Сравнение на вентилаторни нагреватели и електрически конвектори

В тази статия ще разгледаме какво е най-добре да закупите: вентилаторен нагревател или електрически конвектор, въз основа на основните предимства и недостатъци на всеки продукт. Въз основа на тези параметри ще обобщим собствения си извод, както и няколко препоръки за избор на данни видове електрически нагреватели.

Основните характеристики на конвекторите

Най-често такива устройства се използват за създаване на отопление в къщата и апартамента. Това се дължи на факта, че връзката се осъществява директно към мрежата, което изисква създаването на оформление за всеки от продуктите за ефективна работа.Конвекционни нагреватели с различни форми

Конвекторите са по-добри с това, че имат по-дълъг експлоатационен живот, не изсушават въздуха и не карат прах из стаята. Всичко е съвсем просто - студен въздух навлиза през отворите в долната част на нагревателя и тече гравитационно през горните технологични решетки.

Работна схема

Като се има предвид безопасността на функционирането на устройствата, няма проблеми. Това се дължи на високата степен на пожарна и електрическа безопасност. Единственото препятствие, поради което тази опция за отопление може да не се използва, е продължителното загряване на помещението до оптималната температура (около 2-3 часа). В допълнение, нагревателите имат висока цена.

Веднага препоръчваме да видите по-подробна информация за избор на електрически конвектор за отопление на дома!

Видео представяне на предимствата на модерен конвектор

Основните характеристики на вентилаторните нагреватели

Що се отнася до вентилаторните нагреватели, тяхното предимство е по-бързото загряване на помещението. Това се дължи на факта, че вентилаторът "прогонва" студен въздух през нагревателя, в резултат на което входящият поток моментално става подходящ за отопление. Наред с това предимство те разграничават и такива като: ниски разходи за енергия (което означава, че вентилаторните нагреватели са по-икономични от конвекторите), ниската цена и компактните размери на продуктите.Модел на фирмата TEPLOLUX

Принципът на работа на устройството

Що се отнася до недостатъците, те просто намаляват търсенето на тези продукти.

Основните от тях са:

  • повишен шум по време на работа;
  • при нагряване кислородът се изгаря, което в резултат се отразява на благосъстоянието на човек. Освен това, въз основа на отзивите на клиентите, интензивният топъл поток въздух прогонва прах из стаята, което се усеща от неприятна миризма;
  • Ако заграждението се преобърне, има голям риск от пожар.

Веднага трябва да се отбележи, че ако изберете устройство с керамичен нагревателен елемент, вторият недостатък моментално изчезва. В тази връзка керамичният нагревател за вентилатор е по-добър от конвектор. Опасността от преобръщане на продукта може да бъде предотвратена и чрез закупуване на модел със защита срещу прегряване. Остава само шум, който за съжаление не може да бъде премахнат.

Видео преглед на вентилаторни нагреватели

Какво е по-добре да изберете и купите?

Така че ние предоставихме основните технически характеристики на всеки от блоковете.Както можете да видите, основната разлика е само в скоростта на отопление на помещението, разходите и шума по време на работа.

Сравнение на конкурентни опции

Ако създадете отоплителна система в малка къщичка, по-добре е да изберете вентилаторни нагреватели. Обясняваме това с факта, че лятна вила рядко се посещава. Ако пристигнете в студения сезон, няма да се налага да чакате дълго, за да се затопли напълно стаята. Освен това можете да затворите очите си за шума от работа, защото цената на такова отопление е няколко пъти по-малка.

Що се отнася до отоплителната система на жилищна сграда, тогава, разбира се, феновете сами няма да напуснат ситуацията. Ще трябва да се прилагамонтаж на конвекторикоито при продължителна употреба са по-разумно решение.

В крайна сметка бих искал да отбележа важен нюанс. Въпреки кой вариант ще изберете по ваш вкус, страната на производство на отоплителните уреди също е важен фактор. Когато купувате евтини китайски продукти, ще бъдете недоволни както от първия, така и от втория вариант. Препоръчваме ви да изберете добре известни компании като Electrolux, Ballu, Скарлет, Timberk и Полярната звезда.

Надяваме се, че сега знаете кое е по-добре: купете конвектор или нагревател за вентилатор за отоплителната система на стаята.

Прочетете също:

Видео преглед на вентилаторни нагреватели

Видео представяне на предимствата на модерен конвектор

(4 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар