът за довършителни работи на повърхността - плочка или ламинат.

Монтаж на подово отопление под плочки извършва се с помощта на отоплителен кабел или термомат. Това се дължи на факта, че тези материали не се страхуват от влажност, което не може да се каже за филмовия инфрачервен нагревател, който се полага само "на сухо".Покритие на плочката

Ако решите да внедрите монтаж на електрическо подово отопление под ламината (или паркет), тогава вече трябва да изберете филм, защото отоплението на кабела няма да осигури достатъчно нагряване на ламината (материалът има лоша топлопроводимост). Между другото, за линолеум също се препоръчва да се използва тази версия на нагревателя.Ламиниран паркет

Височина на тавана

Ако за вашите условия на използване няма значение, плочката ще действа като покритие или паркет, тогава следващият критерий за избор на топъл електрически под е височината на тавана. За да създадете подово отопление с помощта на кабел, е необходима бетонна замазка с дебелина най-малко 3 см. Заедно с изолационния и довършителния материал помещението може да бъде намалено до 8-10 см височина, което не винаги е от полза.Бетонна замазка

Ако изберете термомат, наличието на бетонна замазка изобщо няма да е необходимо, което ще намали височината с около 5 cm.Полагане на плочки отгоре на замазката

В случай на покритие с филм височината ще се промени не повече от 2 см (като се вземе предвид изолацията), тъй като дебелината на инфрачервения излъчвател е по-малка от милиметър. В тази връзка е по-добре да изберете инфрачервен филм, отколкото други материали.Ламиниран паркет

Влажност в помещението

Следващият важен критерий за избор на електрическо подово отопление е влажността на помещението. Разбира се, днес има много хидроизолационни материали, които ще ви позволят да игнорирате този проблем, но все пак допълнителните разходи и грижи за безопасността ви карат да помислите за правилния избор на топъл електрически под за дома.

Така че, по аналогия с "мокрото" и "сухото" полагане, трябва да изберете подходящата опция. За баня, баня, тоалетна и други помещения с висока влажност е обичайно да се използва покритие с плочки, което позволява използването само на термомат и кабел.Ако решите да използвате ламинат, паркет или линолеум, тогава няма специални забрани за инсталирането на термичен филм, основното е да имате висококачествена хидроизолация и заземяване.

Препоръчваме още веднъж да не рискувате вашата безопасност и да изберете термомати. В допълнение, тези продукти могат да бъдат положени с завой, създавайки отопляеми пешеходни пътеки.

Финансови възможности

Колкото и да е странно, цената на топъл под не се счита за най-важния критерий за избор. Това се дължи на факта, че цените са почти еднакви, като се вземат предвид не само самите отоплителни уреди, но и допълнителните разходи.

Сега ще анализираме подробно всички 3 варианта:

  1. кабел, Най-евтиният от всички кандидати. В същото време трябва да се вземат предвид допълнителните разходи за материали за бетонна замазка: цимент, пясък, пластификатор.Нагревателен кабел за система за подово отопление
  2. Thermomat. Цената е с 25-30% по-висока, но наличието на замазка не е задължително.Електрическа подложка
  3. филм, Най-скъпото от всички тези опции, но в същото време консумацията на електроенергия на 1 квадратен метър. тя има най-минималното. В резултат на това след известно време филмовото покритие плаща за себе си, което го извежда като лидер в този критерий.филм

Препоръчваме Ви незабавно да прочетете обзора на всички съществуващи видове подово отопление:

Какви видове системи има?

Разходи за електричество

Не е тайна, че повечето купувачи обръщат основно внимание на мощността на нагревателя, което е основният показател за ефективността. Колкото повече мощност, толкова повече киловати на час вятърната отоплителна система се навива, което означава, че трябва да изберете най-икономичния.

Както вече казахме, инфрачервеният филмов под се счита за най-малко скъп. трябва да бъде отбелязано че предимство на инфрачервените нагреватели всеки тип е точно икономичен. Ако имате допълнителни пари и условията за ползване са подходящи, не забравяйте да дадете предпочитание на избора на електрически подгревен под под формата на филм.

На второ място е кабелът. Това е най-добрият вариант за монтаж поради причини за пестене на енергия. И последната стъпка в класацията е заета от термомати. Обикновено консумират 30% повече електроенергия от кабела, да не говорим за покритието с филм.

Ние също така препоръчваме да видите най-много икономична система за отопление на дома, Може би информацията ще ви бъде полезна и вие решавате да направите комбинирано отопление.

Трябва да се предостави и алтернативно становище относно ефективността на разходите. Кабелното нагряване на замазката ви позволява да отоплявате стаята известно време след изключване на системата. Нагрят бетонен слой ще излъчва топлина за известно време, като същевременно не консумира електричество. В същото време, когато филмовият под е изключен, материалът веднага се охлажда.

Функции за монтаж

Друг важен фактор при избора на топъл електрически под е колко трудна е инсталационната работа. В случай на филми и рогозки, стайлингът е бърз, без особени затруднения. В допълнение, както вече казахме бетонна замазка, тези продукти не изискват (и не е лесна задача да се намесите в разтвора и да попълните нивото).

Що се отнася до кабела, най-трудно е да се полага, защото необходимо е да се напълни разтвора и да се поставят завоите на еднакво разстояние един от друг, а дори изчисляването на самия материал е много по-сложно. Ето защо препоръчваме да изберете един от първите два варианта.

Наличие на сервиз и ремонт

Тук цялата работа отново е в бетонната замазка. Ако след известно време след създаването на топъл под той спре отоплението (не успее), ще се наложи ремонт, евентуално с необходимостта от достъп до нагревателни елементи.

Ако изберете отоплителен кабел за отопление, ще е необходимо да счупите пода, потърсете според дизайна на свързващата втулка (най-често тя се проваля), заменете я и след това отново запълнете замазката.

В случая на инфрачервено фолио и рогозки е достатъчно просто да премахнете горната покривка, което отваря достъп до всички съставни елементи, които се нуждаят от ремонт.

Да обобщим

И така, ние ви предоставихме най-важната информация за това как да изберете топъл електрически под под ламинат, плочки, паркет. Както можете да видите, критериите са много разнообразни и ще трябва да пожертвате нещо, за да купите най-подходящия продукт. Препоръчваме ви, ако е възможно, да дадете предпочитание на филмовата версия като Той е най-модерният, икономичен и лесен за инсталиране.Конкурентни системи

Препоръчваме ви да прегледате семинара, който подробно описва характеристиките на използването на всяка от опциите:

Видео инструкции за избор на електрическо подово отопление за дома

И накрая, бих искал да обърна внимание на това какъв тип електрическо подово отопление е по-добре да изберете според компанията. Днес лидерите в производството на тези нагреватели са AEG, Rehau, Valtec и Green Box. Ако изобщо не разбирате на кой производител е най-добре да се доверите, трябва да знаете, че тези 4 компании имат много положителни отзиви от клиенти и добра репутация на световния пазар.

Съветваме ви да прочетете:

Какви видове системи има?

Видео инструкции за избор на електрическо подово отопление за дома

(7 гласа)
Зареждане...

Добави коментар